Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης

 

Πρότεινε και διεξαγωγή ντιμπέιτ – Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε λάθη στην πολιτική του τακτική, αλλά επέριψε ευθύνες στα στελέχη για πολυγλωσσία – Πλήθος οπαδών του στην αίθουσα, τον επευφημεί σε κάθε ευκαιρία

Εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, είπε ότι τρεις εβδομάδες νωρίτερα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι σε ανοικτή σύνοδο της ΚΕ, ενώ πρότεινε και να υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων.

Στην αίθουσα του Κάραβελ, είχε συγκεντρωθεί πλήθος φίλων του κ. Ανδρουλάκη, που επευφήμησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στον προεκλογικό αγώνα και αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε όλους τους στόχους του, αλλά πρόσθεσε ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Για τα εσωκομματικά

Η διαφορά μας με τη ΝΔ ήταν πάνω από 30 μονάδες και από τον ΣΥΡΙΖΑ 24. Τώρα η διαφορά με τη ΝΔ είναι στο μισό και με τον ΣΥΡΙΖΑ δύο μονάδες, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει στρατηγική ήττα της ΝΔ και ήττα της πολιτικής του TikTok του κ. Κασσελάκη, εμφανίζεται εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε να επιτίθεται στους αμφισβητίες εντός του κόμματος, κάνοντας λόγο για παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών και είπε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευθύνη του να την κλείσει το συντομότερο δυνατό.  Ωστόσο, αφού μίλησε για εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου, είπε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι μέσα στην αίθουσα.

«Τίποτα δεν μου χαρίστηκε, και κανείς δεν με πήρε από το χέρι να με οδηγήσει κάπου ψηλότερα. Γι’ αυτό και μπορώ σήμερα να είμαι ελεύθερος από δεσμεύσεις, ανεξάρτητος από συμφέροντα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη, τη χώρα, αλλά και τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα το μόνο και μεγάλο στήριγμά μου. Σε αυτούς θα απευθυνθώ και στις ερχόμενες εκλογές, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, αλλά με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Κρατώντας τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, με ήθος, με εντιμότητα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αλλά με πιο έντονη δράση. Με πιο επιθετική επικοινωνία. Με περισσότερες πρωτοβουλίες και με μεγαλύτερη συλλογικότητα. Διορθώνοντας λάθη, ενώνοντας δυνάμεις, επιταχύνοντας τη δυναμική μας» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σε αυτό τον αγώνα σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί. Ενωμένα, συντεταγμένα, με σεβασμό στην ιστορία μας. Θέλω να γνωρίζετε ένα πράγμα: Οι αντίπαλοι μας δεν βρίσκονται σε αυτή εδώ την αίθουσα. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στο τέλος προχωράμε όλοι μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Όταν διαψεύσαμε όσους προέβλεπαν ότι τάχα έχει τελειώσει ο ιστορικός κύκλος του κόμματος μας. Και όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, όπως είχα πει και στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα υπάρχει μόνο ο κοινός αγώνας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού»

Τα σχόλια είναι κλειστά.