Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της FIFA να καθιερώσει υποχρεωτικά «hydration breaks» στους αγώνες του Μουντιάλ 2026, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και τη θερμοκρασία που επικρατεί την ώρα κάθε αναμέτρησης.
Το μέτρο, το οποίο προβλέπει μία διακοπή σε κάθε ημίχρονο, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε φιλάθλους, προπονητές και ποδοσφαιριστές, καθώς θεωρείται ότι επηρεάζει τη ροή του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, πάντως, το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», το Fox χρεώνει 200.000 δολάρια για κάθε διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια των «hydration breaks», τα οποία διαρκούν περίπου τρία λεπτά. Μάλιστα, στους αγώνες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, το ποσό φέρεται να εκτοξεύεται στις 750.000 δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα προβολής.
Με αυτά τα δεδομένα, τα μεικτά έσοδα του Fox από τις συγκεκριμένες διακοπές εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει υποστηρίξει ότι τα «hydration breaks» αποτελούν προληπτικό αγωνιστικό μέτρο για την προστασία των ποδοσφαιριστών, τονίζοντας πως δεν συνδέονται με εμπορικά οφέλη.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίζονται, καθώς πολλοί βλέπουν πίσω από τις υποχρεωτικές διακοπές όχι μόνο την προστασία των παικτών, αλλά και ένα νέο πεδίο τεράστιων διαφημιστικών εσόδων