Ειδησεογραφικό site

Νικητής ο Ερντογάν με 51,4% στο 100% των ψήφων

37

Πανηγυρισμοί για τη νίκη Ερντογάν στην Τουρκία

Κόσμος έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ομέρ Τσελίκ απάντησε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του CHP, Φαΐκ Οζτράκ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ερντογάν και ο αντίπαλός του παλεύουν στήθος με στήθος.

«Τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν τα δικά τους δεδομένα ως δεδομένα ολόκληρης της Τουρκίας. Προσπαθούν να παρουσιάσουν αυτά τα δεδομένα για να θολώσουν τα νερά», είπε, αναφερόμενος σε δηλώσεις του εκπροσώπου του CHP.

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η μόνη δήλωση που θόλωσε τα νερά σε όλη αυτή τη διαδικασία προήλθε από δύο δημάρχους τη νύχτα της 14ης Μαΐου. Ενήργησαν με εξαιρετικά ανεύθυνο τρόπο». Η αναφορά ήταν στις δημόσιες δηλώσεις που έκαναν οι δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης τη νύχτα του πρώτου γύρου, όταν και ισχυρίστηκαν ότι η αντιπολίτευση, δηλαδή ο Κιλιτσντάρογλου, προηγείται.

«Θα περιμένουμε να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος», κατέληξε ο Τσελίκ.

Πρώτος ο Κιλιτσντάρογλου στους Τούρκους στην Ελλάδα

Ενώ η εικόνα στο εξωτερικό όπως την είχαμε καταγράψει πριν από λίγο δεν άλλαξε σημαντικά, ήλθαν και τα πρώτα αποτελέσματα από τους Τούρκους στην Ελλάδα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται άνετα με 71,4% έναντι 28,5% για τον Ερντογάν, με καταμετρημένο περίπου το ένα τρίτο των ψήφων.

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό ήταν 75,88% υπέρ του Κιλιτσντάρογλου και 16,99% για τον Ερντογάν

Τα σχόλια είναι κλειστά.