«Δίδυμο αλληλοεξυπηρέτησης» Τσίπρας – Μητσοτάκης, λέει η Κωνσταντοπούλου

Βολές Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας έστρωσε το χαλί στον Μητσοτάκη»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος διέλυσε την αντιπολίτευση και στη συνέχεια επιχείρησε να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Μιλώντας στο Open, υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές του 2023 ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρέμεινε βουλευτής χωρίς ουσιαστική κοινοβουλευτική παρουσία για δυόμισι χρόνια. Όπως ανέφερε, δεν συμμετείχε σε σημαντικές κοινοβουλευτικές μάχες, ούτε ανέλαβε πρωτοβουλίες ελέγχου της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για σχέση «αλληλοεξυπηρέτησης» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι ο ένας ωφέλησε πολιτικά τον άλλο. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι η διακυβέρνηση Τσίπρα συνέβαλε στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν προχώρησε σε κοινοβουλευκές διαδικασίες διερεύνησης για την τραγωδία στο Μάτι.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε ακόμη σε συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2015, αποκαλύπτοντας ότι, όπως ισχυρίζεται, της πρότεινε να δει κείμενα που προέρχονταν από υποκλοπές, γεγονός που, όπως είπε, την είχε σοκάρει. Οι δηλώσεις της αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικές αντιδράσεις.