Ειδησεογραφικό site

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γραφείο παραπόνων ταλαιπωρημένων πολιτών αντί… κάνναβης!

46

Επειδή λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών – Αντί για γραφείο κάνναβης καλό θα ήταν να φτιάξουν γραφείο παραπόνων στο υπ. Υγείας δηλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Με ανθοδεσμες στα χέρια πάνω στις οποίες αναφέρεται «λουλουδένια πλεονάσματα Χουλιαρακη» και χαρτινες ασπιδες των ΜΑΤ στις οποιας αναγράφετε «αριστερά ΜΑΤ» συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

poedin-diadilosi-simera

«Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα ευημερούν τα νούμερα και δυστυχούν οι άνθρωποι. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στα νοσοκομεία» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σχολίαζοντας την ανακοίνωση για την ίδρυση γραφείου κάνναβης στο υπουργείου Υγείας ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «καλό θα ήταν πρώτα να φτιάξει ένα γραφείο παραπόνων για τους ταλαιπωρημένους πολίτες και προϊστάμενο να ορίσει τον κ. Πολάκη, θα ήταν μια σκέτη τραγωδία».

Κατήγγειλε, τέλος, ότι στις 18 Μαίου λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών που δουλεύουν σε μονάδες μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και αυτό θα σημαίνει το κλείσιμο 50 κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα και ανθυγιεινά η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και μέλη της ΑΔΕΔΥ που κρατουν πλακάτ στα χέρια στα οποία απεικονίζεται ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «αόρατο αναπληρωτη υπουργο γνήσιο εκφραστή και υπηρέτη των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών».

Μετά τη συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αφού δεν τους δέχθηκε, όπως λένε, ο Γιώργος Χουλιαράκης.

poedin-ypoik-1
poedin-ypoik-2

Για το θέμα του επιδόματος η ΑΔΕΔΥ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 -νόμος για το μισθολόγιο- αυτό καταδεικνύει. Η Κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς αντιμετωπίζει το θέμα ως οικονομικό δείκτη με κόστος που πρέπει να περικοπεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.