Ειδησεογραφικό site

ΕΥΑΘ: Υπάλληλοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης υδροληψίας

62

Καταγγελίες για εργαζόμενο στην ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας διατυπώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, που τον κατηγορεί για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από βυρσοδεψείο.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο κάνει λόγο για «μια περίεργη κατάσταση, μετά από υποψίες για κλοπή νερού από βυρσοδεψείο, έμπειρο σε αυτοψίες συνεργείο μας (4 ατόμων και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) επαλήθευσε την παρανομία. Ακολουθήθηκε όλο το τυπικό και το θέμα ήρθε στο ΔΣ της ΕΥΑΘ για την επιβολή κυρώσεων. Εκεί αποκαλύφθηκε, ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, πραγματοποίησε δεύτερο έλεγχο στο ίδιο βυρσοδεψείο, και πάνω σε αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο είχε γίνει ο προηγούμενος έλεγχος, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία».

Σύμφωνα με το σωματείο, η επιτροπή εσωτερικού ελέγχου με πολυσέλιδη έκθεσή της επιβεβαίωσε τις πράξεις. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το ΔΣ της εταιρείας ζήτησε την παραίτηση μελών του, των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ : «η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται σε ένα πραγματικό αλλά θλιβερό γεγονός, παράνομης υδροληψίας και εμπλοκής και άλλων σε αυτήν την ιστορία».

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι όταν η διοίκηση ενημερώθηκε για το γεγονός κινήθηκε προς τρεις κατευθύνσεις. Αρχικά, «να χρεωθεί ο παραβάτης βάσει του κανονισμού της υδροληψίας με το πρόστιμο που πρέπει για να διεκδικήσουμε τα χρήματα ως εταιρεία». Επίσης, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά των εργαζομένων με βάση τον κανονισμό. Το ζήτημα βρίσκεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επίσης, ζητήθηκε η παραίτηση των δύο μελών, τα οποία ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν προβεί σε αυτήν την κίνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.