Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί εθνική γραμμή

30

Στην εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ της η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως η χάραξη μιας στρατηγικής με εθνική γραμμή για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, είναι αναγκαία όσο ποτέ.

«Απαιτείται ακριβής ανάλυση των δεδομένων, ιεράρχηση και αποσαφήνιση των κινήσεων. Και βέβαια, οι στρατηγικοί στόχοι να υπηρετηθούν με καλά σταθμισμένες τακτικές κινήσεις με συνέπεια και σταθερότητα», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, χρειάζεται να μείνουν στη παρούσα συγκυρία τα ζητήματα αυτά έξω από το πεδίο της κομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιβάλλεται η κριτική, όπου κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη.«Όσο και αν μερικοί αυτόκλητοι και μη υπερασπιστές της κυβέρνησης αντιδρούν, εμμένουμε στη πρόταση για την δημιουργία εθνικής γραμμής μέσω του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καθυστερημένα και ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την πρότασή μας.

Ο κ. Μητσοτάκης την αρνείται γιατί εκτιμά ότι η συγκυρία τον ευνοεί προσωπικά και κομματικά. Κοντόφθαλμη λογική. Τα προβλήματα με τα εθνικά και το μεταναστευτικό θα έχουν βάθος και διάρκεια. Και άλλες φοβάμαι επικίνδυνες κλιμακώσεις, ανάλογα με τις επιλογές του Ερντογάν και τις αποφάσεις της ΕΕ», τόνισε

Τα σχόλια είναι κλειστά.