Ειδησεογραφικό site

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον Σύριζα ξεκίνησε

105

 

kyrmitsotakis708

Ραγδαία κυβερνητική φθορά αμέσως μετά την ψήφιση του 4ου Μνημονίου διαβλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα για την προβολή του εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Του Δ. Γιαννακόπουλου

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχοντας αποκτήσει σταθερό προβάδισμα άνω των 12 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της αναγκαιότητας για πολιτική αλλαγή, ενώ παράλληλα θα καταθέσει ισοδύναμες προτάσεις που θα περιορίζουν τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες από την επιβολή των πρόσθετων μέτρων. Όπως φάνηκε στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία με τη στήριξη της διάταξης πλήρους φορολογικής εξίσωσης των βουλευτών με τους πολίτες και τις τροπολογίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% και μείωση του ΦΠΑ κατά 11 μονάδες στα αγροτικά εφόδια, επιδιώκει εμπράκτως την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολιτών, αποφεύγοντας ξεκάθαρα την όποια ταύτιση με την κυβέρνηση.

«Ούτε μέτρα ούτε ψευτοαντίμετρα» αναφέρει σε όλους τους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει πλεόνασμα 5,5% δηλαδή «να οδηγήσει σε διάλυση την κοινωνία».

ΜΑΡΤΥΡΙΟ

Την ίδια ώρα με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν στη ΝΔ τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, θεωρώντας α) ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη το ποσό των 7 δισ. ευρώ που απαιτείται για την αποπληρωμή των δόσεων του Ιουλίου και αυτό σημαίνει απαίτηση πρόσθετων μέτρων πλέον των όσων ψηφίστηκαν την Πέμπτη , β) ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα ληφθεί οριστική πολιτική λύση για την Ελλάδα αφού υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των δανειστών. Εν προκειμένω, το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το κούρεμα του χρέους. Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους αναφέρουν πως δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν ούτε ευρώ προς την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ, ενώ τον πήχη των προσδοκιών για την ένταξη στην «ποσοτική χαλάρωση» έριξε επισήμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Δεν βλέπω να ξεκινά μια συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο για την ένταξη της Ελλάδας πριν να γίνουν όλα τα βήματα από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, πριν να ληφθούν αποφάσεις από το συμβούλιο του ESM και το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ» δήλωσε πρόσφατα ο Γάλλος τραπεζίτης Μπενουά Κερέ, εκ των ισχυρότερων μελών της ΕΚΤ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπορεί να ακούγεται ανεδαφικό, όμως μεταξύ των εισηγήσεων που έχει δεχθεί ο κ. Μητσοτάκης για επίσπευση των εξελίξεων είναι και η παραίτηση βουλευτών από μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ώστε να αναγκάσει τον πολιτικό του αντίπαλο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Αν η διαφορά σε αυτές τις περιφέρειες είναι μεγάλη, ανάλογη με εκείνη των γκάλοπ, τότε ο Τσίπρας θα στήσει εθνικές κάλπες» αναφέρουν οι υποστηρικτές της λύσης αυτής. « Όπως μας έριξε τον Δεκέμβριο του 2014 αρνούμενος να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα» συνεχίζουν.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά πλέον για εφιάλτη που ζει η κοινωνία, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα «πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες» ενώ αναλύοντας το 4ο Μνημόνιο παραθέτει τα εξής: «Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισ. Χάσαμε 26 δισ. εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου». Τι λέει τo Τέταρτο Μνημόνιο των 1.000 σελίδων και 140 δεσμευτικών δράσεων; «Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του Τρίτου Μνημονίου. Και η εφαρμογή του υπόκειται και αυτή σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών οι οποίοι θα κρίνουν το χρόνο εφαρμογής των μέτρων» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα ότι έχει συνάψει «ανίερη συμμαχία με τους δανειστές» συνομολογώντας «μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας» με μοναδικό σκοπό την παραμονή του στην εξουσία.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Κατά τον ίδιο το 4ο Μνημόνιο δεν πρόκειται να βγει για δύο λόγους: α) Γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία. Και β) γιατί η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση την οποία διαρκώς αναπαράγει. «Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.