Ειδησεογραφικό site

Φουντώνει η μάχη στο ΠΑΣΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Δούκας, οργανώνονται οι υποψήφιοι, ανακοίνωσε και η Νάντια

Πυκνό πρόγραμμα δράσεων μέσα στον Ιούλιο και κόντρα στις υψηλές θερμοκρασίες έχουν οργανώσει οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας βέβαια ότι το κρίσιμο ραντεβού της εσωκομματικής αναμέτρησης ξεκινά τη φετινή 3η του Σεπτέμβρη. Στους πέντε υποψήφιους προστέθηκε το πρωί της Τετάρτης και η Νάντια Γιανακοπούλου η οποία ανακοίνωσε τη δική της συμμετοχή στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο- γιορτή για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ως πρόεδρος να είναι ο κεντρικός ομιλητής, ωστόσο το γνωστό σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» θα επιχειρήσει να εκφράσει το σύνολο των υποψηφίων, ακόμη κι αν η μεταξύ τους κόντρα αρχίζει να παίρνει «άγρια» χαρακτηριστικά. Επί του παρόντος μόνο κάποιες αιχμές ακούγονται δημοσίως- παρασκηνιακά κινείται ήδη με ταχύτητα η λογική που θέλει γρήγορα «αποδόμηση του προφίλ του βασικού αντιπάλου».

Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα, που έχει δεχθεί τις περισσότερες επιθέσεις μέχρι τώρα, επικρατεί αισιοδοξία και τάση προς την οργάνωση περιοδειών του Δημάρχου Αθηναίων σε όσο περισσότερες γειτονιές μπορεί ανά την Ελλάδα. Η πρώτη «απόβαση» επιχειρείται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Στελέχη που τον υποστηρίζουν, έχουν αρχίσει από τη Δευτέρα, την επομένη της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, να κάνουν επαφές με κόσμο. Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός του κ. Ανδρουλάκη στην εκλογική του περιφέρεια έχει υποστεί ρωγμές, ενώ αυτοδιοικητικοί παράγοντες του χώρου στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα Δούκα. Ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να δει την πραγματική «εικόνα» από αύριο το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, δηλαδή κατά το διάστημα που θα βρίσκεται στην «καρδιά» της Βόρειας Ελλάδας. Στόχος του είναι, όπως έχει διαμηνύσει στο επιτελείο του, να δώσει τη μάχη της γειτονιάς παντού. Αύριο βέβαια στις 8.30 το βράδυ θα είναι επί της υποδοχής σε γνωστό καφέ- μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, «πράσινα» στελέχη και νεολαίοι της πόλης. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και αρκετοί «πράσινοι» έχουν ήδη λάβει το σχετικό sms. Οι καλά γνωρίζοντες βλέπουν τους υποστηρικτές του Μανώλη Χριστοδουλάκη να έχουν τον πρώτο ρόλο στο κάλεσμα, την Τόνια Αντωνίου να ενεργοποιεί τα δίκτυα επαφών των παπανδρεϊκών, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να επικοινωνεί με σύνδεσμούς του στην περιοχή, τον Αντώνη Σαουλίδη (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με έδρα τη Θεσσαλονίκη) να αναλαμβάνει το «ξυπνητήρι» και ανθρώπους δίπλα στο Χάρη Καστανίδη να δέχονται κρούσεις για στήριξη του εγχειρήματος.

Το σίγουρο είναι ότι ο Χάρης Δούκας ποντάρει στην απευθείας επαφή με τους «πράσινους πυρήνες» στη Θεσσαλονίκη. Θέλει και επιδιώκει ωστόσο το άνοιγμα στην κοινωνία. Με εκπροσώπους της, στους επαγγελματικούς χώρους και στους φορείς της πόλης, έχει κλείσει διαδοχικά ραντεβού για την Παρασκευή- την επομένη της συνάντησης γνωριμίας με κόσμο της πόλης σε δημοφιλές καφέ-μπαρ.

Ο Χάρης Δούκας δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητο οτιδήποτε ακούει με στόχο, όπως πιστεύει, να πλήξει την υποψηφιότητά του. Χθες το βράδυ για παράδειγμα κυκλοφόρησε ότι έτρωγε σε ρεστοράν (στην Κουκουβάγια) με τον Γιάννη Ραγκούση και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διέψευσαν αμέσως το σενάριο. «Ότι τρελό και αν εφεύρετε, όσα ψέματα και αν σκαρφιστείτε, όποια προβοκάτσια και αν στήσετε, η απάντηση είναι μία. Δεν σας φοβόμαστε! Πάμε τώρα! ΥΓ. Οι κουκουβάγιες είναι σοφές, Δυστυχώς εσείς ανόητοι», απαντά ο κ. Δούκας με ανάρτησή του στο διαδίκτυο και με την προειδοποίηση ότι δεν υποχωρεί από τον αγώνα που έχει ξεκινήσει.

Σήμερα εν τω μεταξύ το επιτελείο του ετοιμάζεται να ανοίξει την πλατφόρμα για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του, κάτι που έκανε από χθες ο Παύλος Γερουλάνος. Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας, που διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το 2021 απέναντι στο Νίκο Ανδρουλάκη και το Γιώργο Παπανδρέου, έχει ήδη οργωμένα δίκτυα επαφών ανά την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι από τους πρώτους «σταθμούς» των περιοδειών που ξεκινά άμεσα. Σκοπεύει όμως να «οργώσει» μέχρι τον Σεπτέμβρη όσους νομούς μπορεί, διευκολύνοντας έτσι και την ηλεκτρονική συλλογή των υπογραφών. Όπως άλλωστε δηλώνει ο ίδιος σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media: «Τα μηνύματα μάς ήρθαν από όλη την Ελλάδα και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη στήριξη. Ανοίγουμε μία πλατφόρμα και μπορεί όποιος θέλει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα να βάλει την υπογραφή του, για να αναγεννήσουμε το ΠΑΣΟΚ και να αναγεννήσουμε την Ελλάδα». Είναι το μήνυμα Γερουλάνου, ο οποίος για σήμερα έχει προγραμματίσει να «μείνει» στις τηλεοπτικές εμφανίσεις και από την επομένη να αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο των περιοδειών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σήμερα στο Συνέδριο που διοργανώνει ο Economist, Μιχάλης Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη ξεκινούν να συντονίζουν τη δική τους επίθεση στην εσωκομματική σκιακέρα. Δραστήρια κινούνται και συλλέγουν υπογραφές έχοντας αποφασίσει «σιωπητήριο» μέχρι τις σχετικές ανακοινώσεις οι υποστηρικτές της Άννας Διαμαντοπούλου

Τα σχόλια είναι κλειστά.