Ειδησεογραφικό site

Νίκος Ανδρουλάκης: Με ομιλία για το κράτος δικαίου, αποχαιρετά την ευρωβουλή

Την τελευταία του παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης, εκκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτηση του από την θέση του ευρωβουλευτή. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί μια σημαντική γραφειοκρατική διαδικασία. Την θέση του, θα αναλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, διατηρεί μια προκλητική στάση αποφεύγοντας να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών. Δεσμεύτηκε, πως θα αγωνιστεί ώστε «οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ομιλία του Νίκο Ανδρουλάκη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών ,προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση.

Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής

Τα σχόλια είναι κλειστά.