Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης: «Αποκαλύπτονται τα κόμματα – δορυφόροι» είπε για τον Φαήλο Κρανιδιώτη

113

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές ενόψει των εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου. Κύριος στόχος του ΠΑΣΟΚ, είναι να ενισχύσει τις δυνάμεις του το επόμενο διάστημα ενώ βασική προτεραιότητα είναι η άμεση επαφή με τους πολίτες και να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε από τα στελέχη της πρώτης γραμμής, να «κρατούν» την μπάλα χαμηλά, χωρίς έπαρση και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς.

Όπως σημειώνουν πηγές του κόμματος, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «διαβάζουν» τα δημογραφικά αποτελέσματα των εκλογών και στο μικροσκόπιο μπαίνει το λεκανοπέδιο της Αττικής. Στόχος είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ η κύρια προοδευτική παράταξη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία θα ασκείται κριτική και θα γίνεται έλεγχος. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι δεν προκαλούν οι ίδιοι, ωστόσο σε περίπτωση που προκληθούν θα απαντούν. Η προγραμματική μας αντιπολίτευση, προσθέτουν, γίνεται με έμφαση στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ  – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, δήλωσε πως ξεκινάει ο αγώνας ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι η προοδευτική λύση, παράλληλα σημείωσε πως είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν και να δώσουν ώθηση στο ΠΑΣΟΚ. «Έχουμε αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αξιόπιστο πρόγραμμα, δεν μπαίνει στη τοξική αντιπαράθεση, έχει εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση του τόπου. Είμαστε δύναμη ευθύνης και με την πολιτική μας δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο γραμματέας του κόμματος σχολίασε και την υποστήριξη του Φαήλου Κρανιδιώτη στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι πρόκειται για μια συνέχεια των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα στελέχη του ΛΑ.ΟΣ και την ανοιχτή υποστήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη. Όπως είπε, «πέφτουν οι μάσκες του φιλελεύθερου προσωπείου».

Προσερχόμενος στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Ο βουλευτής Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, σχολίασε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρεί αντίπαλο και είναι το ΠΑΣΟΚ». Για το ίδιο θέμα, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, λέγοντας ότι «έχουμε δική μας ατζέντα. Να φοβάται το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Τέλος χωρίς δηλώσεις εισήλθε στα γραφεία του κόμματος, ο Χάρης Καστανίδης.

Ακολουθούν σημεία της τοποθέτησης του Νίκου Ανδρουλάκη:

Για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, που απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού μοιράζοντας δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις με πελατειακό τρόπο την περίοδο της πανδημίας, άφησε στο έλεος το ΕΣΥ και την Παιδεία με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανισότητες , ενώ το στεγαστικό του πρόγραμμα ήδη απέτυχε καθώς οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν να καλπάζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ γιατί οι πελατειακές πολιτικές επιλογές του για τους λίγους πρόσθεσαν 50 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος, καταγράφεται  το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα από το 2010 και τα ελληνικά νοικοκυριά είναι τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».

Για το πολιτικό διακύβευμα  που θέτει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο. Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες».

Για τη δημόσια στήριξη του Φαήλου Κρανιδιώτη στη Νέα Δημοκρατία

«Η δημόσια δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι το ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μετά τις υποκλοπές και τις επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, αποκαλύπτονται και τα κόμματα-δορυφόροι δείχνοντας σε ποιες επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται το πολιτικό μας σύστημα μακριά από την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.