Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης τα «όπλα» του για τον εκλογικό αγώνα

68

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να… ανοίξει τις κουρτίνες και να παρουσιάσει σε μια μαζική εκδήλωση στην Αθήνα όλα τα «όπλα» του εν όψει του «πολέμου» τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η ατζέντα του να γράφει ότι εκείνη την ημέρα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ωστόσο βασική επιδίωξή του είναι να φτάσει στους πολίτες το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ετοιμοπόλεμο και πανέτοιμο να «αλλάξει πίστα» στις προσεχείς εκλογές. Αρα, όπως εξηγεί εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποδείξει ότι έχει ένα στιβαρό προγραμματικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας, σταθερή γραμμή και βεβαίως πρόσωπα για να το υπηρετήσουν.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερο βάρος στο «γεγονός» της 29ης Ιανουαρίου, καθώς θεωρεί ότι θα αποτελέσει την ικανή και την αναγκαία συνθήκη για την εμψύχωση των στελεχών και των υποψήφιων βουλευτών που θα μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ταυτόχρονα εκτιμά ότι κι εκείνος θα έχει την ευκαιρία -με φόντο τη μαζική εκδήλωση- να στείλει καθαρά μηνύματα όσον αφορά στη στρατηγική που ακολουθεί.

Στην παρούσα φάση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται μόνο τον εκλογικό στόχο της πρώτης Κυριακής και ταυτίζει το πολιτικό διακύβευμα με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα ξεκλειδώσει την προοπτική επανόδου του στη θέση των πρωταγωνιστών.

androylakis_arthtro

Ένα ποσοστό γύρω στο 14% είναι για τους καλά γνωρίζοντες το κλειδί που αν το κρατήσει στα χέρια του ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση προς το «στοίχημα». Ο ίδιος έχει ήδη διαμηνύσει στο επιτελείο του ότι «δεν ξεκίνησα το εγχείρημα για να διατηρήσω το 8% της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης αλλά για να διαψεύσω εκείνους που έσπευσαν να προβλέψουν ότι το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε ένα… ΚΚΕ του Κέντρου». Εχει δε, σύμφωνα με πληροφορίες, καταφέρει να πείσει τους συνεργάτες του ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντέξει στις πιέσεις από τους δύο μονομάχους και στα όποια διλήμματα θέσουν στην πορεία προς τις κάλπες.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη μπροστά στην αφετηρία της επανεκκίνησης είναι η φράση έμπειρου στελέχους που έχει ζήσει το ΠΑΣΟΚ στις περισσότερες φάσεις του, και στα πάνω και στα κάτω του. «Το ΠΑΣΟΚ έχει εκτίσει την πολιτική του ποινή και τώρα οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν και αναμένουν να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες τους», τονίζει απευθυνόμενος κυρίως στα νεότερα στελέχη του επιτελείου Ανδρουλάκη και προσπαθώντας να πει με λίγα λόγια ότι έχει περάσει η περίοδος της… εκλογικής τιμωρίας για το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι παραμένει η μόνη παράταξη που ανανεωμένη και ισχυρή μπορεί να συμβάλει στην προοπτική της χώρας.

Αυτό που σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη -και θα υπογραμμίσει ο ίδιος με την ομιλία του στην εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής- είναι ότι όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες αυτή την (προεκλογική) στιγμή «το ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει με κανένα κόμμα και με κανέναν, δεν έχει παρασκηνιακά νταραβέρια, δεν αναζητεί καρέκλες για την επομένη, δεν συνδιαλέγεται πίσω από κλειστές πόρτες, όπως επιχειρούν να το εμφανίσουν ότι κάνει όσοι σκοπίμως κυκλοφορούν άθλια σενάρια».

Το θέμα επιχειρεί να κλείσει οριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος που, αναφερόμενος στην «αγωνία ορισμένων σχετικά με το πολυσυζητημένο προοδευτικό μέτωπο διακυβέρνησης», δηλώνει ότι «εμείς δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα σε σχέση με συγκυβερνήσεις, μέτωπα και ομαδοποιήσεις, όπως εντέχνως η Ν.Δ. εδώ και μήνες μας παρουσιάζει εδώ και μήνες». Τα πράσινα πυρά εκτοξεύονται και προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τη…διευκρίνιση ότι «δεν είναι πρόοδος ούτε τα ψευδο-δημοψηφίσματα διχασμού του ελληνικού λαού ούτε τα ψέματα που έγιναν αυταπάτες ούτε οι πολακικές συμπεριφορές ούτε το πελατειακό κράτος».

Το σίγουρο είναι ότι το χάσμα με τη Ν.Δ. διευρύνθηκε από την υπόθεση των υποκλοπών και την πρόσφατη γνωμοδότηση Ντογιάκου, μέσω της οποίας η Χαριλάου Τρικούπη «είδε» ότι το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να προσπαθεί να συγκαλύψει την αλήθεια, «οδηγώντας έτσι τη χώρα στις εκλογές χωρίς οι πολίτες να έχουν μάθει τι ακριβώς συνέβη». Θα έλεγε κανείς με μια γρήγορη ανάγνωση των πραγμάτων ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει εκ προοιμίου κάθε συζήτηση περί συνεργασίας με τη Ν.Δ. και απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο τιτλοφορώντας το «αφήγημα» με το «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά πρωθυπουργός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.