Ειδησεογραφικό site

«Έφυγε» ο θρυλικός «Αποδυτηριάκιας», δημοσιογράφος Κώστας Καίσαρης

245

Φτωχότερη είναι από σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια που θρηνεί την απώλεια του Κώστα Καίσαρη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, μετά από δεκαήμερη νοσηλεία.

Ο Κώστας Καίσαρης διέγραψε ξεχωριστή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ καθώς υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ. Παράλληλα όμως είχε τον τρόπο για να σχολιάσει με καυστικό ύφος τα δρώμενα στον χώρο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής σκηνής.

Εξάλλου πολλές φορές ασχολήθηκε με θέματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας με τοποθετήσεις και σχόλια που έκαναν την διαφορά, λόγω του μοναδικού ύφους που είχε η γραφή του με αποτέλεσμα η αρθρογραφία του να γίνεται συχνά διεισδυτική και εύστοχη.

Παρουσιάζεται ενδεικτικά το «αυτοβιογραφικό σημείωμα» από την εποχή που συνεργαζόταν με το Sport24.gr, όπου εργάζεται ακόμα ο γιός του Θέμης που είναι επίσης αθλητικογράφος.

«Ο Κώστας Καίσαρης, είναι όσο χρονών φαίνεται. Δεν του αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί, έχουν προσωπικά μαζί του. Ούτε, ότι οι Πέρσες το κρατάνε, που χάσανε στη μάχη του Μαραθώνα και κάποια στιγμή θα μας ξαναεπιτεθούν. Δεν θεωρεί ότι το καθημερινό γράψιμο, είναι πνευματική εργασία».

Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε μαζί με τον Νίκο Καραγιαννίδη τη θρυλική στήλη «Αποδυτηριάκιας» στην αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος», ενώ υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης και σχολιογράφος σε ιστοσελίδες και έντυπα.

Άρχισε τη μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία από τον «Ριζοσπάστη», ενώ συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον «Ελεύθερο Τύπο», με τις αθλητικές εφημερίδες «Goal News» και «Νοκ άουτ» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνεργαζόταν με «Τα Νέα» και την ιστοσελίδα «to10.gr».

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο κόσμος της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού βυθίστηκε στο πένθος, με πλήθος συλλυπητήριων ανακοινώσεων όπως αυτή της «Super League»:

«H Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου Κώστα Καίσαρη, ο οποίος επί δεκαετίες με τη δηκτική του πένα άφησε το δικό του, ξεχωριστό στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Φυσικά αντίστοιχο ήταν το πλήθος αναρτήσεων στα social media από συναδέλφους του Κώστα Καίσαρη, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας είχε συνεργαστεί σχεδόν με τους πάντες

Τα σχόλια είναι κλειστά.