Ειδησεογραφικό site

Μάντζος: «Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα ανανεώσει τη θητεία μιας κυβέρνησης που προσέβαλε τη Δημοκρατία»

28

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε, την Κυριακή (26/03), ότι «η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα ανανεώσει τη θητεία μιας κυβέρνησης που προσέβαλε τη Δημοκρατία».

Ερωτηθείς να σχολιάσει την ονοματολογία που υπάρχει μετά τη συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN ως εξής: «Η ονοματολογία σε αυτή τη φάση αγνοεί προσβλητικά τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν αυτή εκφραστεί. Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και γι’ αυτό παγιδεύονται στα αδιέξοδα τους που είναι όχι μόνο θεσμικά αλλά είναι και πολιτικά».

Ακόμα, επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση την οποία τηρεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. έχει επιλέξει να κλιμακώσει την ένταση της ρητορικής της, διότι το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ιδίως μετά την τραγωδία, είναι εις βάρος της όποιας ενδεχόμενης αυτοδυναμίας της. Τι κάνει; Πλειοδοτεί σε όρους εκφοβισμού πια του εκλογικού σώματος. «Ουαί και αλίμονο αν δεν είναι αυτοδύναμος ο κύριος Μητσοτάκης». Ούτε λίγο ούτε πολύ έρχεται και ζητά από εμάς να διορίσουμε πρωθυπουργό τον πρόεδρό της και αγνοεί το εξής: Είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη και αν κάτι οφείλουμε, είναι να αρνηθούμε την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας μιας κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος προσέβαλε τη Δημοκρατία με τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, την ευνοιοκρατία, την κομματοκρατία και την αδιαφάνεια στην λειτουργία της».

Ο Δημήτρης Μάντζος κατέληξε ότι «την αλλαγή εμείς δεν τη φοβόμαστε αλλά την επιδιώκουμε». Τέλος, ο ίδιος σημείωσε: «Η αλλαγή δεν είναι μόνο στο όνομά μας αλλά και στο DNA μας. Αν, λοιπόν, οι πολίτες ψηφίσουν αλλαγή δεν θα τους τη στερήσουμε εμείς, στηρίζοντας μοντέλα εξουσίας και πρωθυπουργούς που απέτυχαν»

Τα σχόλια είναι κλειστά.