Ειδησεογραφικό site

Δύσκολα να ανοίξουν τώρα δημοτικά και γυμνάσια

31

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Δύο απόψεις σε κυβέρνηση και επιστήμονες. Γιατί κάποιοι προτιμούν να μην ανοίξουν τα δημοτικά. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση πάντως, είναι χωρισμένη στα δυο σε ό,τι αφορά στο πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να θέλει να ανοίξουν, όταν ανοίξουν, όλα τα σχολεία, αλλά η άποψη αυτή δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς από τους επιστήμονες, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, από τον πρωθυπουργό και με βάση τα όσα θα του προτείνουν οι επιστήμονες.

«Υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία, με πρωταρχική μέριμνα στα μεγαλύτερα παιδιά και την ασφάλεια όλης της μαθητικής κοινότητας» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη. Σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια ακόμα και της σταδιακής επιστροφής και επανέλαβε ότι η σχολική χρονιά δεν χάνεται. Επίσης, επανέλαβε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις
Διχασμένοι σε σχέση με το πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία είναι και οι επιστήμονες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος αλλά και η καθηγήτρια πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, που τάσσονται υπέρ του να μην ανοίξουν τα δημοτικά. Γιατί; Γιατί τα παιδιά του δημοτικού είναι πολύ μικρά για να αντιληφθούν τη σημασία του να πλέουν συχνά τα χέρια τους ή να αποφεύγουν τις στενές επαφές πχ με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Όσο πιο μικρό το παιδί, τόσο πιο πιθανό να περάσει τη νόσο ασυμπτωματικά. Όσο πιο μικρό τόσο πιο πιθανό να μην κρατήσει τα μέτρα αποστασιοποίησης και υγιεινής», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ στον ΣΚΑΙ.

«Τα δημοτικά και τα γυμνάσια δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να ανοίξουν, από τη στιγμή που τελειώνει η σχολική σχολική χρονιά» είπε η κα Κοτανίδου πως είναι μια από τις απόψεις που ακούγονται στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. «Δεν είναι η λύση να πάνε τώρα τα μικρά παιδιά στα σχολεία», σημείωσ

Τα σχόλια είναι κλειστά.