Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 31 Μαΐου 2014

110

Αφού υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, 3.000.000 ανασφάλιστοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι που τους κλέβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αδιόριστοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι… Αφού κάποιοι θα χάσουν τις δουλειές τους, αφού οι αγρότες έχουν τιμές στην παραγωγή τους, αφού τέλος πάντων οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι από τον αποτυχημένο της ΠΟΛΑΝ Σαμαρά, τον αποτυχημένο του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο και τους σώγαμπρους του ΛΑΟΣ, καλά ψήφισαν όπως ψήφισαν. Σκέτος μαζοχισμός!

Γιάννης Ριζαίος

Ο κυρίαρχος λαός μίλησε και έστειλε μηνύματα προς όλους.

 

Φίλες και φίλοι, ακούγοντας τους Έλληνες πολιτικούς στις προεκλογικές ομιλίες τους απογοητεύτηκα. Απ’ ό,τι βλέπω, κάθε φορά που γίνονται εκλογές, σταματάει το φαγοπότι και αρχίζουν οι υποσχέσεις. Ας αρχίσουμε από τον πρωθυπουργό. Αντιγράφω από την ομιλία του: «Υιοθετούμε για πρώτη φορά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο». Ήμουν νιος και γέρασα! Και όλο αυτό το παραμύθι ακούω. Δεύτερον, μέχρι τώρα οι σχετικές αποφάσεις παίρνονταν στην τύχη και με βάση τις ιδεοληψίες του εκάστοτε υπουργού και κυβέρνησης, όλα αυτά θα σταματήσουν. Τρίτον, όπως είπε, έχει γίνει μείωση στο ποσοστό της ανεργίας. Μήπως ο πρωθυπουργός είναι αδιάβαστος; Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε. Μήπως μειώθηκε η ανεργία από τις αυτοκτονίες; Και το παρουσιάζουν ως κατόρθωμα; Εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εδώ δεν απαντώ. Έλληνες, ξυπνάτε!!!

Πίτερ Τριαντάφυλλος, από Τορόντο

Ορισμένοι, όπως και ο προαναφερόμενος, θύμισαν κατά την προεκλογική περίοδο το γνωστό Μαυρογιαλούρο του αξέχαστου ελληνικού κινηματογράφου.

 

Είμαι από τους πιο παλιούς αναγνώστες της εφημερίδας σας. Κάθε Σάββατο σας έχω συντροφιά μου. Σας παρακαλώ, αναδείξτε τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο λαός μας συνηθίζει ξεχνάει. Μην τους καλύπτετε και εσείς. Όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρξε ποτέ η περίοδος αυτή. Πρέπει όλοι να αναδείξετε τους υπευθύνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση: Ρουσόπουλο, Λιάπη, Αλογοσκούφη, Σουφλιά. Όλοι τους εξαφανίστηκαν. Λούφαξαν. Να τους κάνετε και πρωτοσέλιδο με στοιχεία, όπως έκανε παλιά και ο αείμνηστος Κακαουνάκης.

Παλιόφιλος της εφημερίδας

Είμαστε ίσως η μοναδική εφημερίδα που έχει κάνει πρωτοσέλιδο τις ευθύνες της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή για την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας.

 

Αγαπητοί φίλοι του «Καρφιού» μου, δεν γνωριζόμαστε. Μια έκκληση ή μάλλον μια απαίτηση από κάποιον που μου ζητάει την ψήφο μου. Τον Αλέξη Τσίπρα. Απαιτώ να με… ξεμπερδέψει. Έχει πολιτικό συγχρωτισμό με τους κόκκινο Μπένι, Τζέρι Άνταμς, Die Linke, Σταλινικό υπόλοιπο ΚΚ Βοημίας, Μαδούρο και Μοράλες. Ακόμα, θα σκίσει τα μνημόνια, θα τα διαπραγματευτεί, θα μείνει στο ευρώ, θα επιστρέψει στη δραχμή ή δεν είναι Χάρι Πότερ για να κάνει μαγικά, ώστε να μας γεμίσει λεφτά επαναφέροντας τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα 2009 και επαναπροσλαμβάνοντας τους διωγμένους. Ας γίνει σαφής και ας μην ξεχνάει ότι δεν είμαστε λευκοί Απάτσι. Θα παρακαλούσα, ακόμα, τον πρόεδρο Αλέξη, και μετά την ομιλία του στην Κοζάνη, να με ενημερώσει μέσω της εφημερίδας μου πού μπορώ να κάνω αίτηση και ποια δικαιολογητικά θα υποβάλω για να πάρω δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Γιάννης Καϋμενάκης, από Καισαριανή

Απορίες ενός πολίτη για τις παλινωδίες και την υποσχεσιολογία των κομμάτων. Η διεύθυνση στην οποία πρέπει να αποταθείτε είναι Πλατεία Ελευθερίας 1, Τ.Κ. 10553.

