Ειδησεογραφικό site

Χρηστίδης: «Προβοκάτσια τα σενάρια που θέλουν τη Γεννηματά Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

156

Στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στα σενάρια περί Προέδρου της Δημοκρατίας που «εμπλέκουν» την Φώφη Γεννηματά, αλλά και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Η Kυβέρνηση ζει τους μήνες του μέλιτος. Παρόλα αυτά έχει φέρει μια σειρά νομοθετημάτων, που έχουν τη δικιά τους αξία για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης στον Alpha.

«Έρχονται ρυθμίσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε κάποιες επιχειρήσεις, όταν ο υπουργός μόνος του θα αποφασίζει αν πρέπει να παραβιάζονται οι κλαδικές συμβάσεις και αυτό, δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος στους εργαζομένους, οι οποίοι θα μπορούν να δουλεύουν και να αμείβονται με χρήματα τα οποία θα είναι κάτω από 500 ευρώ τον μήνα.

Δεύτερον, υπάρχει επίσης μια σειρά ρυθμίσεων που λειτουργούν χαριστικά προς ελίτ του τόπου. Ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε το ζήτημα των χρεώσεων των τραπεζών στον κόσμο. Ένα πενηντάρικο με τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες πάνε να χειριστούν τα πράγματα, μπορεί να μεταφράζεται μετά από λίγο καιρό σε πολύ λιγότερα χρήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Η παρέμβαση η δικιά μας ήταν και προς την επιτροπή ανταγωνισμού και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, είναι σημαντικό να υπάρχουν πραγματικές απαντήσεις. Δηλαδή να δούμε αν μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη θα υπάρχει η κατάργηση η πλήρης των χρεώσεων, η μείωση, συγκεκριμένες ρυθμίσεις κλπ.

Έχουμε ένα σχέδιο εδώ που δεν αντιμετωπίζει τα «κόκκινα» δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και μία σειρά ζητημάτων που πρέπει η κυβέρνηση να τα δει με κυριότερο το μεταναστευτικό», πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά τους λίγους απέναντι στους πολλούς. Χτυπά συγκεκριμένα εργασιακά δικαιώματα και βαλάντια. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να οδηγεί σε πλούσιους εργοδότες, οι οποίοι όμως τα χρήματά τους δεν τα βγάζουν στην επιχείρησή τους, αλλά τα βγάζουν στο εξωτερικό, χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να προχωρήσουν.

Ο βασικός τρόπος για να επιστρέψουν οι Έλληνες από το εξωτερικό είναι οι καλές συνθήκες στο εργασιακό κομμάτι».

Για τα σενάρια που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Είναι προβοκάτσια, το έχουμε διαψεύσει και τελειώνει το θέμα εδώ».

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αν θα γίνουν Εκλογές για την αρχηγεία του κόμματος: «Θα γίνει ότι αποφασίσει το συνέδριο. Μπορεί και να αποφασίσει τη συνέχιση της κ. Γεννηματά στην προεδρία. Όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν»

Τα σχόλια είναι κλειστά.