Ανένδοτο κήρυξαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη
«Αγώνας μέχρι τη δικαίωση». Ηχηρό μήνυμα έστειλαν αγρότες από 57 μπλόκα – και από την Κρήτη – που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού στη Νίκαια Λάρισας, όπου αποφασίστηκε να μην δεχτούν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαξίμου, ωστόσο του στείλουν τα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες λένε «όχι σε έναν προσχηματικό διάλογο», τονίζοντας ότι «θα πάμε μόνο αν έχει να μας δώσει κάτι». Συνεχίζουν τον αγώνα τους με την ελπίδα, όπως είπαν, να συμπαρασύρουν όλες τις κοινωνικές ομάδες.
«Μην διανοηθείτε να σπάσετε τα μπλόκα», προειδοποίησαν.
«Δύσκολη αυτή η περίοδος, αλλά βγήκαμε στο δρόμο. Έχουμε χρέος στους γονείς που παρέδωσαν τη γη, στα νέα παιδιά, στην ελληνική κοινωνία να παραμείνουμε εκεί», τόνισαν αγρότες από το Άργος.
«Όποιος πάει σε συνάντηση με Μητσοτάκη είναι προδότης», είπαν αγρότες από το μπλόκο του Μπράλου.
«Για τα νέα παιδιά, που είναι μαζικά στα μπλόκα, πρέπει να μείνουμε μέχρι τέλους, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν», τόνισαν εκπρόσωποι από δύο μπλόκα στην Πιερία.
Αγρότες από τον Δομοκό, τόνισαν: «Η αγροτική πολιτική είναι σαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Μόνο που ο σιδηρόδρομος σκότωσε τα παιδιά μας και η αγροτική πολιτική διώχνει τα παιδιά μας».
«Δεν θα κάνουμε πίσω», λένε και οι αγρότε από τα μπλόκα στην Ηλεία, τονίζοντας «Δεν θα πάμε σε καμία συνάντηση. Όποιος φεύγει και συναντιέται είναι προδότης».
Εκπρόσωποι του αγτοτικού κόσμου στην Κρήτη, τόνισαν: «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε αυτούς που πήγαν. Χαφιέδικα κατασκευάσματα. Το αγροτικό κίνημα Κρήτης δεν έχει σχέση με αυτούς. “Χασάπηδες” και “Φραπέδες” είναι συνεταιριζόμενοι όχι συνδικαλιστές».
Αυστηρό μήνυμα έστειλαν από το ισχυρό μπλόκο στον Ε65: «Δεν έχουμε το δικαίωμα στη σιωπή. Δεν είμαστε “Φραπέδες” εμείς».
«Μέχρι τη δικαίωση»
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα όταν είπε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί «μέχρι να δικαιωθούμε».
«Συγχαρητήρια σε όλους για τον αγώνα επιβίωσης ενάντια στην καταστολή. Δημιουργήσαμε τσουνάμι μπλόκων, με τη στήριξη της κοινωνίας, ηθικά και υλικά. Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας της κοινωνίας», τόνισε ο Ρ. Μαυρούδας.
Συνέχισε λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση που έπεσε στο κενό η όποια προσπάθειά της να κάμψει τους αγρότες. Είναι τεράστια η δύναμη που έχουμε με τα μπλόκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από τους δρόμους με άδεια χέρια. Είναι ξεσηκωμός».
Ζήτησε διάλογο «μόνο με εχέγγυα λύσης προβλημάτων» και όχι «προσχηματικό».
«Κανείς δεν δικαιούται στο όνομα των μπλόκων να κάνει συνάντηση πίσω από τις πλάτες των αγροτών. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς», είπε με νόημα.
Παρόντες οι μελισσοκόμοι
Το παρών στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων έδωσαν και μελισσοκόμοι, που μέχρι σήμερα είναι παρόντες σε όλα τα μπλόκα, καθώς όπως υποστηρίζουν «αφανίζεται η μελισσοκομία».
«Αφού αγνοούν κτηνοτρόφους σκεφτείτε τι γίνεται με μελισσοκομία», σχολίαζαν, επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινάει».
«Η κυβέρνηση με λύσσα θα επιδιώξει συνάντηση. Ήδη κάποιοι Κρητικοί τσίμπησαν. Να μείνουμε ενωμένοι», είπε μελισσοκόμος από το Καλπάκι Ιωαννίνων.
Αλιείς Μαγνησίας: Μην πέσετε στην παγίδα
«Μην πέσετε στην παγίδα», προειδοποίησαν οι αλιείς της Μαγνησίας, που ακόμα μετρούν τις πληγές του Daniel. «Πήραμε ψίχουλα. Όποιος σπάσει τα μπλόκα, θα πάρει στο λαιμό του τα παιδιά του και τα παιδιά μας»
Τα σχόλια είναι κλειστά.