 

Οι πληρωμένοι παπαγάλοι, από τις πρωινές εκπομπές μέχρι τα παράθυρα των γνωστών καναλιών, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν Έλληνα πολίτη. Και αυτό γιατί τα έχουμε ζήσει πολλές φορές. Τα ζήσαμε και πρόσφατα, το 2012, όταν μας αράδιαζαν οι κυβερνώντες τις διαπραγματεύσεις αλλά και τις δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις. Και νιώσαμε στο πετσί μας μόλις ανέλαβαν την εξουσία, λίγους μήνες μετά, ότι ισοπέδωσαν ό,τι είχε απομείνει. Πιστεύω ότι κανείς δεν θα έπρεπε να απουσιάσει από τις εκλογές, γιατί τα ίδια θα πάθουμε και πάλι.

Ορέστης, από Εύβοια

Εκ των υστέρων, αφού οι εκλογές διεξήχθησαν, ο λαός πάντα δίνει σωστά μηνύματα προς τα κόμματα.

 

Παρακολουθώ ειδήσεις στα κανάλια, διαβάζω ανελλιπώς εφημερίδες και το συμπέρασμά μου είναι το εξής: Αυτή τη δημοκρατία που ζούμε μετά τη Μεταπολίτευση, και από τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν την έχουμε ξαναδεί. Κάθεται η Δεξιά μέσα στη Βουλή, μιλάει για το ΚΚΕ και όλα τα κόμματα και εξηγεί το έργο της. Οι άλλοι έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί τους, χωρίς να πηγαίνουν στην Ασφάλεια, και όλοι τούς κυνηγάνε. Χωρίς να τρέχει να κρυφτεί ο ένας από τον άλλο. Ξέρετε τι θα πει αυτό; Το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει πετύχει ο ελληνικός λαός.

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Πολλές φορές υποτιμούμε αυτό που έχουμε και, στην προκειμένη περίπτωση, το αγαθό της Δημοκρατίας. Συμφωνούμε ότι διάγουμε την πιο δημοκρατική περίοδο της χώρας.

 

Αυτό που ονόμασαν πλεόνασμα είναι τα χρήματα φτωχών ανθρώπων, συνταξιούχων, μεροκαματιάρηδων, μισθωτών, που τα πήραν με το έτσι θέλω για να τα μοιράσουν σε άλλους φτωχούς. Για δικούς τους σκοπούς, όπως για παράδειγμα ψηφοθηρία. Αν ήθελαν να βοηθήσουν πραγματικά τα ταλαιπωρημένα μικρά εισοδήματα, θα τα έπαιρναν από τους κλέφτες, από όλους αυτούς που έχουν κατασπαράξει το δημόσιο χρήμα και από πολλούς άλλους που τους ξέρουν αλλά δεν τους αγγίζουν, γιατί δεν έχουν τα κότσια. Δεν θέλω να πω κάτι πιο βαρύ. Έτσι καταλήγουν στους ανήμπορους.

Κωνσταντίνος

Το έχουμε ξαναγράψει, ότι τα μόνιμα υποζύγια είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ για τους φοροδιαφεύγοντες πάντα υπάρχουν τα παραθυράκια της διαπλοκής.

