Ειδησεογραφικό site

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ από την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής στο Μεταναστευτικό

69

Υπέρ της πολιτικής των κλειστών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και υπέρ της πολιτικής των… ανοικτών συνόρων που υιοθέτησε τα προηγούμενα 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, δείγμα του βραχυκυκλώματος που έχει προκαλέσει στην Κουμουνδούρου η ευρύτατη κοινωνική αποδοχή της κυβερνητικής απόφασης να θωρακίσει απόλυτα τις χερσαίες και θαλάσσιες πύλες εισόδου.

“Εμείς δεν μετανιώσαμε για αυτά που κάναμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για την πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε ως επι το πλείστον προσφυγικές ροές και πως “η δική μας πολιτική αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινή γνώμη”, ωστόσο, εμφανίστηκε και υπερ του κλεισίματος των συνόρων απο την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας “Εσείς αντιληφθήκατε ότι άλλαξαν τα δεδομένα καθώς έχουμε γεωπολιτικό θέμα εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας”.

Πάντως, ο κ. Αποστόλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες, ενώ υποστήριξε ότι “επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν και η χθεσινή επίσκεψη στον Εβρο”.

“Αποτελεί πολιτική αθλιότητα να κατηγορείτε την παράταξή μας για έλλειψη πατριωτισμού” είπε ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ ανέφερε ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών στους μετανάστες που καταφθάνουν με βάρκες τις τελευταίες ώρες δεν συνάδουν με τις αρχές της φιλοξενίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.