Ειδησεογραφικό site

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% υπόσχεται τώρα ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

43

Μια προσπάθεια του Τζορτζ Όσμπορν να κρατήσει τους επενδυτές στην Βρετανία στην μετά – Brexit εποχή

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, είχε υποστηρίξει την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Όμως, καθώς η πλειοψηφία των Βρετανών αποφάσισε την έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ο φόβος για ύφεση στην οικονομία της Βρετανίας, με την στερλίνα να υποτιμάται, είναι ορατός.

Ο Όσμπορν στην προσπάθειά του να κρατήσει τους επενδυτές στην χώρα του, αλλά και να δημιουργήσει θετικό κλίμα για μελλοντικούς επιχειρηματίες, ώστε να μην αποθαρρυνθούν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους στη Βρετανία λόγω φόβων για επικείμενη αύξηση της φορολογίας στην μετά – Brexit εποχή, έκανε δηλώσεις στην  εφημερίδα Financial Times για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών αναμένεται μείωση άνω του 15% του φόρου για τις επιχειρήσεις στην χώρα, ο σχετικός φόρος τώρα είναι 20%. Η παραπάνω μείωση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου πέντε σημείων του Όσμπορν για την «ώθηση» της οικονομίας στη Βρετανία.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στον ορίζοντα και στο ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε ο Τζορτζ Όσμπορν και τόνισε ότι η Βρετανία είναι «ανοιχτή στους επενδυτές».

Ο ‘Οσμπορν είχε στηρίξει την εκστρατεία του Remain και είχε προειδοποιήσει για ύφεση της οικονομίας, αν επικρατήσει το Brexit. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφοφόροι επιλέξουν την έξοδο από την ΕΕ θα γίνουν αυξήσεις στην φορολογία και περικοπές δαπανών ύψους 30 δισ. λιρών.

Τώρα, όμως, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και καθώς δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου θέλουν σημαντικές εταιρείες, που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, να σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την βρετανική πρωτεύουσα, ο Όσμπορν θέλησε να συγκρατήσει αυτό το «ρεύμα» με τις δηλώσεις του και πριν από την παρουσίαση των νέων οικονομικών μέτρων, που αναμένονται το φθινόπωρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.