 

Αν ο Γιώργος είχε λίγη τσίπα, έπρεπε να εξαφανιστεί και όχι να βγαίνει στα κανάλια και να μας λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Αίσχος για όλους, πιο πολύ όμως για τον Γιώργο, που τον είχαμε κάνει πρωθυπουργό και ήταν το κόμμα του πατέρα του. Στο προηγούμενο γράμμα σάς ζητούσα συμβουλή, που έχασα δύο εφημερίδες που είχα στείλει στη Μελβούρνη. Πήγε η ανιψιά μου στο νοσοκομείο με βιβλιάριο απορίας και της είπε μία υπάλληλος ότι δεν δικαιούται το φάρμακο γιατί κοστίζει μόνο 7 ευρώ. Όμως πού να τα βρει, αφού δεν έχει καθόλου εισόδημα; Στην πολιτική, κι εγώ, σύντροφοι, συμπαθούσα κάποιον άλλο, εφόσον όμως ψήφισαν Βενιζέλο… Αν αύριο μπει άλλος αρχηγός, πρέπει να είμαστε στο πλευρό του, πρέπει να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα κατηγορούν τον αρχηγό μας, αυτό κάνουμε κι εμείς. Άρα, είτε δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε ή δεν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ.

Ελληνοαυστραλός, από Κάτω Κηφισιά

Να συμφωνήσουμε, όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, όταν εξαντλείται ο εσωκομματικός διάλογος με αντιπαραθέσεις και συνθέσεις απόψεων και καταλήγουμε σε μια απόφαση, όλοι την υλοποιούμε ανεξαρτήτως διαφωνιών. Αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε πολιτισμένη και δημοκρατικά οργανωμένη πολιτική οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

 

ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

Άλλαξε ο Μανωλιός

Ζητώ για ΙΚΑ ραντεβού

Μου λεν έχει πεθάνει

Μα κάντε λίγη υπομονή

Γιατί ήρθε ο γιος του ο ΕΟΠΥΥ

Κάτι μπορεί να κάνει.

 

Πάω αργότερα ΕΟΠΥΥ

Μου λένε έχει αργία

Και είναι υποχρεωτική

Δεν πληρωθήκαν οι γιατροί

Και έχουν απεργία.

 

Τι πράματα, ρε, είναι αυτά;

Τι είναι αυτό το χάλι;

Ο Άδωνίς μας ο σοφός

Κι αυτός δεν είναι ικανός

Μια τάξη για να βάλει;

 

Κύριε, κάντε υπομονή

Μου ’παν οι υπάλληλοί του

Αρρώστησε κι ο ΕΟΠΥΥ

Γιατί δεν του ’διναν φαΐ

Και ήρθε το ΠΕΔΥ του.

 

Πάω στον Άδωνη γραμμή

Ρε, ο λαός πεθαίνει

Φίλε, τι θέλεις να γενεί;

Είναι μικρούλι το ΠΕΔΥ

Αργεί άνδρας να γένει.

 

Ρε Άδωνι, τι τσαμπουκάς;

Αυτό έχει μαραζώσει

Αφού δεν του ’χετε φαΐ

Καθόλου ο Σαμαράς κι εσύ

Πώς θες να μεγαλώσει;

 

Θα μας πεθάνει το ΠΕΔΥ

Και οι γιατροί θα φύγουν

Κι οι νεκροθάφτες δυστυχώς

Πρωί και βράδυ συνεχώς

Τάφους νεκρών θ’ ανοίγουν.

 

Ένα μονάχα σας ρωτώ

Και δεν το λέω αστεία

Πώς από σήμερα και μπρος

Θε να πληρώνει ο νεκρός

Μόνος του την κηδεία;

 

Και τι μου απαντά αυτός;

Ότι με τα λεφτά του

Όλοι αυτοί που κυβερνούν

Από κάτω θα γράφουν

Από τα… υποδήματά του.

 

Να ζήσετε, μεγάλοι ηγέτες

Σαμαρά-Άδωνι

Μιχάλης Μιχαηλίδης, Καρφοαναγνώστης

Μια ποιητική περιποίηση στον Άδωνη, που προσποιείται τον υπουργό Υγείας.

 

 

Είμαι φανατική του «Καρφιού». Σας αγαπώ πολύ και συμφωνώ σχεδόν πάντα με την Αγγελική από Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι Θεσσαλονικιά και στηρίζω κι εγώ τον Βενιζέλο, όμως λατρεύω τον Παπανδρέου. Μην είμαστε τόσο αυστηροί και κάνουμε συνέχεια παράπονα. Σας απειλούν ότι δεν θα ξαναπάρουν την εφημερίδα. Το έχουν παρακάνει πια! Είδα πρόσφατα τον Νίκο Ανδρουλάκη στη δημόσια τηλεόραση και χάρηκα πάρα πολύ. Διάβασα και στο «Καρφί» ότι ήταν άρρωστος. Αναρωτιόμουν γιατί δεν φαίνεται αυτό το παιδί. Του έδωσα την ψήφο μου με όλη μου την καρδιά. Να είναι σιδερένιος!

