Ειδησεογραφικό site

Η δήλωση του Ανδρουλάκη περί «φυλακής» που χάλασε τη “σούπα” του Debate

Την πρώτη επαφή με τους πολιτικούς του αντιπάλους είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο χθεσινό Debate της ΕΡΤ, καθώς δεν είχε ποτέ άλλοτε «συγκρουστεί» μαζί τους. 

«Να πάνε φυλακή»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έβαλε πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών μιλώντας με σκληρή γλώσσα, ενώ η δήλωση του περί «φυλακής» συζητήθηκε έντονα τόσο στα κομματικά επιτελεία όσο και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε ένα βήμα παρακάτω την συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς ζήτησε δράση από την Δικαιοσύνη για να μάθουν οι ψηφοφόροι τους λόγους που τον παρακολουθούσαν.

«Όποιος με παρακολουθεί δεν περίμενε να ακούσει τον Μητσοτάκη. Έχω σταθερή στάση για θεσμούς και Δημοκρατία στη χώρα μας. Το ότι είπε ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη Δημοκρατία το έχει καταλάβει κάθε Έλληνας πολίτης. Κίνδυνο αποτελώ για τη Νέα Δημοκρατία γι αυτό παρακολουθήθηκα. Αυτό που είπε δεν φτάνει. Στόχος μου να πάνε φυλακή όσοι έστησαν το παρακράτος και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα».», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας μετά το τέλος του debate και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους που βρισκόντουσαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο ακόμα και συγγενείς ισχυρών πολιτικών παραγόντων, όταν εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε έμμεση αναφορά προς τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν ικανοποίηση για την εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε «να δηλώσει στον ελληνικό λαό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποτέλεσε σε καμία στιγμή κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια». 

«Ισχυρή εντολή»

Στα άλλα σημεία που – σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη – κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν οι θέσεις του για την οικονομία και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ καθώς διαφοροποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας ποιος είναι πραγματικά ο πολιτικός αρχηγός που ρίχνει το βάρος στο αύριο της χώρας συνοψίζοντας το πλαίσιο του κόμματος του σε τρεις λέξεις: εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη.

  • Εμπιστοσύνη: Για να αποκατασταθεί απαιτείται αξιοκρατία παντού και διαφάνεια με όλες τις αποφάσεις στη Διαύγεια.
  • Αξιοπρέπεια: Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος με τον πολίτη να μπορεί να πηγαίνει στο ΕΣΥ ξέροντας ότι θα βρει ανταπόκριση στο πρόβλημά του και Ισχυρή Δημόσια Παιδεία για όλους.
  • Ανάπτυξη: Σταθερή πορεία της οικονομίας με παραγωγή και εξωστρέφεια κι «όχι μια χώρα απέραντο real estate».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως έχει κάνει σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του και συνεντεύξεις ζήτησε ισχυρή εκλογική δύναμη «για να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή». Μπορούμε, εάν ο λαός μας δώσει ισχυρή εντολή, να κάνουμε την αλλαγή», είπε. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και την αξιοκρατία ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Χαίρομαι που ο κ. Τσίπρας συμφωνεί για την αξιοκρατία στη χώρα, γιατί έτσι δεν θα έχει ξανά διοικητή του νοσοκομείου στη Σαντορίνη, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ». 

Αποστάσεις για την ΔΕΗ

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρουλάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ και την εκ νέου κρατικοποίησή της λέγοντας πως ο έλεγχος είναι στο Δημόσιο«Αυτή τη στιγμή το 34% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκουν στο Δημόσιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν μπορούν να σχηματίσουν πλειοψηφία. Οπότε το ελληνικό Δημόσιο διορίζει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Πάλι το κράτος κάνει κουμάντο. Άρα αυτή η πρόταση δεν αλλάζει την πολιτική του κράτους στη ΔΕΗ. Για μένα πρέπει να συνδέσουμε την απολιγνιτοποίηση με τις επενδύσεις στο δίκτυο και την αποθήκευση για να μειώσουμε την εξάρτηση της χώρας που πρωταγωνίστησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Λίγες οι ευκαιρίες για τους νέους»

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για τους νέους ψηφοφόρους και για το γεγονός ότι αποτελούν «πονοκέφαλο» για τα κόμματα καθώς είναι άγνωστο το τι θα ψηφίσουν. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων ανθρώπων, είναι ότι ενώ έχουν πολλά εφόδια, έχουν λίγες ευκαιρίες. Πολλοί έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη δουλειά…», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Χρειάζεται μια βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας. Σοβαρές επενδύσεις σε τομείς ανταγωνιστικούς και ουσιαστική στήριξη της καθημερινότητας», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. «Χρειάζονται πολιτικές για να μειωθούν σημαντικά τα ενοίκια στα αστικά κέντρα, με σκοπό τη διευκόλυνση των νέων», κατέληξε.

Τέλος, όσον αφορά την συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ο κ. Ανδρουλακης ξεκαθάρισε: «Δε θα σταθούμε εμπόδιο σε μη κρατικά πανεπιστήμια. Λευκή επιταγή όμως σε αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν πρόκειται να δώσουμε. (…) Το δημόσιο σχολείο να σταματήσει να είναι πάρεργο»

Τα σχόλια είναι κλειστά.