Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 6 Σεπτεμβρίου 2014

561

Αγαπητό «Καρφί», στις 14/8 δημοσιεύσατε ένα μήνυμά μου – θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την απάντηση που μου δώσατε. Λέτε: Το Κίνημα είχε ανάγκη από το λαό του. Ο λαός δηλαδή να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Εγώ συμφωνώ στο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει το λαό του, αλλά προσωρινά έχουμε αποστασιοποιηθεί. Το κάθε κόμμα έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα τον εμπνέει και θα του δώσει όραμα. Αν είχαμε έναν τέτοιο αρχηγό, όλοι αυτοί που έχουν φύγει θα επέστρεφαν. Εγώ πιστεύω ότι ο σημερινός αρχηγός κάνει τα πάντα, αλλά όχι για το ΠΑΣΟΚ – κάνει τα πάντα για να διώξει το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και να απαλλαγεί πλήρως από τον προκάτοχό του.

Ντόρα, από Κατερίνη

Μάλλον δεν αντιληφθήκατε πλήρως το νόημα της απάντησής μας. Εμείς πάντως συμφωνούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποστασιοποιηθεί από το λαό και ότι ο εμφύλιος σπαραγμός παράγει υποψήφιους ηγετίσκους.

 

Γράφουν και λένε τα μέσα ενημέρωσης ότι ο πρωθυπουργός θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Κουβέλη. Φρονώ ότι κάνει θέλημα ξένων. Κάτι ξέρει ο κυρ Φώτης, που έχει κοντά του την κυρία Ρεπούση.

Θανάσης.

Έχετε τις απόψεις σας, αν και ο κ. Κουβέλης με τους χειρισμούς του έδωσε… πάτημα σε ορισμένους να τον απαξιώσουν.

 

Φίλε διευθυντή του απ’ αρχής «Καρφιού» μας, είμαι ο Γιάννης ο Καϋμενάκης απ’ την Καισαριανή. Έχουμε αρκετό καιρό να… συναντηθούμε. Γράψε, σε παρακαλώ, μια επώνυμη πρόκληση στον Αλέξη Τσίπρα. Τον προκαλώ να «δείξει» στην πράξη: Αν είναι, όπως επικαλείται, αριστερός – δημοκράτης. Αν «πονάει», πράγματι, τη χώρα και τους πολίτες της. Αν δεν «δεσμεύεται», δεν «κωλύεται», δεν «συγκαλύπτει». Αν θέλει (όποιος δεν θέλει… «κάτι» φοβάται). Τέλος, αν «το λέει η περδικούλα του».

Τον προκαλώ να ζητήσει (χθες…) από τους 300 της Βουλής των Ελλήνων ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της (περίεργης…) παραγραφής, από το 1974 μέχρι και σήμερα, των «αδικημάτων» όλων των πολιτικών και όλων όσοι άσκησαν «εξουσία» μέσα από… θεσμούς και «θώκους». Πιστεύω πως θα ’ναι η μοναδική μέρα που στη Βουλή θ’ ακουστούν επώνυμα… 300 ΝΑΙ. Όποιος εκ των 300 τολμήσει να πει «όχι», θα θέλει, κατά την… αγνή, τίμια και καθαρή «βλαχοελληνική» ορολογία, «κρέμασμα» απ’ τη γλώσσα. Ευχαριστώ.

Γιάννης Καϋμενάκης, από Καισαριανή

Συμφωνούμε απολύτως.

 

Ενώ πλήρωσα την Εφορία, τώρα περιμένω κάποιον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον έβγαλε αυτόν το φόρο; Να έχει το ανάθεμα από όλους εμάς τους γέροντες. Τι θα πει ΕΝΦΙΑ; Τι θα πει χαράτσι; Ντροπή και αίσχος τους! Τι πλεόνασμα λέει ο Σαμαράς; Την τιμωρία που θα υποστεί η κυβέρνηση, θα τη θυμάται για χρόνια. Δεν είμαι κομμουνιστής, δημοκράτης είμαι. Δεν έχω λερώσει ποτέ το βιβλιάριό μου στα 82 μου χρόνια και πιστεύω ότι θα πάθουν μεγάλη νίλα. Ας φροντίσουν αυτό τον ΕΝΦΙΑ να τον πληρώσουν αυτοί.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Δίκαιη αγανάκτηση για ένα ακόμη φορομπηχτικό μέτρο.