Αγγελική, από Θεσσαλονίκη

Τα λόγια σας μας στηρίζουν. Συμφωνούμε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί λόγος και ρόλος στη νέα γενιά.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», δικαιολογώ απολύτως τον κόσμο που είναι εναντίον των μνημονίων, των περικοπών μισθών και συντάξεων και της ανεργίας. Κι εγώ έχω μείωση της σύνταξής μου κατά 30%. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς αυτός ο απογοητευμένος και εξαθλιωμένος κόσμος έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ από 4% σε 30%. Τι πιστεύει ο κόσμος αυτός; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στο ύψος του 2010 και την ανεργία στο 10%; Καλά, δεν βλέπει ότι άλλα λέει το πρωί κι άλλα το βράδυ; Είναι κόμμα της άρνησης και του λαϊκισμού. Φίλοι της Κεντροαριστεράς, ο χώρος μας πολιτικά είναι αυτός μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε δύναμη πρωτίστως στην Ελιά.

Τροπαιάτης

Η δημοκρατική πορεία ταυτίζεται με την ύπαρξη ενός δυνατού κεντροαριστερού κόμματος, που θα βάλει φραγμό στο μαυρογιαλουρισμό της Δεξιάς και στον ανέξοδο λαϊκισμό της παραδοσιακής Αριστεράς.

 

Εδώ και καιρό έτρωγα τα νύχια μου από την αγωνία. Άραγε ο εξαφανισμένος, πρώην μεγάλος μας ηγέτης θα επιστρέψει στα βουλευτικά του καθήκοντα και θα μας διαφωτίσει ξανά με τις προχωρημένες ιδέες του; Αντί να κάνει το αυτονόητο, όπως κάθε βουλευτής, μάζεψε τους κλακαδόρους του και προτίμησε το πατάρι του Ιανού, σε βιβλιοπαρουσίαση υποψήφιας ανταγωνιστικού κόμματος. Στο πάνελ και ο κυρ Φώτης, αφού ουσιαστικά ήταν προεκλογική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ. Το θέαμα για τον Γιώργο μας θλιβερό, μες στην καλή χαρά έδινε το μήνυμα ότι δεν συντάσσεται με το κόμμα του, αλλά με τον Κουβέλη. Αείμνηστε Αντρέα, τ’ ακούς; Όσο για τον εγωπαθή και παλινδρομικό ηγετίσκο της ΔΗΜΑΡ, γλείφει αυτούς που ως χτες έφτυνε.

Ν.Π., αντιδεξιοσταλινικός από Κέρκυρα

Όλα αυτά που αναφέρετε τα έκρινε ο λαός και έδωσε τις απαντήσεις του.

 

Ο Σαμαράς λέει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές αλλά, έτσι όπως πάμε, ούτε λαϊκή δεν θα πάμε.

Σπύρος

Το χιούμορ σας τσακίζει κόκαλα και στέλνει πολιτικό μήνυμα.

 

Κύριε διευθυντά, καλώ τους αξιότιμους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Κουβέλη, Θεοδωράκη, Οικολόγους και λοιπά κόμματα της Κεντροαριστεράς να σταματήσουν να τρώγονται μεταξύ τους και να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους. Όλοι προς την κατεύθυνση της ενότητας σε ένα κόμμα, ώστε να σώσουμε τη χώρα και το λαό. Βρισκόμαστε σε ύψιστο κίνδυνο να γίνουμε όπως στη Συρία. Συναγωνιστές, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους σας. Αν με ακούσετε, έχει καλώς. Αν όμως δεν με ακούσετε, οι ευθύνες θα είναι δικές σας. Θα γραφτείτε στην Ιστορία ως ατομιστές, ανίκανοι και άχρηστοι.

