Ειδησεογραφικό site

Εφοδος στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη

55

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από αντίστοιχη επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών στη Γαλλία

Έφοδο στα γραφεία της Google στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν σήμερα Ισπανοί αξιωματούχοι στο πλαίσιο φορολογικής έρευνας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, ενώ δεν έχει περάσει ακόμα ένας μήνας από αντίστοιχη επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών στη Γαλλία.

Το «πράσινο φως» για τη σημερινή έφοδο δόθηκε από δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας, έπειτα από αίτημα των ισπανικών φορολογικών αρχών, σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης.

Εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία τηρεί τη φορολογική νομοθεσία στην Ισπανία, όπως και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται και πως συνεργάζεται με τις αρχές για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google δέχεται πιέσεις από πολιτικούς και πολίτες σε όλη την Ευρώπη, που εκφράζουν ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται τη διεθνή τους παρουσία για να ελαχιστοποιήσουν τους φόρους που καταβάλλουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.