Ειδησεογραφικό site

Bloomberg: Το 85% των οικονομολόγων δεν “βλέπει” νόημα στην πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο

Επιφυλάξεις εκφράζουν οικονομολόγοι για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που προβλέπει πρόωρη απεμπλοκή από το πρόγραμμα στήριξης, σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Το 85% των οικονομολόγων δεν “βλέπει” νόημα στην πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη και πλήρη απεμπλοκή από τα προγράμματα στήριξης.

Μέρος του προβλήματος είναι η θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, πως χώρες που έχουν χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται σε κάποιας μορφής πρόγραμμα στήριξης προκειμένου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αγοράς ιδιωτικού χρέους που άρχισε πριν από λίγες εβδομάδες η Ευρωτράπεζα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 15 οικονομολόγοι και διενεργήθηκε από τις 3 ως τις 15 Οκτωβρίου.

Επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο πλήρους απεμπλοκής της Αθήνας από κάποιας μορφής μηχανισμό στήριξης εξέφρασαν και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, τη Δευτέρα.

Στον απόηχο της αρνητικής αντίδρασης των αγορών, ο αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν δήλωσε την Πέμπτη πως η Ευρώπη «θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα «με ό,τι χρειαστεί προκείμενου να εξασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης για το ελληνικό κράτος και να δρομολογηθεί ομαλά η πλήρης και βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές»

Πηγή: www.skai.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.