Συνεπής αγωνιστής

Ο λαός μίλησε και έδωσε εντολή διαλόγου χωρίς όρους, προϋποθέσεις και προσωπικές αντιπαλότητες, δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

 

Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, ότι η Eurostat επικύρωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,6 δισ. ευρώ, ένα πυροτέχνημα καλά στημένο εν όψει των ευρωεκλογών. Στόχος, η παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις και οι ενθουσιασμοί, για λεφτά που θα μοιράσουν σε αυτούς που πέθαναν στους δρόμους και άφησαν άστεγους, ήταν μια συμφωνία μεταξύ του Σαμαρά και της τρόικας, για να μπορέσει να διαχειριστεί τη συντριβή του και τη διαφαινόμενη αγανάκτηση στον ευρωπαϊκό Νότο. Όμως, πέρα από τα πανηγύρια, η ανακοίνωση της Eurostat δεν αναφέρει πουθενά πλεόνασμα. Αντίθετα, ανακοίνωσε δημοσιονομικό έλλειμμα 23 δισ. ευρώ που, αν προσθέσουμε και τα 7 δισ. ευρώ των ταμείων, μας κάνουν το τρομακτικό ποσό των 30 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το 17% του ΑΕΠ. Τέτοιο διασυρμό και εξαθλίωση δεν είχε υποστεί ο ελληνικός λαός ούτε στα χρόνια της κατοχής από τον Χίτλερ.

Συνεπής αναγνώστης

Το έχει πει ο Γέρος της Δημοκρατίας ότι, όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι.

 

Θέλω να καταγγείλω δημόσια τον Καραμανλή ως αρχιληστή της Ελλάδας μαζί με τη συμμορία του. Έκαναν τη χώρα μας κλοτσοσκούφι της Ευρώπης. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε να σώσει τη χώρα και έκανε τα πάντα γι’ αυτόν το σκοπό. Παρακαλούσε την Ευρώπη να μας δώσει χρήματα και η Μέρκελ με τον Σόιμπλε δεν μας έδιναν. Φτάσαμε να ζούμε με 780 ευρώ το μήνα δύο συνταξιούχοι και ο γιος μου! Και μας λένε ότι δεν δικαιούμαστε ούτε το ΕΚΑΣ! Πρέπει να φτάσουμε να πεινάμε; Ο Σαμαράς είναι αποστάτης, δεν υπάρχουν λέξεις να χαρακτηρίσουν τον Τσίπρα…

Φουρτούνη

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αυταπόδεικτες και όλοι οι διεθνείς παράγοντες κάνουν λόγο για βαθιά κρίση από το 2008. Μόνο στην Ελλάδα κάποιοι σιωπούν… για το ρόλο της Δεξιάς.

 

Να κάνετε ένα ρεπορτάζ και να πείτε τι έγινε στις Κάννες το Νοέμβριο του 2011 –και από πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου μάς φύτεψαν τον Λουκά Παπαδήμο– και ποιος ο ρόλος του Μπαρόζο και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Σαμαράς ήξερε κάτι; Γιατί κρύβετε αυτά τα γεγονότα όλα τα ΜΜΕ; Θα πρέπει να ψάχνουμε στο διαδίκτυο αυτά τα γεγονότα; Και πόσοι μπορούν να μπουν στο διαδίκτυο; Εμένα μου έδειξαν τα παιδιά μου στα 70 μου χρόνια!

Γιάννης Ριζαίος

Μην κρούετε ανοιχτές θύρες. Καταγράφουμε τα γεγονότα και τα παρουσιάζουμε πάντα αντικειμενικά.

 

Βλέπω μετά λύπης μου ότι στις σελίδες των μηνυμάτων έχουν κάνει κατάληψη τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα-ονόματα, στων οποίων τα μηνύματα οι απαντήσεις-σχολιασμοί σας είναι κατά το δοκούν και όχι κατά το πρέπον.

Αναγνώστης, από Ξυλόκαστρο

Σεβαστή η άποψή σας, όπως και η κρίση σας για τις απαντήσεις.

 

Όσα δεν φτάνει η αλεπού ξέρετε τι τα κάνει;(Εγώ δεν θα το πω, γιατί μπήκε στη ζωή μας ο «σεξισμός».) Όμως η «πρώτη φορά» είναι για ό,τι κάνεις πρώτη φορά, και δεν ξέρω γιατί κάποιοι, πονηρά ίσως σκεπτόμενοι, υπονοούν ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. Έλεος… οι λέξεις μάς μάραναν; Έχουμε τόσα προβλήματα.

Γιάννης

Συμφωνούμε, αλλά κάποιοι ποταμίσιοι νομίζουν ότι για «πρώτη φορά» μπορεί να μας πιάσουν κορόιδα.

