Ειδησεογραφικό site

Γιώργος Παπανδρέου: Αν είχαμε δεχθεί το Grexit θα ήμασταν όπως είναι η Τουρκία σήμερα

293

«Δείτε πως είναι η Τουρκία σήμερα με τη λίρα να πέφτει, θα ήμασταν έτσι και χειρότερα, και η Τουρκία έχει παραγωγή, δεν έχει τόσες εισαγωγές όσες εμείς, φανταστείτε να διπλασιαστεί η ενέργεια και όλα τα προϊόντα. Θέλανε ανθρωπιστική βοήθεια όπως Αφρική, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν. Σκεφτείτε πώς βλέπανε την Ελλάδα, ως τρίτη χώρα, σκεφτείτε και τα εξωτερικά θέματα πόσο ευάλωτοι θα ήμασταν», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ισχυρίστηκε πως το κόμμα «μπορεί να ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη» καθώς βλέπει «τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή» των πολιτών. «Θα είναι το πρόπλασμα ενός μεγάλου συμμετοχικού κόμματος», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τη χθεσινή συγκέντρωση υποστηρικτών στο Θησείο, λέγοντας πως «ήταν δείγμα ελπίδας κι αναγέννησης της παράταξης. Είμαστε ένα κόμμα που μπορεί να φέρει το καινούργιο».

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τα κριτήρια ανάδειξης νέου προέδρου πρέπει να είναι: «Ποιος μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, ποιος μπορεί δημιουργήσει ρεύμα ανάπτυξης αυτού του χώρου, ποιος μπορεί να εμπνεύσει, να ξαναφέρει κόσμο, ποιος μπορεί να συμβάλλει στις καινοτόμες ιδέες για να πούμε τι σημαίνει σήμερα προοδευτικό στην εποχή της πανδημίας και της νέας γεωπολιτικής κατάστασης, ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρή φωνή…Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά».

Στόχος, εξήγησε, είναι το ΚΙΝΑΛ «να ξαναγίνει πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργός ας είναι κάποιος άλλος του σοσιαλιστικού χώρου».

«Η εξουσία πρέπει να πάει στο λαό. Χτυπάμε την αυθαιρεσία και το συγκεντρωτισμό, βασικά διαχρονικά προβλήματα της εξουσίας» επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ως προς τα σύμβολα του κόμματος, παρέπεμψε για συζήτηση στο συνέδριο που θα ακολουθήσει, καθώς όπως είπε, «είναι στην ψυχή μας, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, θα συζητηθεί και στο συνέδριο» δήλωσε για το ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, προσθέτοντας: «Όμως, θέλω αυτά να αιμοδοτηθούν με νέες θέσεις και προτάσεις».

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και για το πρόσφατο παρελθόν όπου υποστήριξε πώς «η συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε το κίνημά μας… Ήταν έκτακτη εποχή μεγάλη κρίση για τη χώρα, και χρειάζονταν ευρύτερες δυνάμεις. Το λάθος ήταν ότι ο Σαμαράς ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν είχε παραμείνει θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια πιστεύω. Ο κ. Σαμαράς δεν επέτρεψε να γίνουν αλλαγές πέραν του PCI που το είχαμε συμφωνήσει το 2011 έτσι κι αλλιώς στις Βρυξέλλες. Καθυστέρησε, δημιούργησε αίσθημα αναξιοπιστίας, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού ξανά το 2012 όταν έπρεπε να πάμε σε δεύτερες εκλογές»

Τα σχόλια είναι κλειστά.