Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 4 Οκτωβρίου 2014

596

Αγαπημένο μου «Καρφί», είμαι πολύ θλιμμένη και λυπημένη. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που υποστηρίζουν τον Γιωργάκη. Ενώ ο Καραμανλής έλεγε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ο Αλογοσκούφης είπε πως πιάσαμε πάτο, μόνο ο Γιωργάκης ήξερε ότι λεφτά υπάρχουν. Όλοι λυσσάνε να γίνουν πρωθυπουργοί λέγοντας ψέματα στον κόσμο. Τα ίδια κάνει και ο Τσίπρας σήμερα. Όποιος τους τάζει τρέχουν – αυτοί είμαστε, δυστυχώς, εμείς οι Έλληνες. Θα ήθελα να πω στους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ ότι, όποιος και αν είναι αρχηγός του κόμματός μας, εμείς θα στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ.

Αναγνώστριά σας

Κατανοητή η οργή σας για την κατάντια του Κινήματος, αλλά για το «λεφτά υπάρχουν» έχουμε γράψει πολλές φορές. Διαστρεβλώθηκε σκόπιμα από τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ – αν ανατρέξετε στα άρθρα του «Καρφιού», θα διαπιστώσετε τι έχει συμβεί.

 

Το να καλούμεθα το τελευταίο τρίμηνο εκάστου έτους να πληρώνουμε τις ετήσιες υποχρεώσεις μας είναι, τουλάχιστον, εμπαιγμός. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι δύσκολο να πληρώνονται το πρώτο δίμηνο εκάστου έτους; Θα μπορούσαν την ίδια περίοδο, του πρώτου διμήνου, να σκεφτούν οι αρμόδιοι να πληρώνεται και κάτι άλλο. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε άλλες υποχρεώσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, τη στιγμή που τη σύνταξη του ΙΚΑ μάς την καταβάλλουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τράτο το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις του προηγούμενου; Πείτε μου πού μπορώ να στείλω σχετικό e-mail, γιατί εσείς θα το σχολιάσετε βέβαια, αλλά μέχρι εκεί – τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε;

Γιάγκος Π., από Ξυλόκαστρο

Εσείς αναφέρεστε στα αυτονόητα, μόνο που, για να γίνουν στην Ελλάδα, χρειάζεται επανάσταση.

 

Κύριε Τσίπρα, με το πρώτο πρόγραμμα δεν είπατε τίποτα για τα ομόλογα και τους ομολογιούχους. Ούτε και οι δημοσιογράφοι ρώτησαν: Γιατί; Μήπως στο δεύτερο πρόγραμμα, κατά δήλωση συριζαίας βουλευτού, προβλέπεται και δεύτερο PSI από το κόμμα; Ώστε να τα χαλάσουμε όλα; Περιμένω απάντηση και αναλόγως θα ψηφίσω. Να ένας ακόμη τρόπος για μάζεμα ψήφων. Πώς; Οι μεγάλοι καθηγητάδες που έβγαλαν έξω τα χρήματά τους, και είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το σκέφτηκαν; Οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν δαγκώθηκαν από το PSI, άρα δεν τους ενδιέφερε. Ας το πουν φανερά ότι θα μας τα πάρουν αλλά, απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν άφησαν και οι παρόντες τίποτα. Ίσως γι’ αυτό δεν το έβαλαν στο πρόγραμμα. Είναι δύο δισεκατομμύρια, κάντε την πρόσθεση και θα βγει το συνολικό νούμερο.

Κωνσταντίνος Κούσης, από Πτολεμαΐδα

Έχετε δίκιο, άκρα του τάφου σιωπή για το θέμα των ομολογιούχων που πλήρωσαν το «μάρμαρο» του PSI, ενώ λαλίστατος ο Αλέξης για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

 

Καλά, δεν υπάρχει ένας Έλληνας πολιτικός σε αυτή τη χώρα να απαντήσει σε αυτό τον ηλίθιο που λέει πως οι Έλληνες δεν δικαιούνται δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα; Γιατί, αν η ελληνική κυβέρνηση με τις υπογραφές της στο μνημόνιο έχει κάνει μέγα λάθος, ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται να είναι δέσμιος των ηλίθιων Γερμανών που, όταν η Ελλάδα έχτιζε Ακρόπολη, Αμφίπολη και τόσα άλλα αριστουργήματα με τόσους φιλοσόφους, αυτοί έτρωγαν ο ένας τον άλλον. Ντρέπομαι να λέω ότι έχουμε υποκύψει τόσο πολύ στις ορέξεις των τοκογλύφων τύπου Μέρκελ.

