Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Πάρτε επιπλέον μέτρα-επιβάλετε λύσεις στις τράπεζες

50

Τα μέτρα παγώματος των δανείων πρέπει να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες που είναι άνεργοι, τονίζει η Φώφη Γεννηματά, που ζητά από την κυβέρνηση να επιβάλλει λύσεις στις τράπεζες.
Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μέτρα περιλαμβάνουν αρκετές από τις προτάσεις της παράταξης και αυτό είναι κάτι θετικό, όμως θα έπρεπε να γίνουν ακόμη κάποιες ενέργειες
Η Κυβέρνηση, αφού δεν αναστέλλει ούτε για τους ασθενέστερους δανειολήπτες την δυνατότητα πλειστηριασμών α’ κατοικίας που απελευθερώνονται από 30/4/2020, πρέπει να επιβάλλει στις τράπεζες τα μέτρα παγώματος των δανείων να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες που είναι άνεργοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν καν να αναζητήσουν εργασία.

• Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς ουσιαστική μείωση τζίρου να δώσουν το επίδομα Πάσχα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

• Η Κυβερνητική απόφαση για το δικαίωμα του εργοδότη να θέτει εργαζομένους σε αναστολή (ως τώρα δεν υπάρχει στο εργατικό δίκαιο) σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση τζίρου, δημιουργεί μια γκρίζα ζώνη που ενέχει κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα. Χρειάζονται πολύ σοβαροί έλεγχοι για να μην οδηγήσει το μέτρο σε παράνομη εργασία η να αποτελέσει προθάλαμο απολύσεων. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνιμου χαρακτήρα μέτρο. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθει το ΚΙΝΑΛ αφού δει τη σχετική ΠΝΠ.

Γενναία μέτρα στις φυλακές
Στις προτάσεις της παράταξης είναι και η λήψη μέτρων στις φυλακές της χώρας, καθώς «ο υπερπληθυσμός  και ο υπερσυνωστισμός σε αυτές αυξάνεται διαρκώς και ο κίνδυνος να εκραγεί η -ούτως ή άλλως- έρπουσα υγειονομική βόμβα εντός των καταστημάτων κράτησης είναι φανερός».

Το ΚΙΝΑΛ ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις αποφασιστικότητας γιατί «η προφύλαξη ανθρώπινων ζωών στις φυλακές από  τον κορωνοϊό δεν πρέπει να εγκλωβιστεί πίσω από ιδεοληψίες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.