Ειδησεογραφικό site

Η κυβέρνηση οπλίζει την αρπακτικότητα του Έρντοαν

49

 

 

 

Του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη

Εάν έχει κανείς απορία για το ποιος τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα και απαίτηση για την παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στα χέρια του Έρντοαν, η απάντηση είναι μάλλον απλή: Η ελληνική κυβέρνηση! Και μας τη λέει με τις χτεσινές δηλώσεις του ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραχήμ Καλίν.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου γίνεται σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δύο γλώσσες. Μια για τον ελληνικό λαό και μία για την Τουρκία. Στον ελληνικό λαό υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν μπορούν να εκδοθούν γιατί κινδυνεύουν από την απουσία δημοκρατικής δικαιοσύνης στη γείτονα. Και κρύβεται πολύ καλά πίσω από τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, που απαγορεύει την έκδοσή τους.

Στην Τουρκία, όμως, δεν λέει τα ίδια. Ο Τούρκος εκπρόσωπος του Έρντοαν δήλωσε χτες: «Εμείς μιλήσαμε πολλές φορές με τις ελληνικές Αρχές. Και γνωρίζουμε ότι έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό».

Όποιος δεν καταλαβαίνει την αξία του μηνύματος που περνάνε οι ελληνικές Αρχές στην Τουρκία, η απάντηση είναι απλή: Από τη στιγμή που «κάνουν προσπάθειες» παραδέχονται ότι οι 8 πρέπει να εκδοθούν! Που σημαίνει ότι παραδέχονται την τουρκική εκδοχή πως οι 8 είναι ένοχοι! Λένε στην Τουρκία «έχετε δίκιο, αλλά τι να κάνουμε. Τα δικαστήριά μας φταίνε»!

Επειδή οι κυβερνήτες αυτής της χώρας έχουν αποδείξει ότι είναι ανίδεοι από στοιχειώδη πολιτική και διπλωματία, είναι προφανές και ότι δεν καταλαβαίνουν το απλό: Όταν λες στην Τουρκία ότι έχει δίκιο, της έχεις ανοίξει την πόρτα για να το διεκδικήσει κι όλας! Με μεγαλύτερη ένταση και πίεση. Και με κάθε τρόπο. Της έχεις δώσει το δικαίωμα. Δίκιο θα πει δικαίωμα στα ελληνικά. Και είναι μια έννοια που αγνοούν στη διεκδίκησή της οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες.

Ε, αυτό που του δίνει η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ο Έρντοαν και αυτό έκανε και ο εκπρόσωπός του χτες σε πολύ υψηλούς τόνους. Ορίστε τι είπε:

«εμείς μιλήσαμε πολλές φορές με τις ελληνικές αρχές και γνωρίζουμε ότι έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Είμαστε αυτή τη στιγμή ενώπιον του ενδεχομένου οι τρομοκράτες αυτοί πραξικοπηματίες να κινούνται ελεύθερα και μάλιστα σε μια χώρα της ΕΕ. Τώρα εμείς δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσουμε».

«Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας, αφήνοντας το θέμα της επιστροφής τους, το να τους αφήσουν ελεύθερους και να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για άσυλο, αποτελεί ένα νομικό σκάνδαλο και ασφαλώς θα επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς μας σχέσεις», πρόσθεσε και αποτέλειωσε

Όλα αυτά θα ήταν καθαρότερα στην Τουρκία αν εξ αρχής ο κ Τσίπρας δεν διαβεβαίωνε τον Έρντοαν ότι θα του παραδώσει τους 8 σε λίγες μέρες! Και αν δεν συνέχιζε αυτή την κοροϊδία μέχρι σήμερα μέσω των αρμόδιων υπουργών. Οι οποίοι, συνεχίζοντας τις ευνοϊκές προς την Τουρκία προσφυγές κατά των αποφάσεων της δικαιοσύνης, δίνουν θάρρος στο χωριάτη να σ ανέβει στο κρεβάτι.

Ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ νομίζουν ότι η διεθνής σκακιέρα είναι τσιπουράδικο όπου μπορείς να πεις και καμιά ανοησία. Ή ότι είναι ελληνική Βουλή και ελληνικός λαός που μπορείς να λες όποια ανοησία ή ψέμα σου κατέβει χωρίς καμιά επίπτωση. Δεν έχουν καταλάβει ότι με την πολιτική δεν παίζεις. Και μάλιστα δεν παίζεις με τον τραμπούκο της περιοχής, που ψάχνει αφορμές να σ ανέβει στο κρεβάτι στ αλήθεια.

Οι Τούρκοι πολιτικοί ακολουθούν πολιτική. Σε αντίθεση με τους πιο πολλούς Έλληνες συναδέρφους τους. Που ακολουθούν μια άπατρη εγκληματική επιπολαιότητα.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.