Ντανάλιας, από Ηράκλειο

Να δεχτούμε ότι η κυρία Μέρκελ, όχι ο γερμανικός λαός, ασκεί σκληρή πολιτική λιτότητας εις βάρος μας, αλλά μην ξεχνάμε και τα δικά μας τραγικά λάθη, που μας έφεραν στη θέση των εχόντων την ανάγκη τοκογλύφων.

 

Ακούω ή διαβάζω στις εφημερίδες ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τότε και εμείς γιατί να αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα; Ούτε ένας Έλληνας δεν πρέπει να δίνει ούτε ένα ευρώ για το Γερμανό πολίτη και για τη Γερμανία. Τα προϊόντα τους να μην ξαναπατήσουν στην Ελλάδα! Τον δε μεγάλο αρχηγό Τσίπρα, δεν τον έχω ακούσει να μιλάει γι’ αυτό το πρόβλημα. Μήπως έχει συναντηθεί κρυφά με τη Μέρκελ;

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Με τη Μέρκελ σίγουρα δεν έχει συναντηθεί ο Αλέξης, αλλά με τον ομοϊδεάτη της και στενό φίλο της Σόιμπλε τα έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αγαπητό «Καρφί», σας ευχαριστώ για τα ιατρικά βιβλία – έχω πάρει και τα δέκα. Όσο για τις 3 Σεπτεμβρίου, απογοητευτήκαμε από τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί άφησε τους μπράβους του να αμαυρώσουν την επέτειο, όπως και οι μπράβοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς τον εκτιμούσαμε για την αξιοπρέπεια και τον ήπιο χαρακτήρα του, αλλά μας απογοήτευσε με αυτά τα γεγονότα.

Αναγνώστριά σας

Όλοι είμαστε απογοητευμένοι από την κατάντια του Κινήματος και από τη στάση πρώην και νυν αρχηγών, οι οποίοι προτάσσουν το ΕΓΩ έναντι του ΕΜΕΙΣ.

 

Έχω δύο διαμερίσματα στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, το ένα 63 τ.μ. κτίσμα του ’60 και το άλλο 47 τ.μ. κτίσμα του ’50. Παίρνω και για τα δύο διαμερίσματα 400 ευρώ και πρέπει να πληρώσω ΕΝΦΙΑ 312 ευρώ. Σύνταξη δεν παίρνω, το εισόδημά μου είναι (4.800 μείον 312 ο ΕΝΦΙΑ) 4.488 το χρόνο. Μπορείτε, κύριε Βενιζέλο, που παίρνετε όλη την μπόρα της συγκυβέρνησης, να περάσετε καλά πληρώνοντας και Εφορία, ΔΕΗ, φάρμακα και ό,τι άλλο προκύψει; Θέλω μια απάντηση από τον κύριο Βενιζέλο. Είμαι μια αμετανόητη πασόκα 79 χρονών και θα ήθελα να μου πει αν μπορούμε να περάσουμε αξιοπρεπώς με αυτά τα λεφτά.

Αναγνώστρια

Σας απαντάμε εμείς. Όχι, δεν μπορεί να ζήσει κανένας μεροκαματιάρης και συνταξιούχος, γι’ αυτό και οι κυβερνώντες εισπράττουν την απαξίωση του λαού για την πολιτική τους.

 

Αγαπητό «Καρφί», μεγάλος ντόρος γίνεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τους πολιτικούς θα μπορούσε να εξαιρεθεί μόνο ο Α. Κακλαμάνης, αλλά έχουμε και τρεις καθηγητές-φιλοσόφους της εποχής μας: τον Στέλιο Ράμφο, τον Θεοδόση Τάσιο και τον χείμαρρο Χρήστο Γιανναρά. Πιστεύω πως το κοινό θα δεχόταν με ανακούφιση έναν από αυτούς.

