Ειδησεογραφικό site

Business Monitor: «Εκρηξη» στον τουρισμό της Ελλάδας, έως και το 2018

Η διεθνής εταιρεία ανάλυσης Business Monitor International, μέλος της Fitch, διαβλέπει ευοίωνες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό.

Μάλιστα, η ανάλυση που κάνει δεν έχει βραχυχρόνιο ορίζοντα, δεν αναφέρεται μόνο στο ετινό καλοκαίρι που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνει προβολή και στο μέλλον και φτάνει έως και το 2018.

Σε αυτή την ανάλυση αναφέρει πως ο ελληνικός τουρισμός πατάει σε γερές βάσεις και θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς της δυτικής ευρώπης, καθώς συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, αλλά και την ανάπτυξη από την πλευρά των ξενοδοχείων αρκετών παροχών προς τους τουρίστες για να τους δελεάσουν. Και όλα με τιμές που θεωρούνται από τις χαμηλότερες της Ευρώπης, όπως αναφέρει η έκθεση.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα θα είναι «υγιής», αναφέρει η έκθεση. Κάθε χρόνο προβλέπεται αύξηση 5%. Έτσι σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει πως αν το 2013 η Ελλάδα υποδέχθηκε 15,8 εκατ. τουρίστες , το 2018 αναμένεται να υποδεχθεί 20 εκατ. τουρίστες.

Οι μεγαλύτεροι… πελάτες της Ελλάδας, από άποψη τουριστικής κίνησης θα εξακολουθήσουν να είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που στηρίζουν και εμπιστεύονται τον τουρισμό της Ελλάδας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι μια ανθηρή βιομηχανία παρά το γενικότερο άσχημο οικονομικό περιβάλλον.

Το θετικό είναι ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ελλάδα, σημειώνει, είναι αρκετά ανεπτυγμένος εξ ου και μπορεί να υποδεχθεί την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ζήτηση τόσο για τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν μικρής διάρκειας διακοπές, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να μείνουν μεγαλύτερο διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.