Φρίκη στον Μυστρά: Ο γιος κράτησε τη σορό του πατέρα του στην κατάψυξη για να παίρνει τη σύνταξη

Το μακάβριο μυστικό πίσω από μια σύνταξη

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η μακάβρια υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον Μυστρά, όπου ένας 55χρονος φέρεται να είχε κρύψει επί περίπου δυόμισι χρόνια τη σορό του πατέρα του μέσα σε καταψύκτη, προκειμένου να αποκρύπτει τον θάνατό του και να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1936, είχε να εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί κάλεσαν τον 55χρονο γιο του για κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος υποστήριξε αρχικά ότι ο πατέρας του είχε φύγει από τον Μυστρά και διέμενε στην Αθήνα. Ωστόσο, όταν οι Αρχές επικοινώνησαν με την αδελφή του, η οποία ζει στην πρωτεύουσα, εκείνη φέρεται να δήλωσε πως είχε χρόνια να δει τον πατέρα της και ότι ο ηλικιωμένος διέμενε μαζί με τον αδελφό της.

Μετά τις νέες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία εισαγγελέα σε κλειστό ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του 55χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κατοικία. Στο υπόγειο του κτιρίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό του ηλικιωμένου μέσα σε καταψύκτη. Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο 55χρονος συνελήφθη και, κατά την εξέτασή του, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από περίπου δυόμισι χρόνια από φυσικά αίτια. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αποφάσισε να αποκρύψει τον θάνατό του, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής, καθώς και κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Σπάρτης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης