Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση συνεργασίας με ισχυρό ποσοστό ΠΑΣΟΚ και χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη, Τσίπρα

«Έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη θέση του για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνέντευξη στο Delphi Economic Forum

 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, με κριτήριο το ΠΑΣΟΚ να λάβει ένα ισχυρό ποσοστό «για να μπορέσω να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες».

«Η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας», δήλωσε.

Παράλληλα, απαριθμώντας τις βασικές θέσεις του κόμματος, συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις, οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

«Δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε, ενώ επανέλαβε ότι «τα δύο αυτά πρόσωπα δεν αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία»

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίκληση του στο παράδειγμα της κυβερνητικής συνεργασίας στην Γερμανία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

Αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την Ελένη Χρονοπούλου απάντησε πως «δεν είναι πια ένα πολιτικό θέμα, αλλά ένα κορυφαίο ηθικό ζήτημα» και επεσήμανε πως είχε ήδη κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πολύ πριν την υπόθεση.

Τέλος εξάφρασε τη θέση του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών στην επόμενη Βουλή

Τα σχόλια είναι κλειστά.