Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Η αντιπαράθεση θα οδηγήσει σε διάλυση του ΚΙΝΑΛ

98

Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης της γραμματείας της ΚΟΕΣ και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε με αφορμή τα σχόλια των κ.κ. Γερουλάνου και Ανδρουλάκη.

Οι δύο βουλευτές άσκησαν έντονη κριτική στην κα. Γεννηματά για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα, με την ίδια να διαπιστώνει στο έκτακτο συνέδριο που έγινε χθες και ολοκληρώθηκε τη νύχτα, πως η πλειοψηφία των στελεχών και βουλευτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε ευθέως στο κλείσιμο της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι το δίλημμα για όλους είναι, αν στηρίζουν ή όχι το στρατηγικό εγχείρημα ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής με την καθοριστική συνδρομή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα και η πίστη. «Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν συνεχώς να εκφράζονται διαφωνίες για τα επιμέρους ζητήματα, που κουράζουν τους φίλους της παράταξης
«Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, δεν βοηθάει τη παράταξη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο κόμμα» ανέφερε΄η Γεννηματά και απαντώντας σε όσους επιμένουν στην αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε: «Αν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν κάποιοι να αναβιώσουν, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος Αλλαγής, τότε θα οδηγήσει στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν το θέλω, κι έχω ευθύνη απέναντι στην κοινοβουλευτική ομάδα και τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε».

Ανοιχτό να αλλάξει σύνθεση το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ
Ακόμη, η κα. Γεννηματά επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και διαφορετικές του ΚΙΝΑΛ, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα, να αλλάξει η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο.

Για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, αρκετοί βουλευτές διατύπωσαν τον προβληματισμό αν θα πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες, ή να τηρηθούν οι προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος από τη πλευρά του, υποστήριξε την ανάγκη να γίνει ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο επικαλούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου, και σημείωσε: «Ο Τσίπρας κάνει κόμμα με τον κόσμο, κι εμείς διευθετήσεις σε κλειστά δωμάτια»

Τα σχόλια είναι κλειστά.