Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 28 Ιουνίου 2014

170

Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι ο Λοβέρδος για κάποιους λόγους καταργεί τις καμπάνες, γιατί ενοχλούν κάτι ανθρωπάκια κατώτατης στάθμης, Έλληνες αλλά και ανθέλληνες. Από την άλλη, θα χτίσει τζαμιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Λίγη ντροπή, κ. Λοβέρδο! Οι ιερείς όμως πού είναι; Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τι κάνει; Θα δεχτεί αυτό το ατόπημα; Προτάσσει ό,τι ιερό και όσιο μας έχει απομείνει. Έλεος πια!
Αναστασία η Κορίνθια

Δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με καμπάνες και τζαμιά, αλλά θα συμφωνήσετε ότι τα θέματα αυτά δεν καίνε τόσο τους πολίτες, που βασανίζονται από τη δύσκολη καθημερινότητα.

 

Στο άρθρο γράφετε ότι χωράνε όλοι στην Κεντροαριστερά. Ας μου επιτραπεί να έχω κάποιες αντιρρήσεις. Φυσικά, είναι καλοδεχούμενοι όλοι, όχι όμως όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Και οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι, όχι όμως και αυτοί που, μόλις είδαν τα σκούρα από τα σκληρά μέτρα, τα οποία πολλοί εψήφισαν, πέταξαν για ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Τζάκρη αλλά και τόσοι άλλοι. Γιατί βλέπουμε πάντα ότι όλοι κάπου θα βολευτούν, αλλά ο λαός τραβάει όλα τα ζόρια. Σωστά λέτε ότι το πρόβλημα είναι η ηγεσία κι όχι εμείς, η βάση. Το θέμα είναι ποιος μας ακούει. Και σωστά λέει η κ. Φώφη Γεννηματά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά με ξεκάθαρες λύσεις, σοβαρότητα και όχι με φθαρμένα υλικά, ειδικά από το χώρο του συνδικαλισμού. Χορτάσαμε πια από λόγια.

Πάνος, από Κατερίνη

Στην ουσία των απόψεών σας συμφωνούμε και, για να το πούμε πιο λαϊκά και χιουμοριστικά: «Όλοι οι καλοί χωράνε…»

 

 

 

Λένε ότι πληρώνουμε τα δανεικά του Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν δεν ήταν ο Ανδρέας, ούτε καλές συντάξεις θα είχαμε, ούτε νοσοκομεία, ούτε γέφυρες, ούτε δρόμους, ούτε γυμνάσια, ούτε πανεπιστήμια, ούτε ΚΑΠΗ. Επί Ανδρέα και Σημίτη δούλευε όλη η Ελλάδα και τρώγανε όλοι ψωμί. Όλοι χτίζανε σπίτια και εξοχικά. Κι όχι 50 και 100 τ.μ., αλλά 130 και 150 τ.μ. Για αυτό να μη λένε πολλά. Ο Ανδρέας έδωσε ψωμί και έφαγε ο ελληνικός λαός. Επί Καραμανλή ούτε ποδήλατο ούτε πατίνι μπορούσαμε να πάρουμε. Και αυτοί οι πασοκτζήδες, οι υπουργοί και υφυπουργοί, ας το σκεφτούνε καλά που κάνουνε αυτή τη βρομιά. Είναι ντροπή τους κι ας γυρίσουνε πίσω να γίνει μεγάλο το ΠΑΣΟΚ. Όλη η Ελλάδα υποφέρει και πεινάει.

Συνεπής Αναγνώστης

Η προσφορά του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ στη σύγχρονη Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδόμησε το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας και δεν δίστασε, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, να πει: ««Ή η χώρα θα εξαφανίσει το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα».

 

Είχατε πει, κ. Σαμαρά, ότι το κοινωνικό μέρισμα θα το δίνατε σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι μικροσυνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν υπέστησαν καμία περικοπή εκτός από τα δώρα, δεν κατέβαλαν επίδομα αλληλεγγύης και δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος… Όλα αυτά αφορολόγητα. Δεν θα λυπηθώ το συνταξιούχο οικοδόμο που μια ζωή έκλεβε το ταμείο μου, δηλαδή εμένα, εμφανίζοντας το βιβλιάριο μόνο για να δικαιούται περίθαλψη και βοηθήματα. Οριζόντιες ήταν οι περικοπές κ. Σαμαρά, οριζόντια να είναι και η αποκατάσταση των αδικιών στο μέλλον. Αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη και η κοινή λογική.

Αντώνης, από Νέα Φιλαδέλφεια

Οριζόντια να είναι η αποκατάσταση των αδικιών, αλλά μη λησμονούμε ότι κάποιοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, οπότε πρέπει να προηγούνται.

 

 

Φίλοι μου, απευθύνομαι σε εσάς που σας αγαπώ πολύ! Τις προάλλες, πήγα στον Άγιο Κυριάκο να πληρωθώ από την τράπεζα και ένιωσα αδιαθεσία. Είχα πόνο στην καρδιά μου. Δυστυχώς κανείς δεν μου έδωσε σημασία, εκτός από ένα αγόρι που με βοήθησε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δύο καρδιολόγους που με στήριξαν, τον Κωνσταντίνο Ζησιμάτο και τον Χρ. Στεφανίδη.

Πέππυ Κούβουρη, από Καραβόσταμο Ικαρίας

Πάντα και παντού υπάρχουν άνθρωποι που παρά τις δυσκολίες των καιρών δίνουν αγώνα στήριξης των συνανθρώπων τους..

 

Το ρεπορτάζ στις 6-6-2014 «Καφές με κρίση και ρεφενέ» θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι οι πολιτικοί μας. Είναι η κραυγή αγωνίας των νέων. Με άγγιξε ιδιαίτερα η δήλωση κάποιου νέου: «Ειλικρινά θα ήθελα να συναντήσω τον πρωθυπουργό και να μου πει κάποιους καλούς λόγους για να παραμείνω στη χώρα μου». Άραγε αυτές τις φωνές τις ακούνε; Μια πατρίδα που διώχνει το μέλλον της, που γερνάει, που στέλνει τα παιδιά της στις αγκαλιές ακραίων ιδεών μέσα στην απελπισία τους! Ποιος νέος μπορεί να παντρευτεί σήμερα, να κάνει οικογένεια, να ζωντανέψει η πατρίδα με παιδικές φωνές; Ακούει κανείς; Διαβάζει άραγε τα μηνύματα του «Ό,τι πεις» κάποιος από τους πολιτικούς μας;

Πάνος

Εμείς πάντα προσπαθούμε να αναδεικνύουμε τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού. Φοβόμαστε όμως ότι οι αρμόδιοι κωφεύουν στα μηνύματα των καιρών.

 

Πού τα εισοδήματα για να πληρώσω το χαράτσι; Μην περιμένετε να τους ξαναψηφίσω. Όσο για τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα, που είπαν ότι θα μειώσουν το επικουρικό, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Μην τολμήσετε να αψηφήσετε το μήνυμά μου, γιατί τέλος και το «Καρφί».

Δημήτρης

Να γνωρίζετε ότι ποτέ δεν αψηφούμε τα μηνύματα των αναγνωστών και της κοινωνίας. Ειδικά αυτά τα τελευταία τροφοδοτούν τα ρεπορτάζ της εφημερίδας.

 

 

Να φύγει ΤΩΡΑ ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ κι ας μείνει στην κυβέρνηση (ο Τσίπρας είναι χειρότερος και από Σαμαρά/Βενιζέλο). Ο ΒΒ δεν είναι το μόνο «ξένο σώμα», αλλά το χειρότερο μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Να μιλήσουμε μετά με τον κόσμο των «58», της Ελιάς, του σακιδίου, των εντός, εκτός κι επί τα αυτά, ακόμα και του… τσίριζα (τον κόσμο, όχι τα «στελέχη»). Να κάνουμε ανοιχτό πολιτικό συνέδριο, όχι καλλιστεία μεταξύ αρχηγίσκων δόλιων κλικών… Και τότε, όχι μόνο εγώ, ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε… Άκου «φανατικός πασόκος», σελίδα 58 προηγούμενου φύλλου, να λέει την Κούνεβα Βουλγάρα! Να πάει να «ενωθεί με τον Βενιζέλο» και με το σχολιαστή του…

Θύμιος Τουλουμοτύρης

Χείμαρρος και περιεκτικός ο σχολιασμός για όλους και για όλα. Περιττεύει το δικό μας σχόλιο, ακόμη και σε όσα διαφωνούμε.

