Ειδησεογραφικό site

EuroWorking Group: Θετική η έκθεση της Τρόικας, αλλά δεν εγκρίθηκε εκταμίευση

26

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ είναι πλέον η Ελλάδα, καθώς στο σημερινό EuroWorking Group επιτεύχθηκε «ευρεία συμφωνία» επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων.

Η «έκθεση συμμόρφωσης» των Θεσμών, η οποία, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων κεφαλαίων για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Την ίδια ώρα, ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης, παρότι η Κομισιόν κάνει θετική εισήγηση, εντοπίζει μία μεταρρύθμιση που εκκρεμεί και τρεις ακόμα, που χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση.

Ο εν λόγω αξιωματούχος, πάντως, έκανε λόγο για συμφωνία που ουσιαστικά έχει κλείσει, σημειώνοντας ότι χρειάζονται ακόμη μία-δύο ημέρες, για να ολοκληρωθούν κάποια από τα ορόσημα, που παραμένουν σήμερα σε εκκρεμότητα.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα από το ΔΣ του ESM, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα σχόλια είναι κλειστά.