Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές θα είναι διψήφιο

90

«Πολύχρωμο» χαρακτήρισε το χώρο της κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «γι’αυτόν τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει θέση, γιατί έφτιαξε τη νέα δεξιά».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων ετών.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι και το κόμμα της ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το 2015, είπε πως τότε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός τους είχε πει ότι οι δανειστές δεν θεωρούσαν αξιόπιστη την κυβέρνηση και ζητούσαν την υπογραφή και της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία.

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έπαιρνε το ρίσκο;», διερωτήθηκε και δήλωσε ότι όταν απεύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να μην προκηρύξει εκλογές, αλλά να φτιάξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας, εκείνος τη διαβεβαίωσε πως δε θα πάει σε εκλογές.

«Δεν προλαβαίνω να φτάσω στο νησί με την οικογένειά μου και έχει προκηρύξει εκλογές. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ‘πρέπει να ελέγξω το κόμμα μου’», σημείωσε σχετικά με τότε.

«Όχι διχασμός και νέες περιπέτειες», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κληθείσα να απαντήσει στο τι θα κάνει η παράταξή της μετά τις εκλογές.

«Έχουμε το εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Οι άλλοι για να μην φαίνονται τα προβλήματα των πολιτικών τους σκοτώνονται μεταξύ τους, όχι για την ουσία, αλλά για την εξουσία», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως «είναι και οι δύο το ίδιο πράγμα».

«Εμείς θέλουμε δύναμη από το λαό να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», σημείωσε ερωτηθείσα για τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, συμπληρώνοντας πως «το αν θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το πρόγραμμά μας, θα φανεί την επομένη των εκλογών».

«Θα είναι διψήφιο το ποσοστό μας στις εκλογές», εκτίμησε

Τα σχόλια είναι κλειστά.