 

 

Διαβάζω στο greek news δηλώσεις του Βραζιλιάνου αντιπροσώπου του ΔΝΤ, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα: «Προσπαθούν να διοικήσουν την Ελλάδα από το εξωτερικό» και «Ο αριθμός των διαθρωτικών μέτρων που έχει απαιτήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός». Διαβάζω επίσης δηλώσεις του Άγγλου οικονομολόγου Φιλίπ Λεγκρέν: «Υπήρξε κακή διάγνωση της κρίσης και έγιναν λάθη από τους συμβούλους του πρόεδρου της κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο» και  «Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ελλάδας από τους ηγέτες της Ευρώπης». Προφανώς θα μιλάει για το τι συνέβη το Νοέμβρη του 2011. Εσείς βέβαια μου απαντάτε ότι θα παρουσιάσετε όλα όσα έγιναν στο διεθνή Τύπο για τη «μοιραία συνάντηση». Θα περιμένω.

Γιάννης Ριζαίος

Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας, όπως και κάνουμε.

 

 

 

Αξιότιμε κύριε διευθυντά, αυτή την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη, σκέφτομαι τι δίψα έχουν οι άνθρωποι να συναντήσουν συνανθρώπους τους, για να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία τους. Αυτή τη στέρηση της επικοινωνίας, που κρατάει αιώνες, καθιέρωσαν οι άνθρωποι χωρίζοντας τη γη σε μεγάλους και μικρούς. Άμεση συνέπεια να αισθάνονται υποτελείς οι μεν από τους δε. Αυτή όμως η λάθος τοποθέτηση πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει, διότι δεν μπορούν οι άνθρωποι με τα ίδια στατιστικά να αισθάνονται αδικημένοι. Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή για να ζήσουν αδελφωμένοι χωρίς εξαιρέσεις και διαφορές. Ο τουρισμός, η σύγχρονη επικοινωνία, δείχνει το δρόμο, αλλά είναι το ελάχιστο σε αυτό που μπορεί να γίνει. Όλοι από κάπου περιμένουμε το σύνθημα, που όμως ακόμα δεν φαίνεται…

Αλέξης, από Πατήσια

Η αγωνία για έναν κόσμο που φτιάξαμε πέρα και έξω από τα ανθρώπινα μέτρα… Γυμνοί ερχόμαστε στη ζωή και γυμνοί φεύγουμε… Και όμως στο ενδιάμεσο ορθώνουμε τείχη και σύνορα μεταξύ των ανθρώπων και των λαών, θέλοντας εμείς να γίνουμε Θεοί…

 

 

Βουλιάζει η Ζωή

Μάνα το πλοίο της ζωής

Άρχισε να σαπίζει

Με τραμουντάνα του ευρώ

Γραίγο ανεργίας δυνατό

Το βλέπω να βυθίζει.

Δείξε, παιδί μου, υπομονή

Αντρεία και κουράγιο

Κι εσύ θα βρεις φουντάγιο.

 

Τα ύφαλα μπάζουν νερά

Κι ίσα που περπατάει

Όποια φουρτούνα να το βρει

Χρέος, αρρώστια δυνατή

Μανούλα σταματάει!!

 

Δέηση κάνει το Θεό

Για να μου βρει κουράγιο

Άμα καλμάρει ο καιρός

Με τα κουπιά θα βάλω μπρος

Να δέσω στο μουράγιο.

 

Για να γλιτώσει η φαμελιά

Κι από την αρχή να αρχίσει

Τη ζήση της να ζήσει.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, Στιχουργός-ποιητής, Καρφοαναγνώστης

Έστω και ποιητικά μας προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα.

 

 

Αγαπητό «Καρφί», μιλάτε άσχημα για τον Παπανδρέου, ενώ ο ίδιος γύρισε όλο τον πλανήτη για να βρει χρήματα για τη χώρα μας. Στις δε Κάννες δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν παίρνει άλλα μέτρα. Όταν είπε τη λέξη «δημοψήφισμα», συγκλονίστηκε όλος ο κόσμος. Η ιστορία θα μιλήσει μια μέρα και θα βγω αληθινός. Ο Κακαουνάκης ήταν αγωνιστής, εσείς όμως κάνετε λάθος που μιλάτε αρνητικά για τον Παπανδρέου. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε σε δίλημμα. Δεν ξέρετε ποιον να υποστηρίξετε. Ο μόνος αριστερός ηγέτης είναι ο Παπανδρέου.

Ο Παπανδρεικός

Κρίνουμε πάντα όλους τους ηγέτες και δεν φοβόμαστε να αναγνωρίσουμε τα όποια επιτεύγματά τους. Είμαστε η μοναδική εφημερίδα που έχει αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την κρίση και έχει μιλήσει για δικαίωση της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη κι εμείς οφείλουμε να τα επισημαίνουμε.

