Ειδησεογραφικό site

Έπαθε «Κατρούγκαλο» ο Σπύρος Πνευματικός της ΝΔ

40

Εκτός εκλογικής μάχης της ΝΔ τέθηκε ο Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάνει περιοδεία στην Εύβοια, ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός -ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας- τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ADVERTISING

Η ανάρτηση του κ. Πνευματικού: Αποσύρομαι, ζητώ συγγνώμη από πολίτες και ασθενείς
«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά» αναφέρει.

Οι δηλώσεις του Πνευματικού που προκάλεσαν αντιδράσεις
Ο Σπύρος Πνευματικός χθες σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περιέγραψε περίπου ως οικονομικά ασύμφορο το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα».

«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε «δεν γίνεται αυτό για σας»… Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα της Αμερικής, όπου, όπως είπε, γίνεται cost benefit ratio (λόγος κόστους/οφέλους)

Τα σχόλια είναι κλειστά.