Ειδησεογραφικό site

Η ώρα της κρίσης έφτασε για το ΠΑΣΟΚ – Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Στις 11 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, θα παιχθεί η πρώτη πράξη για την εκλογή ηγεσίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ξεκινήσει την συνεδρίαση με την πρότασή του για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη για την εκλογή αρχηγού. Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα προτείνει προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο, νωρίτερα δηλαδή από την πρόταση Δούκα για 3 και 10 Νοεμβρίου. Δεν αποκλείονται, ωστόσο, οι εκπλήξεις καθώς ουδείς πραγματικά – πλην 2-3 στενών του συνεργατών – δεν γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα Ανδρουλάκη. Οι αμφισβητίες του θα συναινέσουν σε όποια ημερομηνία πάντως, αρκεί να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που πρώτος έθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, την επαύριο των ευρωεκλογή, δηλαδή εντός του έτους.

Ένα ερώτημα είναι εάν ο κ. Ανδρουλάκης θα προτείνει να προηγηθεί Πολιτική Συνδιάσκεψη με ουσιαστική συζήτηση για το αύριο του ΠΑΣΟΚ ή θα αρκεστεί σε μια πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση στις 3 Σεπτέμβρη. Ο ίδιος, πάντως, κλείνοντας την θυελλώδη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει για αξιολόγηση πρώτα των πολιτικών και μετά των προσώπων, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα συμπεριλάβει τις εισηγήσεις των στελεχών στην τελική του πρόταση ως προς τον οδικό χάρτη.

Ο Χάρης Δούκας, θα καταθέσει την υποψηφιότητά του, ξεδιπλώνοντας παράλληλα την πολιτική του πρόταση-μανιφέστο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. Χθες βράδυ, είχε συγκέντρωση υποστηρικτών του, μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ για να καθορίσουν την στάση τους στις ενδεχόμενες ψηφοφορίες.

Ο Παύλος Γερουλάνος, είναι επίσης έτοιμος να καταθέσει την δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον η συνεδρίαση κυλήσει χωρίς παρατράγουδα, αλλιώς θα το πράξει τη Δευτέρα. Θα παρουσιάσει την δική του πολιτική πρόταση, όπως έκανε συνομιλώντας με εκατοντάδες στελέχη – κεντρικά και περιφερειακά – προκειμένου να λάβει την στήριξή τους,

Τα σχόλια είναι κλειστά.