Νίκος ο ομογενής

Από το στόμα σας και στων βουλευτών το αυτί, αν και το αυτί τους ουδόλως ιδρώνει από τέτοιες προτάσεις.

 

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό γιατί δεν κατανοεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Στερείται παντελώς συμμαχιών με τα κυβερνητικά κόμματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να ξεγελάσει το λαό. Ο ανεύθυνος Τσίπρας μιλάει για «κούρεμα» και παντελή εξαφάνιση του ελληνικού χρέους, που συνιστά επικίνδυνη μπλόφα, για να ξεγελάσει τους Έλληνες. Οι υπολογισμοί που κάνει το οικονομικό επιτελείο του Τσίπρα είναι εντελώς και προκλητικά πρόχειροι για τον ελληνικό λαό.

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Εύστοχες διαπιστώσεις για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να το δείτε, με τις κυβιστήσεις του Αλέξη το «κούρεμα» του χρέους θα μετατραπεί σε «κούρεμα» των ελπίδων του λαού.

 

Ο κύριος Σαμαράς λέει πως υπάρχει πλεόνασμα, τότε τον ΕΝΦΙΑ γιατί τον έβαλαν; Όσο γι’ αυτά που λέει ο Τσίπρας, αν και εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι κάτι θα κάνει.

Θωμάς, από Ζωγράφου

Πίστευε και ερεύνα, μήπως και ο Τσίπρας μάς κοροϊδέψει και στο τέλος πει και αυτός «παρέλαβα άδεια ταμεία και καμένη γη».

 

Μέγα λάθος που ο Τσίπρας έλεγε να μη φέρουν επενδύσεις. Οι πολιτικοί μας κοιτάζουν μόνο να κερδίσουν καμιά ψήφο, και ας καταστραφεί το κράτος. Πολλοί πολιτικοί και συνδικαλιστές έπρεπε να είναι τώρα φυλακή, καθώς και ορισμένοι δημοσιογράφοι. Κανένας δεν είπε γιατί χρεωνόμαστε, τόσα πολλά θα μας πνίξουν! Κάποτε δύο συριζαίοι, έξω από το σταθμό του τρένου, με απείλησαν. Νομίζουμε ότι δεν στεναχωριούνται οι υπεύθυνοι που μας βάζουν φόρους. Πώς θα βρεθούν τα χρήματα; Είπε κάποτε ο Γιώργος ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος, σωστά είπε. Τα άλλα κόμματα είναι για να κλείνουν τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και να σπάζουν. Μάθαμε όλοι να ζητάμε. Πού θα βρεθούν αυτά; Η κόρη μου δεν έχει ούτε σπίτι και είναι τρεισήμισι χρόνια άνεργη. Την Κωνσταντοπούλου και τη μάνα της να τις βάλουν στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν ντρέπεται λίγο; Έκλεβαν το κράτος και θέλουν να μας κυβερνήσουν. Τα ροδάκινα ενάμισι ευρώ! Τι γίνεται με αυτά; Να αφήσουν ελεύθερες τις λαϊκές. Σας ευχαριστώ για την ωραία θεματολογία σας.

Αναγνώστης σας

Εκφράζετε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και απαξίωση για ένα φθαρμένο πολιτικό προσωπικό, που ενδιαφέρεται να βολέψει τους κολλητούς του.

 

Με αφορμή το γιο ενός συγγενικού μου προσώπου –που πέρασε στις πανελλήνιες στην Πάτρα, ενώ μένει στην Αθήνα– θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στην Πάτρα πόσα ξενοίκιαστα διαμερίσματα υπάρχουν; Μήπως με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ και άλλων φορέων θα μπορούσαν να δοθούν στους φοιτητές με ένα μικρό ή και καθόλου ενοίκιο από αυτούς;

Αναγνώστης σας

Το ΕΣΠΑ δεν χρησιμοποιείται για ενοικίαση ακίνητων, όμως είναι ήδη θεσμοθετημένη η οικονομική ενίσχυση βάσει κοινωνικών κριτηρίων οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία.

