Ειδησεογραφικό site

Φονικό drone-«σαλάχι» στο οπλοστάσιο της Τουρκίας

76

Πρόκειται για μία τηλεκατευθυνόμενη νάρκη που θα μπορεί να λειτουργεί τόσο ως επιθετικό όπλο, όσο και ως μέσο κατασκοπείας

Το πρώτο υποβρύχιο drone, σε σχήμα «σαλαχιού», με την ικανότητα να προσεγγίζει αθόρυβα και αόρατα το αντίπαλο σκάφος και να το καταστρέφει ολοσχερώς, διαθέτει πλέον στο οπλοστάσιό της η Τουρκίας.

Η εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε την κατασκευή μιας υποβρύχιας τηλεκατευθυνόμενης νάρκης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως επιθετικό όπλο, όσο και ως μέσο κατασκοπείας, καθώς θα είναι σε θέση να υποκλέπτει συνομιλίες και συστήματα.

Το νέο όπλο του τουρκικού στρατού είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Στη θέση των «ματιών» είναι τοποθετημένες δύο κάμερες, ενώ το «σαλάχι» μπορεί να πιάσει ταχύτητα 5,5 κόμβων, με αυτονομία ακόμη και 12 ωρών.

Ο βασικός του ρόλος είναι κατασκοπευτικός, ωστόσο στο σύστημά του περιλαμβάνονται ηλεκτρομαγνήτες, μέσω των οποίων μετατρέπεται σε νάρκη και μπορεί να ανατινάξει το εχθρικό σκάφος με το πάτημα ενός κουμπιού από το χειριστή του.

Το «σαλάχι», όπως αναφέρει η Daily Sabah μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για την επικοινωνία τους.

Για όσο διάστημα δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να κάθεται στο βυθό της θάλασσας, δίχως να εντοπίζεται, ενώ διαθέτει και σύστημα προστασίας από τα μεγαλύτερα ψάρια.

Το νέο τουρκικό όπλο κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση…

Τα σχόλια είναι κλειστά.