Ειδησεογραφικό site

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ! «Προεδρικοί» vs «κομματικών»

66

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διχάζει τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και όλοι θέλουν να αποφύγουν να χρεωθούν μια νέα μεγάλη κρίση, στο κόμμα τους.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση στάθηκαν τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την λειτουργία της ΕΡΤ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά»
Η αναφορά αυτή πυροδότησε εντάσεις καθώς οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας εξέλαβαν την αναφορά ως μομφή εναντίον τους, απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομίας ότι «αφού δεν άρεσε στον ευφυή Ευκλείδη η Συριζαϊκή ΕΡΤ, ας πάει στην ΕΡΤ του υπερκομματικού Ζούλα και όλων αυτών που χρόνια έστηναν τρόπαια στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ας επιλέξει ο Ευκλείδης την υποκριτική και βολική αστική ευγένεια από τη δημοσιογραφία των ρήξεων και της κριτικής».

Η αντιπαράθεση αυτή θα μπορούσε να περάσει και στα ψιλά- αν και ο φιλοκυβερνητικός τύπος έδωσε τα ρέστα του αναπαράγοντας την σύγκρουση- αν και από τις δυο πλευρές δεν ξεκινούσε ένας πόλεμος χαρακωμάτων με αιχμή το ιδεολογικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πόσο αριστερό πρέπει να είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός των άλλων η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στόχευε τον Νίκο Παππά οποίος ήταν υπεύθυνος για την ΕΡΤ γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα social media όλο το Σαββατοκύριακο.

«Παλιά ξινά σταφύλια» λένε οι προεδρικοί οι οποίοι θεωρούν ότι από την πλευρά των κομματικών υπάρχει μια αγωνία για να μην προχωρήσει η διεύρυνση με στελέχη από άλλους χώρους καθώς φοβούνται ότι έτσι θα επιτευχθεί η «άλωση» της Κουμουνδούρου.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή βγαίνει μπροστά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δυναμική που του δίνουν οι ψήφοι που πήρε στις εκλογές αλλά και η αποδοχή που έχει στην κοινή γνώμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Μοιραία λοιπόν ο επικεφαλής των «53» εμφανίζεται πλέον ως ο εκφραστής των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ του 4% και όλων όσων βλέπουν με επιφυλακτικότητα το αύριο.

Δίπλα του βρίσκεται ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, στελέχη του κομματικού πυρήνα και αρκετοί δημοσιογράφοι από την Αυγή και το Κόκκινο

Τα σχόλια είναι κλειστά.