Ειδησεογραφικό site

«Χαστούκι» στον Τσίπρα από τέσσερις βουλευτές για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων!

53

Τέσσερις βουλευτές, οι κ.κ. Νίκος Φίλης, Σάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διαφώνησαν με την κομματική γραμμή να ψηφίσουν «παρών» στην κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο που φέρει την υπογραφή κατάρτισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις καταψήφισαν!

Η έντονη διαφοροποίηση ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εν λόγω συμβάσεις, είχε διαφανεί και κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, όταν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας είχαν μιλήσει για λάθος πολιτική επιλογή που είχε γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης, μάλιστα είχε αναφέρει ότι «ένα αριστερό κόμμα οφείλει να αναγνωρίζει τα λάθη του…» και ο Θεόδωρος Δρίτσας ότι θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει αυτές τις 4 συμβάσεις.

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισης των κυρώσεων που προκάλεσε το ΚΚΕ, ο Νίκος Φίλης και οι άλλοι τρεις βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος καταψήφισαν, ενώ ο Θεόδωρος Δρίτσας, τελικά, ακολούθησε την κομματική γραμμή και ψήφισε «παρών» όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.