Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Επισκέφτηκε το Κουσάντασι – Άφησε λουλούδι στο μνημείο του Ισμαήλ Τζεμ

Στο Κουσάντασι βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του δημάρχου Ομέρ Γκιουνέλ. Ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε την πλατεία Ειρήνης και Φιλίας με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε και άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο που χτίστηκε στη μνήμη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ. Στη συνέχεια, φωτογραφήθηκε μπροστά από την ελιά που ο ίδιος και ο Τζεμ είχαν φυτέψει πριν από χρόνια για να συμβολίζει την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ομιλία του, ο Παπανδρέου στάθηκε στη φιλία που είχε με τον Τζεμ, μαζί με τον οποίο «θέσαμε ισχυρά θεμέλια φιλίας κα ειρήνης μεταξύ των χωρών μας». «Στην Τουρκία και την Ελλάδα, συχνά πολεμάμε κατά των δασικών πυρκαγιών. Έχουμε πάντα ευθύνες απέναντι στη φύση. Δεν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Είμαστε μαζί. Πρέπει να δράσουμε από κοινού απέναντι σε τέτοια γεγονότα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας στο Κουσάντασι» πρόσθεσε.

Ο Παπανδρέου επισκέφθηκε, ακόμα, δασικές περιοχές της Σμύρνης που έχουν πληγεί απο πυρκαγιές, την αρχαία πόλη της Εφέσου και το σπίτι της Παναγίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.