 

Αγαπητό «Καρφί», είμαι ο πολύτεκνος πατέρας που είχα αναφέρει στο προηγούμενο φύλλο ότι ο γιος μου δεν βρίσκει δουλειά σε φαρμακείο, παρόλο που έχει τελειώσει κρατικό ΙΕΚ ως βοηθός φαρμακοποιού. Στα φαρμακεία προσλαμβάνουν διάφορους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ειδικότητα. Είναι δουλειά του υπουργείου Υγείας να τους ελέγξει και να προστατεύσει τους σπουδαστές. Έχω τη γνώμη ότι είναι στις αρμοδιότητές του και στα καθήκοντά του. Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν ένα σωρό τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να γίνουμε ρουφιάνοι, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να λειτουργούν οι νόμοι.

Αναγνώστης σας

Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου και επικρατεί ανομία.

 

Όλοι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους παίρνουν πέντε με δέκα χιλιάδες το μήνα, αλλά θέτουν νόμους και βάζουν να πληρώνουν όλους αυτούς που δεν έχουν να φάνε. Αυτό το ρεζιλίκι δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο κράτος εκτός από την Ελλάδα.

Μπαρμπα-Γιώργης

Μόνο ρεζιλίκι, κατάντια απίστευτη, ειδικά για δικαστικούς λειτουργούς που αποφασίζουν για την πάρτη τους.

 

Έγινε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα – δεν ήταν ακριβώς ληστεία, οι άνθρωποι μπήκαν μέσα και πήραν τα λεφτά. Ληστεία είναι αυτό που κάνουν ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και η τρόικα. Σου παίρνουν τα λεφτά, σου παίρνουν το σπίτι, σου παίρνουν το χωράφι, σε βάζουν και φυλακή. Αυτή είναι ληστεία και την κάνουν αυτοί που κυβερνούν.

Μπαρμπα-Γιώργης

Ας μην μπούμε στην εννοιολογική ανάλυση της λέξης «ληστεία», αν και συμφωνούμε ότι το κράτος «ληστεύει» τους πολίτες κατ’ εξακολούθηση.

 

Κάποιος αναγνώστης γράφει στο «Καρφί» του προηγούμενου Σαββάτου πως ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα. Καλύτερα να πλύνει το στόμα του πριν μιλήσει για τον Γιώργο τον Παπανδρέου.

Αναγνώστης σας

Κατανοητή η άποψή σας, αλλά θεμιτός και ο διάλογος.

 

Αγαπητό «Καρφί», διαβάζω σε κάποια εφημερίδα τη συνέντευξη του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που επιρρίπτει ευθύνες στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009 και μετά. Αυτός πού ήταν, όταν ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Ο αρχηγός του τι έκανε, που είχε μια μεγάλη θέση ως υπουργός; Τι έκαναν αυτοί και επιρρίπτει στην κυβέρνηση ευθύνες; Γιατί δεν παραδέχεται το φταίξιμο όλων, αλλά μόνο κατηγορεί την κυβέρνηση Παπανδρέου; Τι καλό έκανε εκείνος στην Ελλάδα; Ο Γρηγοράκος και ο αρχηγός του συμπορεύτηκαν χωρίς αστερίσκους όταν ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου; Κι ύστερα λένε ότι το όνομα δεν παίζει ρόλο – αφού δεν έχει σημασία, γιατί θέλουν να το κάνουν Δημοκρατική Παράταξη; Αν συνεχίσουν έτσι, θα ψάχνουν την ψήφο πάρα πολλών – ούτε 8% δεν θα πάρουν. Είμαι έξω φρενών!

Ντόρα, από Κατερίνη

Ο εμφύλιος σπαραγμός είναι ο χειρότερος και απολύτως καταστροφικός για το χώρο.

 

Διαβάζω στο «Έθνος» της Δευτέρας 25/8, στη σελίδα 3, λόγια του Γ. Καρατζαφέρη: «Γι’ αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για τρεις μήνες, θυμίζω ότι τα ίδια έλεγαν κάποιοι το ’81 και το ΠΑΣΟΚ έμεινε 30 χρόνια στην πλάτη μας». Σώπα, ρε μεγάλε! Εσύ, ούτως ή άλλως, την επόμενη φορά θα ετοιμάσεις άλλη φουρνιά σώγαμπρων και θα τους στείλεις πακέτο στη μεγάλη ερωμένη σου ΝΔ, μήπως και έρθει πρώτο κόμμα. Για να πετροβολάτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, πάει να πει ότι έχουν καρύδια, γιατί «την καρυδιά, αν δεν έχει καρύδια, δεν την πετροβολούν». Πάντως, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ο Τσίπρας πρωθυπουργός.

ΥΓ. Πιστεύω εκεί, στο «Καρφί», να δημοσιεύσουν το e-mail όπως το έστειλα.