 

Κύριε διευθυντά, στο μήνυμά μου για την ειρωνεία Σημίτη-Βενιζέλου στη φράση «λεφτά υπάρχουν», εσείς στη σελ. 2 της εφημερίδας σας τους απαντάτε κανονικά με το άρθρο σας, τους πιάνετε αδιάβαστους και τους δύο, γιατί ευθύνες αναλογούν και σε αυτούς. Όσο για τη Δεξιά, πάντοτε διασταυρώνουμε τις λέξεις κατά το δοκούν, γι’ αυτό όλοι εμείς οι δημοκράτες να συσπειρωθούμε για το καλό όλων μας και το καλό του ΠΑΣΟΚ.

Άγγελος

Θα το επαναλάβουμε: Λαός και Παράταξη, για να έχουν μέλλον, οφείλουν να έχουν γνώση του παρελθόντος τους και να υπερασπίζονται την ιστορική προσφορά τους.

 

Αυτοί που κατηγορούν συνεχώς τον Βενιζέλο, οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί», δεν είδα να καταδικάζουν τα έκτροπα και τους τραμπουκισμούς από οπαδούς του Παπανδρέου στο Ζάππειο.

Μάριος, από Καλαμαριά

Όπου φτώχεια και γκρίνια… Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ, ο εμφύλιος σπαραγμός καλά κρατεί.

 

Κυρία Δούρου, συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλά έργα. Εάν ο κύριος Σγουρός ήταν επιτυχημένος ή όχι, θα φανεί αν ανοίξετε το φάκελο «Πεδίον Άρεως» και το φάκελο «Αττικό Άλσος». Πολλά λεφτά, μηδέν αποτέλεσμα για μένα. Όσο καλή δουλειά έγινε όταν, μετά το ατύχημα της Γλυφάδας, ο κύριος Σγουρός έκλεισε τις παιδικές χαρές του Πεδίου Άρεως και του Αττικού Άλσους και παραμένουν κλειστές μέχρι σήμερα. Κυρία Δούρου, σας την έχουν στήσει και καλά κάνουν. Πρέπει να κάνετε έργα με διαφάνεια και αξιοκρατία, για να αποδείξετε ότι η λαϊκή παροιμία «όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν» δεν ισχύει για όλους. Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Λυκούργος, από Καλογρέζα

Να συμφωνήσουμε ότι η Ρένα Δούρου πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει με διαφάνεια και αξιοκρατία. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Είδα τη Lady Gaga μισόγυμνη και τυλιγμένη με την ελληνική σημαία και αγανάκτησα, γιατί κανείς από όσους χάζευαν τη γύμνια της δεν είχε το φιλότιμο να σηκωθεί να της την πάρει και να της πει ότι η ελληνική σημαία είναι για να σκεπάζει αυτούς που με τις πράξεις τους προσφέρουν στην πατρίδα, ακόμα και με τη ζωή τους, δηλαδή για ήρωες, και όχι για τα γυμνά οπίσθια της μιας και της άλλης λαίδης της πασαρέλας. Με εξόργισε το γεγονός ότι η παρούσα –αν κάνω λάθος, συγγνώμη– κυρία Κεφαλογιάννη, η οποία με απάθεια παρακολουθούσε, δεν είχε την ευαισθησία να τη σταματήσει και να της πει ότι καλά λόγια για τη χώρα μας και περιφρόνηση του συμβόλου της δεν πάνε μαζί. Είναι σκέτη κοροϊδία. Θυμήθηκε όμως να τη συγχαρεί, και καλά έκανε, το απαιτεί η ευγένεια, η οποία δεν σου απαγορεύει να υπερασπίζεσαι τη σημαία σου. Συγγνώμη, κύριε διευθυντά, για την ωμότητα του λεξιλογίου μου, αλλά στα 85 μου χρόνια αγανακτώ βλέποντας τέτοια πράγματα, και να μη βρίσκεται ένας πατριώτης –όχι πατριδοκάπηλος– να τα σταματήσει.

