Ειδησεογραφικό site

Η Μεγαλύτερη Γιορτή Ανακύκλωσης στο Ζάππειο από την ΤΕΧΑΝ & τον Δήμο Αθηναίων

18

Η ΤΕΧΑΝ, η εταιρία ηγέτης στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη Γιορτή Ανακύκλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο από 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ευαισθητοποιώντας τους δημότες, τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες υπέρ της σπουδαιότητας της ανακύκλωσης. Η γιορτή κορυφώθηκε με μια μοναδική live εμφάνιση από τον Γιώργο Μαζωνάκης την Κυριακή μαγεύοντας 15.000 θεατές!

texan-_2_
texan-_3_
texan-_4_

 

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Ζαππείου είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη διαδικασία της σωστής ανακύκλωσης στα 4 υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» για πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά & χαρτί με το σύστημα «Διαλογή στην Πηγή», την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την προστασία του πλανήτη μας. Επιπλέον, μικροί μαθητές από σχολεία της Αθήνας καθώς και ανακυκλωτές επισκέφτηκαν το Ζάππειο, ανακύκλωσαν συσκευασίες και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό κερδίζοντας μεγάλα δώρα όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, action cameras και smart watches.

Η μεγάλη βραδιά της συναυλίας με παρουσιάστρια την Αλεξάνδρα Καϋμένου ξεκίνησε με απονομή των δώρων του μεγάλου διαγωνισμού από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αβραμίδη και τον Πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ κ. Απόστολο Μούργο. Ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, συνεργάτες του Δήμου Αθηναίων, εταιρικά στελέχη αλλά κυρίως… όλη η ΑΘΗΝΑ!

texan-_5_
texan-_6_
texan-_7_
texan-_8_

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης  και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αβραμίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Νίκος Αβραμίδης, δήλωσε σχετικά: «Στη μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης, ενωμένοι, δώσαμε όλοι το παρών. Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερώσουμε, να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να βάλει στη ζωή του την ανακύκλωση. Γιατί μόνο αν συμμετέχουμε όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι χρέος μας να φροντίσουμε για την ποιότητα της ζωής μας, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε θερμά την ΤΕΧΑΝ που είναι αρωγός στην προσπάθειά μας να φέρουμε την ανακύκλωση στο επίκεντρο του Δήμου Αθηναίων».

texan-_9_
texan-_10_
texan-_11_

O Γιώργος Μαζωνάκης δήλωσε σχετικά: « Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που κρατάει την Αθήνα καθαρή και την έχει πραγματικά αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια κάνοντας την κάθε μέρα και καλύτερη! Ακόμη ένα μεγάλο μπράβο που έχει αυξήσει και την ανακύκλωση. Σίγουρα στη γειτονιά σας θα βρείτε αυτές τις γωνιές ανακύκλωσης. Θέλω όλοι μαζί όσοι είμαστε σήμερα να υποσχεθούμε ότι θα ανακυκλώνουμε! Δεν είναι καμία δύσκολη υπόθεση! Αρκεί να το πάρουμε απόφαση»!

Η συναυλία διεξάχθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, είναι η πρώτη πιστοποιημένη ZERO WASTE συναυλία στην Ελλάδα. Στον προαύλιο χώρο του ΖΑΠΠΕΙΟΥ υπήρχαν 4 υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης», καθώς και δεκάδες κάδοι ανακύκλωσης ξεχωριστής συλλογής για όλα τα πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά αλλά και για χαρτί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας και στο τέλος της συναυλίας ανακυκλώθηκαν όλα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.