Ειδησεογραφικό site

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Φαβορί για σημαιοφόρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Εθνική Μπάσκετ νίκησε χθες και την Κροατία με 80-69 στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά που έγινε στο ΣΕΦ, και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η επίσημη αγαπημένη θα είναι στην ελληνική αποστολή και πλέον, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι το φαβορί για τη σημαία στην Τελετή Έναρξης που θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Η απόφαση θα ληφθεί αύριο, Τρίτη, στη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ στο «τραπέζι» υπάρχουν και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, Μίλτος Τεντόγλου, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, ή ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας. Ωστόσο, επικρατέστερος αναδεικνύεται ο Γιάννης για τους παρακάτω λόγους.

Αρχικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη απευθυνθεί στον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος όμως έχει ήδη αρνηθεί, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για την τιμητική πρόταση, καθώς ο σημαιοφόρος έχει μια σειρά υποχρεώσεων που ο Έλληνας άλτης θα ήθελε να αποφύγει, για να εστιάσει στις τελευταίες κρίσιμες προπονήσεις του.

Από την άλλη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο «άρχοντας των κρίκων» έχει ήδη υπάρξει σημαιοφόρος στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος φέτος.

Έτσι, το φαβορί γίνεται αυτόματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.