Επαμεινώνδας Κούρτης, από Λευκάδα

Και εμείς μαζί σας – όλα, ακόμη και το εθνικό σύμβολο, προς άγραν πελατών…

 

Ντροπή για τα καμώματα του Γιώργου στο Ζάππειο, ντροπή και για τον Αρχιεπίσκοπο, που αποκαλεί «βασιλείς» τους τράγους…

Μιρβάνα, από Ρόδο

Από ντροπές… άλλο τίποτα!

 

Αγαπητό «Καρφί», ο Παύλος Φύσσας ήταν αξιόλογο παιδί και η δολοφονία του ήταν μεγάλη γκάφα της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτόν το λόγο την πληρώνουν τόσο άσχημα και βρίσκονται στη φυλακή, και καλά τους έχει κάνει το κράτος. Αν όμως αυτή τη στιγμή κάποιοι ήταν έξω, κάτι θα είχαν προστατέψει από τους τζιχαντιστές που έχουν αρχίσει να μπαίνουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα. Βρέθηκε ένας στον κάδο των σκουπιδιών. Πώς βρέθηκε εκεί; Μακάρι να τους εξαλείψουν τελείως.

Πολίτης, από Σύρο

Συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις και βγάζετε λανθασμένα συμπεράσματα.

 

Όλο για ανάπτυξη ακούμε τα τελευταία 4-5 χρόνια από τους διοικούντες. Και τελευταία, με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και με τη συνάντηση που είχε με την κυρία Μέρκελ, επανήλθε στην επικαιρότητα το παραμύθι της ανάπτυξης. Όλη αυτή η ιστορία μού θύμισε ένα αστείο που λένε εδώ οι Καναδοί. Η ιστορία του joke έχει ως εξής: Κάποτε εδώ ζούσε ένα νεαρό ζευγάρι με το γιο του, που ήταν περίπου 3-4 χρονών. Ζούσαν ζωή χαρισάμενη, διότι οι διοικούντες είχαν φροντίσει από πριν για ανάπτυξη και το νεαρό ζευγάρι είχε εξασφαλίσει το μέλλον του. Είπαμε, λοιπόν, νεαρό ζευγάρι. Και όλοι μας, λίγο πολύ, ξέρουμε ότι τα νεαρά ζευγάρια κάνουν και whoopee. Άλλα ζευγάρια κάθε δεύτερη μέρα, άλλα κάθε Σάββατο και άλλα, όπως το συγκεκριμένο ζευγάρι, κάθε βράδυ. Και πάλι, όπως όλοι ξέρουμε, κάθε ζευγάρι το κάνει διαφορετικά (εμείς οι Αρκάδες το έχουμε και τραγούδι: «Αλλιώς πηδάνε στο Μάναρι κι αλλιώς στ’ Ανεμοδούρι»). Αυτό το ζευγάρι κάθε βράδυ ξεσήκωνε τη γειτονιά. Και όταν η νεαρή ερχόταν στο τσακίρ κέφι, φώναζε δυνατά «baby, Ι am coming, baby, I am coming» (όπως οι Έλληνες διοικούντες με το «έρχεται ανάπτυξη, έρχεται ανάπτυξη»). Μια βραδιά που η νεαρή γυναίκα φώναζε «baby, Ι am coming», άνοιξε ξαφνικά η πόρτα του δωματίου της και μπήκε μέσα ο γιος της κλαίγοντας. Η νεαρή γυναίκα πανικοβλήθηκε, κατέβηκε από το κρεβάτι, αγκάλιασε τον μικρό και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε. Και ο μικρός τής απάντησε: «Every night that I wake up from the noise and Ι am crying, always you say to me “baby, I am coming” and you never show up» (ελληνιστί: Κάθε βράδυ που ξυπνάω από τη φασαρία κλαίγοντας, σε ακούω να μου λες «μωρό μου, έρχομαι», αλλά ποτέ δεν εμφανίζεσαι). Καλό χειμώνα!

Πίτερ Τριαντάφυλλος, από Τορόντο

Έστω και με τα χάλια μας, μας κάνατε να γελάσουμε λίγο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.