Ειδησεογραφικό site

Μη χάσετε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το αποκαλυπτικό Καρφί

597

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η εφημερίδα στο Καρφί κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες και μεγάλες προσφορές.

Αυτό το Σάββατο μη χάσετε μια μοναδική προσφορά στο Καρφί.
Δύο συλλεκτικά βιβλία από τη χριστιανική βιβλιοθήκη για να επιλέξετε

«Ο ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ»

Ο 17ος αιώνας στην Ελλάδα σημαδεύεται από τον Οθωμανικό ζυγό. Ήδη επί τρεις αιώνες ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός βιώνουν καταστάσεις τραγικές. Παρακμή, σκλαβιά, δουλεία μαστίζουν το γένος μας. Μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα μια λαμπρή μορφή ξεπροβάλλει και γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το υπόδουλο γένος.
Με ασπίδα την ορθόδοξη πίστη και όπλο τη γνώση, την παιδεία και τα γράμματα, ο Ευγένιος ο Αιτωλός προσπαθεί να αποτινάξει τον ελληνισμό από την πνευματική του νάρκη.
Ο Ευγένιος γεννήθηκε στο Μεγάλο Δένδρο Τριχωνίδος. Σε μικρή ηλικά εκάρη μοναχός, στη συνέχεια χειροτονείται διάκονος και μετέπειτα πρεσβύτερος. Ήταν φιλομαθής, παρακολουθούσε μαθήματα από ονομαστούς διδασκάλους της εποχής και αύξανε συνέχεια της γνώσεις του. Χτίζει ναούς, κηρύττει συνεχώς, γράφει πλήθος επιστολών, ανοίγει σχολές.

ή

«ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΙΣ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ»

Η Βασιλεύουσα, το στολίδι της βυζαντινής αυτοκρατορίας, βρισκόταν για πάνω από 1000 χρόνια στο επίκεντρο της ιστορίας, µιας ιστορίας που σηµαδεύτηκε από αγώνες, εκστρατείες και συνεχείς αλλαγές. Οι ιστορικές εξελίξεις όµως, δεν θα µπορούσαν να µην αφήσουν τα σηµάδια τους και στην τέχνη του Βυζαντίου. Οι ναοί και οι µονές της Βασιλεύουσας µπορούν να καθηλώσουν µε την οµορφιά και την κοµψότητά τους ακόµα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Η Αγία Σοφία, το κορυφαίο αρχιτεκτονικό οικοδόµηµα της Πόλης, η Μονή Παντοκράτορος, ένα από τα µεγαλύτερα µοναστήρια κατά την περίοδο των Κοµνηνών, η Μονή της Χώρας, ένας από τους σηµαντικότερους ναούς της εποχής των Παλαιολόγων, είναι µερικά µόνο µνηµεία, µε τα οποία ασχολείται το συγκεκριµένο έργο

Στην έκδοση των 2,90 €

Τα σχόλια είναι κλειστά.