Γιάννης Ριζαίος

Επειδή μόνιμη επωδός σας είναι ότι δεν δημοσιεύουμε τις επιστολές σας, εμείς με τη δημοσίευση των απόψεών σας αποδεικνύουμε την αντικειμενικότητα της εφημερίδας.

 

Θα ήθελα να καταγγείλω τις συνθήκες περίθαλψης στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Οι νοσηλευτές έχουν πολύ άσχημες σχέσεις με τους ασθενείς. Συγκεκριμένα, δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους ανωτέρους, βρίζουν και χτυπούν τους ασθενείς χωρίς λόγο. Οι ίδιες τούς ενοχλούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κάνουν φασαρία, και στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες τους κάνουν ενέσεις χωρίς να τις χρειάζονται, που είναι πολύ κακό για την υγεία τους, ή τους δένουν – ένας ασθενείς ήταν δεμένος για τρεις μήνες. Στις 26 Ιουλίου έσπασαν το χέρι μιας ασθενούς. Η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει χρήματα για μήνυση, οι γιατροί την έδιωξαν από το ψυχιατρείο και προσπάθησαν να κουκουλώσουν το περιστατικό, όπως και πολλά άλλα. Επίσης, πολλά άτομα από το προσωπικό καπνίζουν σε όλους τους χώρους του ψυχιατρείου, παρόλο που απαγορεύεται. Έχουν κλείσει και τις πυρασφάλειες, μόνο και μόνο για να καπνίζουν. Πέρυσι πέθαναν δύο ασθενείς από πνιγμό και η αστυνομία έκανε μήνυση.

Aναγνώστης

Οι καταγγελίες σας είναι πολύ σοβαρές και θα έπρεπε να ζητήσετε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

 

Από καρδιάς πολλά συγχαρητήρια για τον κύριο Μαρδά, που παρευρέθη στον Άγιο Βουκόλο, γενικά για την εφημερίδα και για τα βιβλία του.

Ελένη, από Άγιο Δημήτριο

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

 

Αγαπητό «Καρφί», κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούν ο Τύπος και η τηλεόραση με την αμφίεση των κληρικών, ειδικότερα των έγγαμων, που μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν με αυτή την ανθρωποκτόνα περιβολή. Ο χριστιανισμός είναι θρησκεία νίκης, χαράς, ζωής και ανάστασης, αυτή η αμφίεση είναι αμφίεση θλίψης και κατάλοιπο παλαιών αντιλήψεων. Πρέπει κάποιος να λυπηθεί αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους. Η κοινωνία είναι ώριμη για κάτι άλλο. Ας το δουν οι ηγέτες της Εκκλησίας, οι φωτισμένοι του Θεού και οι εκλεκτοί του, οι παντοδύναμοι και οι καλά κρατούντες που αποφασίζουν για όλους και για όλα.

Αναγνώστης σας

Εμείς λόγο δεν έχουμε, αλλά η εκκλησιαστική αρχή θα έπρεπε να εξετάσει το θέμα.

 

Αν δεν είναι πρόκληση ο χειρισμός για τα χρέη των ΠΑΕ, τότε τι είναι; Τους χαρίζονται κάποια εκατομμύρια για να μπορέσουν να συνεχίσουν το φαγοπότι κάποιοι επιτήδειοι. Γιατί; Εσείς εκεί, στο υποτίθεται λαϊκό «Καρφί», τι κάνετε; Υπάρχουν πολλές οικογένειες που λένε το ψωμί ψωμάκι, και τις ΠΑΕ τις υποβιβάζουν για να διαγραφούν τα χρέη τους. Εγώ πού μπορώ να υποβιβαστώ για να διαγραφούν τα χρέη μου;

Γιάννης Ριζαίος

Τι εννοείται «τι κάνουμε στο “Καρφί”»; Δεν φτιάχνουμε εμείς τους νόμους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα. Και αυτό το κάνουμε…

 

Η Ελιά όχι απλώς δεν έβγαλε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όχι απλώς δεν έβγαλε ελαιόλαδο, μα ούτε καν σπορέλαιο. Αν σταθούμε στα πόδια μας, και ας πάρουμε στις εκλογές που έρχονται έστω 1%, που δεν θα είναι 1%, στις άλλες θα πάρουμε περισσότερο και στις επόμενες θα γίνει κυβέρνηση. Δεν θέλω συνεργασίες ούτε με ΔΗΜΑΡ ούτε με Ποτάμια ούτε με Ελιές και… Μουσμουλιές, γιατί θα υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει αρχηγοί και θα γίνει ένα μπάχαλο.

Ντόρα, από Κατερίνη

Κατανοητή η άποψή σας, αλλά η ισχύς εν τη ενώσει, αρκεί να υπάρχει σαφής προοδευτική γραμμή για το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.