Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη

Με ένα «όχι» στο σενάριο του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όσα λέει είναι «όπλο» για τον κ. Μητσοτάκη στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας σταθερής, κανονικής και μακράς πνοής κυβέρνησης που θα ακολουθεί μια ολιστική ατζέντα. «Δεν αποκλείω τις συνεργασίες» υπογράμμισε ωστόσο έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρητορική και «τα σενάρια που αλλάζει κάθε λίγο, με αποτέλεσμα να γίνεται χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη».

androulakis_alpha

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε αρνητικά και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Επανέλαβε την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής χωρίς τη καταχρηστική χρήση του απορρήτου, έτσι ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να αποκτήσει περιεχόμενο -εάν συσταθεί στη συνέχεια- η Προανακριτική.

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε έμφαση στα θέματα και τα ζητηματα που αφορούν στους πολίτες, όπως της Οικονομίας: «Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη και τις “καλές” στατιστικές. Στην πραγματικότητα έχουμε αρκετές πρωτιές αλλά από το τέλος και αφορούν στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Περισσότεροι από δυόμισι εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες απειλούνται σήμερα με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Επαίρονται ότι μείωσαν τους φόρους, αλλά οι φόροι που πλήρωσαν οι πολίτες το 2022 ήταν 5 δισ. ευρώ παραπάνω από τους στόχους. Αν αυτό δεν είναι υπερφορολόγηση, τι είναι; Το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τους φόρους κατανάλωσης -τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους- που “γδέρνουν” τους αδύναμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα. Λένε ότι αύξησαν τον κατώτατο μισθό κατά 20% και αμφισβητούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7,4%. Η ανεργία μειώνεται, με δουλειές όμως μερικής απασχόλησης και μισθούς 400 ευρώ»

Τα σχόλια είναι κλειστά.