 

Όλα σιγά σιγά έρχονται στο φως. Ο Βενιζέλος με την ομάδα του, σε συνεργασία με τους δεξιούς της Ευρώπης, τον Μπαρόζο, που είχε τηλεφωνήσει στον Σαμαρά, και τη Μέρκελ, ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση Παπανδρέου, με συνέπεια να έχουμε αυτή τη στιγμή την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση. Έκανε ο Βενιζέλος τη ΝΔ και τον Σαμαρά, που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες γι’ αυτή την κρίση, κυρίαρχους του παιχνιδιού. Θα τους έχουμε στο σβέρκο μας τα επόμενα τριάντα χρόνια τουλάχιστον. Και όλο αυτό είναι έργο του Βενιζέλου και της παρέας του. Σιγά σιγά και μεθοδικά ξηλώνουν όσα έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, ΕΣΥ). Και εσείς μιλάτε για Κεντροαριστερά, προοδευτική παράταξη με τον Βενιζέλο. Κρίμα. Αρχίζουμε πάλι από την αρχή. Το έργο του Βενιζέλου στο όνομα της διάσωσης της χώρας τεράστιο, αλλά για την επικράτηση της Δεξιάς. Τέλειος δούρειος ίππος.

Άρης Β.

Ο διάλογος είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας, αλλά τα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας θα τα κρίνει η Ιστορία. Ας συμβάλουμε στο διάλογο, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες, με στόχο την ενότητα και την ανασυγκρότηση της παράταξης.

 

Το ΙΚΑ Χαλανδρίου το είχαν ονομάσει ΕΟΠΥΥ και τώρα ΠΕΔΥ. Πήγα να ζητήσω τη λίστα των γιατρών, για να κλείσω ραντεβού για φάρμακα. Ρώτησα κάποια κυρία με άσπρη μπλούζα και μου είπε ότι έχουν μόνο παθολόγο, και όχι γυναικολόγο που ήθελε η γυναίκα μου. Μετά από όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, με τις αλχημείες του Γεωργιάδη και της κυβέρνησης ότι κάνουν το ΠΕΔΥ για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, διαπιστώνουμε ότι διέλυσαν κι αυτό που υπήρχε. Με τους συνταξιούχους να τρέχουν στους δρόμους πηγαίνοντας από παράρτημα σε παράρτημα, Αγία Παρασκευή και τριγύρω περιοχές, για να βρουν γιατρό. Μία είναι η απάντηση σε αυτούς τους απατεώνες και ληστές: Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο!

Κλέαρχος

Δίκαιη αγανάκτηση για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Είμαι 70 χρονών και δεν έχω ψηφίσει τίποτ’ άλλο στη ζωή μου πέρα από ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθώ το γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει με κριτήριο ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, και όχι ανάλογα με το τι προσπαθεί να κάνει ο Βενιζέλος; Δεν έδωσε δείγματα ενότητας ο Βενιζέλος, αλλά δείγματα αποδιωγμού.

Συνταξιούχος, από Θεσσαλονίκη

Η μάχη της ανασυγκρότησης της παράταξης χρειάζεται την παρουσία του όλου ΠΑΣΟΚ και την υπέρβαση των προσωπικών φιλοδοξιών.

 

Λοιπόν, παιδιά, τα κατάφεραν, όμως κι εμείς χορέψαμε στο ρυθμό τους. Ας ενωθούμε να βγάλουμε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, να είναι στην κυβέρνηση, μπας και γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Ζέτα, από Σαλαμίνα

Η ενότητα αναγκαία προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της παράταξης και η αναβάπτιση στους κοινωνικούς αγώνες ικανός όρος για το ζωντάνεμα του ΠΑΣΟΚ.

 

Τα δυο σημερινά –ευκαιριακά για μένα– μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν σήμερα με δυσκολία το 50% του εκλογικού σώματος. Αν προσθέσεις και το συνολικό ποσοστό των άλλων –εκτός Κεντροαριστεράς– κομμάτων, τότε φτάνουν το 65%. Το 35% ανήκει ολόκληρο στην Κεντροαριστερά. Πώς όμως θα το διεκδικήσουν όταν έχουν γίνει δέκα κομμάτια; Δεν το βλέπουν ότι, έτσι όπως είναι, δεν πείθουν; Πιστεύω ότι το κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού είναι το πιο σοβαρό, διότι δεν ακούει τους εκβιασμούς, ούτε τις σειρήνες του λαϊκισμού. Πρέπει η σημερινή ηγεσία της Κεντροαριστεράς, και πιο πολύ η Ελιά, να του πει την αλήθεια με αυτοκριτική και προοπτική. Ο κόσμος υποφέρει, έχει υπομονή και περιμένει αλήθειες. Δεν μένει παρά ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι να τον ακούσουν.