 

 

 

Αγαπητό μας «Καρφί», ανοίγουμε την αθλητική στήλη, όπου αφθονούν ειδήσεις που προσφέρονται θαρρείς σε γαβάθες και κεσεδάκια. Είμαστε υποχρεωμένοι δυστυχώς να τα διαβάζουμε, διότι δεν αλλάζουμε την εφημερίδα μας, το «Καρφί» μας, με καμία άλλη. Μοναδικό περιεχόμενο ο Ολυμπιακός και μόνιμη βολή κατά ΑΕΚ, προπαντός, κι ας παίξει στη Γ’ Εθνική (το απωθημένο ίσως), ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Μας θυμίζουν έτσι τα λόγια του Ιωάννη Χρυσόστομου, όταν έπαιξε μονότερμα τις εναντίον του κατηγορίες της αυτοκράτειρας Ευδοξίας. Ο αθλητικογράφος σας περιέγραψε τις αποτυχίες υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές. Υποψηφίων που προτιμούσε ο Μελισσανίδης, γιατί επάνω τους στήριξε τη δυνατότητα ανέγερσης και κατασκευής του σταδίου της ΑΕΚ, της Αγια-Σοφιάς. Το γήπεδο θα στέκεται εμπόδιο λησμονιάς στο σχετικό κεφάλαιο της ιστορίας, να μη λησμονούμε δηλαδή το μαρμαρωμένο βασιλιά. Σε ποια χέρια κατάντησε η αθλητική στήλη της υπέροχης εφημερίδας μας;

Χρίστος Παπαδόπουλος, από Γρεβενά

Θεωρούμε πως μας αδικείτε. Έχουμε ρεπορτάζ για όλες τις μεγάλες ομάδες, εκ των οποίων και η ΑΕΚ, η οποία παραμένει μεγάλη και λαοφιλής ομάδα σε όποια κατηγορία και αν παίζει. Προφανώς είστε οπαδός της Ένωσης και αναφέρεστε στη στήλη του καλού συναδέλφου Μανόλη Γαβαθιώτη, η οποία είναι προσωπική. Σε αυτή τη σελίδα ο Μανόλης –εξαιρετικός ρεπόρτερ, χρόνια στο κουρμπέτι– γράφει πολλές αποκλειστικές ειδήσεις και εκφράζει τις δικιές του προσωπικές απόψεις. Ο Γαβαθιώτης δηλώνει ανοιχτά πως είναι Ολυμπιακός και υποστηρίζει πως δεν είναι αντικειμενικός με την έννοια που αποδίδουμε συνήθως στους δημοσιογράφους…

 

Κύριε Βενιζέλο, κύριε Σαμαρά και κύριοι καναλάρχες, εάν η Χρυσή Αυγή έκανε το εγκληματικό λάθος να δολοφονήσει έναν πολίτη, εσείς συνειδητά οδηγήσατε στην αυτοκτονία 6.500 συμπολίτες μας και έπεται συνέχεια. Οδηγήσατε 500.000 επιχειρήσεις στο κλείσιμο, οδηγήσατε 1,5 εκατ. κόσμο στην ανεργία. Κύριε Βενιζέλο και κύριε Σαμαρά, ξεχάσατε πολύ γρήγορα ότι και εσείς στα κόμματά σας είχατε τάγματα εφόδου και γινόταν το «έλα να δεις» κατά τη διάρκεια των αφισοκολλήσεων. Κόντρα με το ΚΚΕ.

Λυκούργος, από Ζαχάρω

Τα γραφόμενά σας μας θυμίζουν το: «Και εσείς βασανίζατε τους μαύρους τον περασμένο αιώνα…» Συμψηφισμός πολιτικών ευθυνών με εγκληματικές πράξεις δεν μπορεί να γίνει.

 

 

Δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου από λύπη για το στραπάτσο της καιροσκοπικής σύμπραξης Γιώργου, Χάρη, Ορφανών και κυρ Φώτη. Εντάξει, ο Γιώργος αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Ο τάχα μου έμπειρος κυρ Φώτης δεν γνώριζε τη λαϊκή παροιμία «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα»; Θλίβομαι για το plan b του Γιώργου, που πήγε στράφι. Ναι, είχε έτοιμο, λέει, σχέδιο για το βράδυ των εκλογών, αλλά έπαθε εξαέρωση. Άραγε, θα είχε μέσα ξανά Δρούτσα, Θανάση Οικονόμου, Κρίτωνα, Κοππά, Μαριλίζα, Μπιρμπιλή, Τσάγκρη και άλλα «ορφανά», για να φτιάξει τη Δανία του Νότου, που δεν μπόρεσε, γιατί ο πλανήτης Γη συνωμοτούσε εναντίον του;

Νικόλαος Πρίφτης, Αντιδεξιοσταλικός, από Κέρκυρα

«Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου» λέει η παροιμία. Ανεξαρτήτως απόψεων, ας αφήσουμε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την αντιπαλότητα. Ας αναζητήσουμε τα πολλά που μας ενώνουν και όχι όσα μας διχάζουν.

