Ειδησεογραφικό site

7,5 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 μήνες ο τζίρος των Τούρκων δουλεμπόρων στο Αιγαίο

Η τουρκική εφημερίδα, Zaman,κάνει την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μόνο μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες ο τουρκικός τζίρος της γιγάντιας επιχείρησης προώθησης των μεταναστών στην χώρα μας, ανήλθε στα 7.560.000 ευρώ, δηλαδή 21 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και πιο αναλυτικά, 5,5 εκατομμύρια ευρώ και 3,1 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Τα ποσά αποκαλύφθηκαν μετά από μια επιχείρηση σύλληψης τεσσάρων κορυφαίων Τούρκων δουλεμπόρων στις 16 Απριλίου στην Σμύρνη οι οποίοι κρατούσαν «τεφτέρια», (αναλυτικά στοιχεία), από τα έσοδα της τεράστιας αυτής επιχείρησης προώθησης των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η βασική πόρτα εισόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, είναι η γραμμή Αϊδίνιου -κοιλάδα του Menderes και Σμύρνη. Εκεί συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των μεταναστών, (που υπολογίζονται ετησίως στις 150 χιλιάδες) και από εκεί κανονίζονται τα ναύλα για να τους περάσουν στο Αιγαίο πέλαγος όπου σημειώνονται οι περισσότερες τραγωδίες με τα αλλεπάλληλα ναυάγια που αναγκάζουν την ελληνική ακτοφυλακή να επεμβαίνει για να σώσει όσους ναυαγούς μπορεί και να τους μεταφέρει σε ελληνικό έδαφος.

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε αλλεπάλληλα επεισόδια μερικά από τα οποία καταγράφει η ίδια η τουρκική εφημερίδα και δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική καταμέτρηση, όπως στις 30 Νοεμβρίου του 2013 ανοιχτά της Μυτιλήνης προερχόμενοι από το Burhaniye της Τουρκίας, στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 στην περιοχή του Τσεσμέ, στις 16 Απριλίου του 2014 πάλι ανοιχτά της Σμύρνης, στις 5 Μαΐου του 2014 κοντά στην Σάμο με δυο πλοία με μετανάστες.

Και ενώ το τεράστιο κύμα των μεταναστών αναμένεται να αυξηθεί με εκρηκτικούς ρυθμούς στο αμέσως προσεχές μέλλον, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι κατευθύνονται προς τα δυτικά με σκοπό να εισέρθουν στην Ελλάδα, η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι εκατοντάδες από αυτούς μπορεί να χάσουν την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου και στα βουνά της Θράκης προσπαθώντας να διαβούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.