Τροπαιάτης

Εσείς καλά τα λέτε, ας ελπίσουμε ότι θα τα ακούσουν και οι κρατούντες τα κλειδιά της Κεντροαριστεράς.

 

Πήγα στο περίπτερο των εργατικών κατοικιών στην Κάτω Κηφισιά, στην Μπότσαρη και Αγίας Κυριακής, και δεν είχε εφημερίδα. Μου είπαν ότι τέλειωσαν, οπότε αναγκάστηκα να πάω μακριά, σε άλλο περίπτερο. Δεν μπορώ όμως να πηγαίνω, γιατί είμαι γέρος και πονάνε τα πόδια μου. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ο ηλικιωμένος

Προσπαθούμε για το καλύτερο με τη διανομή. Τώρα, αν εξαντλείται σε κάποια σημεία η εφημερίδα, κοιτάζουμε να στέλνουμε περισσότερα φύλλα την επόμενη εβδομάδα.

 

Καλά θα κάνουν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς να συνεργαστούν. Αλλιώς κερδισμένα από όλη την ιστορία θα βγουν τα άκρα.

Σπύρος

Συμφωνούμε απόλυτα.

 

Σεβόμουν τον Κακαουνάκη και σέβομαι τη μνήμη του. Έχετε χαλάσει όμως την εφημερίδα και τα πιστεύω της. Γίνατε όργανο του Ολυμπιακού όσον αφορά τα αθλητικά και οτιδήποτε άλλο από Κεντροαριστερά. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι το έχετε γράψει. Δηλαδή τι μας λέτε; Κοιτάξτε και τις άλλες ομάδες που υπάρχουν.

Μαργαρίτα Λουκά

Είστε άδικη, ειδικά για το ΠΑΣΟΚ που πάντα θέλουμε να εκπροσωπεί τη δημοκρατική παράταξη. Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την τύχη του.

 

Ο άντρας μου έχει φύγει, πάει ταξίδι στους ουρανούς. Είμαστε μια παρέα πέντε ατόμων που παίρνουμε την εφημερίδα σας. Δεν μπορούμε να δούμε, πήγαμε σε οφθαλμίατρους από τα γράμματά σας. Τι μελάνι είν’ αυτό που βάζετε; Αν δεν το διορθώσετε, φοβάμαι ότι δεν θα σας ξαναπάρουμε. Δεν βλέπουν τα μάτια μας!

Ανδρεάκη, η Κρητικιά

Θεωρούμε πως η εκτύπωσή μας είναι καλή και τα γράμματα που χρησιμοποιούμε μεγάλα για να διαβάζονται ευκρινώς. Αν σε εσάς έτυχε μια δυο φορές να υπάρχει πρόβλημα, δεν το γνωρίζουμε.

 

Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι η κυβέρνηση κατάφερε με ηλεκτρονικό τρόπο να κάνει διασταυρώσεις και να πιάνει τους φοροφυγάδες. Τότε γιατί επί τέσσερα χρόνια ψάχνουν στο υπουργείο Οικονομικών να βρουν ποιοι έπαιρναν τις συντάξεις των νεκρών; Είναι δεκαπέντε συγκεκριμένα άτομα που άλλαζαν κωδικό και διεύθυνση. Τσέπωναν χιλιάδες συντάξεις από γνωστά τους άτομα. Δεν είδα να δημοσιεύουν τα ονόματά τους. Κι ο εισαγγελέας πού είναι; Επίσης, σχετικά με την έκθεση του ΟΗΕ που είναι κόλαφος για Σαμαρά-Βενιζέλο, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με χαράτσια, μείωση μισθών και συντάξεων. Παρ’ όλα αυτά, τολμούν και ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Το πάρτι με τις συντάξεις των νεκρών τελείωσε. Έχετε δίκιο ότι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα. Όσοι δεν επέστρεψαν τις συντάξεις διώκονται. Όσο γι’ αυτό που γράφετε, πως Σαμαράς και Βενιζέλος τολμούν να ζητούν την ψήφο του λαού, κανείς δεν σας αναγκάζει να τους ψηφίσετε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.