Ειδησεογραφικό site

«FIFA go home»-Διαδηλώσεις σε όλη τη Βραζιλία εναντίον του Μουντιάλ

Διαδηλώσει σημαιώθηκαν σε όλη τη Βραζιλία, εναντίον της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με τους εξοργισμένος πολίτες να διαμαρτύρονται για τα κεφάλαια που έχουν ξοδευτεί στο Μουντιάλ, ενώ λείπουν οι επενδύσεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οι διαδηλώσεις, από τις οποίες δεν έλειψαν τα επεισόδια, δεν ήταν μεν τόσο μεγάλες όσο οι τεράστιες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών, αλλά «ταρακούνησαν» σχεδόν κάθε πόλη στην επικράτεια της χώρας.

Εκτός από τους δημόσιους πόρους για το Μουντιάλ, οι διαδηλωτές στηλίτευαν και τα εργατικά δυστυχήματα στα εργοτάξια των σταδίων: Εννέα εργάτες έχουν σκοτωθεί στα έργα ενόψει του Μουντιάλ.

Στο Σάο Πάολο, η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα όταν διαδηλωτές που πυρπόλησαν κάδους. Επεισόδια σημείωθηκαν και στο Ρεσίφε, στα βορειοανατολικά, με νέες λεηλασίες καταστημάτων καθώς η αστυνομία απεργεί λόγω μισθολογικών περικοπών.

Η διαδήλωση στο Σάο Πάολο ήταν ογκώδης και με παλμό, με πανό που είχαν συνθήματα όπως «FIFA go home» ή «λεφτά για στέγαση κι όχι για το κύπελλο».

Η εξίσου μεγάλη βραδινή διαδήλωση στο Ρίο ντε Ζανέιρο παρέλυσε την κυκλοφορία στην πόλη, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες μερικών χιλιάδων ανθρώπων διοργανώθηκαν στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.