Ειδησεογραφικό site

Λάθος των αρχών προκάλεσε τη δολοφονία Ρουμάνας ιερόδουλης από Αφρικανό μετανάστη

136

Όλο το παρασκήνιο του εγκλήματος στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ – Σάλος από τις αποκαλύψεις – Πού και πώς εντοπίστηκε ο δράστης – Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία από τις λεπτομέρειες μίας υπόθεσης δολοφονίας ιερόδουλης που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όλα ξεκίνησαν από το λάθος ενός δημοσίου υπαλλήλου στον τομέα Μετανάστευσης, ο οποίος δεν έγραψε σωστά τα στοιχεία ενός μετανάστη από την Αφρική που είχε αιτηθεί άυσλο στη Γερμανία, με κατάληξη την άγρια δολοφονία μίας νεαρής γυναίκας από τη Ρουμανία, επίσης μετανάστριας, η οποία εκδιδόταν σε οίκο ανοχής.

Η υπόθεση είχε καταγραφεί ως μία απλή υπόθεση ληστείας και δολοφονίας ιερόδουλης, στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, το καλοκαίρι του 2017. Στις 30 Αυγούστου, ο 23χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη, Soueymane Sidiki, σκότωσε και έκλεψε τη Ρουμάνα Lica Luminata, αφού πρώτα είχε κάνει σεξ μαζί της, στο σπίτι της.

d1

Η υπόθεση έλαβε διαφορετικές διαστάσεις για δύο λόγους. Σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη από τη Σενεγάλη, ένας άλλος μετανάστης, που έμενε στο ίδιο κτίριο ασύλου με εκείνον, τού είπε ότι μπορεί να χτυπήσει και να κλέψει τις ιερόδουλες που εργάζονταν στην περιοχή, δίχως να υποστεί συνέπειες.

Το στοιχείο, ωστόσο, που προκάλεσε σάλο, προήλθε από την έρευνα της αστυνομίας. Το αίτημα του Soueymane Sidiki για άσυλο στη Γερμανία, είχε απορριφθεί δύο μήνες πριν προβεί στη δολοφονία της νεαρής Ρουμάνας και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου. Ωστόσο, ο Αφρικανός μετανάστης δεν είχε απελαθεί, διότι ο υπάλληλος που είχε αναλάβει την υπόθεσή του στο τμήμα Μετανάστευσης, είχε γράψει λάθος τα στοιχεία του και ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν να διασταυρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενταχθεί στη λίστα των υπό απέλαση μεταναστών.

Με άλλα λόγια, ο 23χρονος, παρέμενε ως παράνομος μετανάστης στη Γερμανία, αλλά νομίμως, καθώς δεν μπορούσε να απελαθεί από τις γερμανικές αρχές.

Ο Soueymane Sidiki πήγε στο σπίτι της ιερόδουλης, πλήρωσε 50 ευρώ για να κάνει σεξ μαζί της και μετά τη δολοφόνησε, βάζοντας ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της και προκαλώντας ασφυξία. Ακολούθως έκλεψε όσα λεφτά βρήκε στο σπίτι, άρπαξε το κινητό της και διέφυγε.

ger11-3

Λίγο καιρό αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τον Σενεγαλέζο μετανάστη στα σύνορα της Γερμανίας με την Τσεχία, μαζί με έναν άλλον παράνομο μετανάστη. Ο εντοπισμός έγινε μέσω του στίγματος που έδινε το κινητό της άτυχης Ρουμάνας ιερόδουλης, καθώς η αστυνομία δεν είχε κλείσει την υπόθεση και αναζητούσε το δράστη της άγριας δολοφονίας στο Ρέγκενσμπουργκ.

Ο δικηγόρος του δράστη υποστήριξε ότι ο 23χρονος προέβη στην εγκληματική αυτή ενέργεια διότι έχει μία άρρωστη κόρη στη Σενεγάλη και χρειαζόταν τα χρήματα. Ο δικηγόρος Robert Hankowetz, είπε μάλιστα, ότι ο νεαρός Αφρικανός είχε παρασύρει σκοπίμως τον δημόσιο υπάλληλο στο Μετανάστευσης, δίνοντας ανακριβή στοιχεία, διότι υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή του στο Μάλι!

Η δίκη του 23χρονου από τη Σενεγάλη για τη δολοφονία της νεαρής Ρουμάνας ιερόδουλης ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου, ενώ ελέγχεται και ο υπάλληλος που είχε αναλάβει την υπόθεση ασύλου του Αφρικανού.

d2

Τα σχόλια είναι κλειστά.