 

Απαράδεκτη η εικόνα που δείχνει η Βουλή. Τι να σκεφτούν στο εξωτερικό οι απλοί πολίτες;

Σπύρος

Θα συμφωνήσουμε και εμείς, αλλά γιατρειά για τους πολιτικούς δεν υπάρχει…

 

 

 

Από το 1981 έως τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έρχομαι να πω ότι Σημίτης, Γεώργιος Παπανδρέου και Βενιζέλος πρόδωσαν τον αείμνηστο ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Διαπιστώνω ότι με τα παλαιά υλικά δεν χτίζεται πολυκατοικία. Ακόμη, αυτοί που μας έμπλεξαν δεν μπορούν να παρουσιάζονται σήμερα σαν φύλακες. Τέλος, ο Βενιζέλος είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει ο πολιτικός κόσμος, διότι απλά, για να σώσει το τομάρι του, είναι ικανός για όλα. Όσο για τον Σαμαρά, θα πω ότι είναι πρωθυπουργός και κατοχική κυβέρνηση. Θα τρίζουν τα κόκαλα αυτών που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι εναντίον των κατακτητών Γερμανών το ’40-’44. Αίσχος, αίσχος, αίσχος!

Κύριος Λυκούργος

Κατανοητή η αγανάκτηση, αλλά η φρασεολογία σας δεν βοηθά να ξεπεραστεί η κρίση του Κινήματος. Πολλοί πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες του Ανδρέα, αλλά καθήκον όλων μας είναι να αναστήσουμε ξανά τη δημοκρατική παράταξη.

 

 

Το «Καρφί» αγαπούσα υπερβολικά, αλλά βλέπω ότι εκθειάζετε το μεγάλο Βενιζέλο, που κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν συμπαθούσε τον Παπανδρέου, ούτε τον πατέρα ούτε το γιο. Τρικλοποδιές έβαλε πολλές ώστε να φύγει ο Γιώργος. Από το 48% ο κ. Βενιζέλος το έφτασε στο 8%, κάνοντας κι ένα άλλο κόμμα, που το αποκάλεσε Ελιά.

Πόπη, από Καλλιθέα

Δεν εκθειάζουμε κανέναν. Ασκούμε κριτική προς όλους για την κατάντια του Κινήματος. Αγωνία μας, όπως και δική σας, το μέλλον της παράταξης, η οποία σπαράσσεται από έναν εμφύλιο που εξυπηρετεί μόνο προσωπικές σκοπιμότητες.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έσκιζε τα μνημόνια, μας έβγαζε από την κρίση και έλεγε ότι δεν θα υπήρχαν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Τα ίδια είπε και κατά την πρώτη συνεδρίαση της ανασχηματιζόμενης κυβέρνησης. Και δεν πρόφτασε να τελειώσει, ήρθε καπάκι η έκθεση-σοκ του ΔΝΤ, που αναφέρει νέο μνημόνιο και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και απολύσεις. Επιπλέον, προβλέπει χρηματοδοτικό. Ανεξάρτητα από αυτά, ήδη έχει ανακοινωθεί νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουλίου. Κι αν αναλογιστεί κανείς και το νέο χαράτσι που θα ονομάσουν ΕΝΦΙΑ, θα συμπληρώσει την πλήρη φοροκαταιγίδα και εξαθλίωση. Παράλληλα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των εργοδοτών και των εργαζομένων, θα ανοίξει μια τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Ζάρακας

Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες, περιγράφοντας όσα έχουμε ήδη δημοσιεύσει για τα αδιέξοδα μνημονιακών υποχρεώσεων που πλήττουν κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

 

Κύριε διευθυντά, ζητώ χίλια συγγνώμη για την ενόχληση, την ανορθογραφία και κακογραφία μου. Ζω σε ένα χωριό του Πύργου Ηλείας και είμαι 78 ετών. Παίρνω αγροτική σύνταξη, που όχι μόνο δεν φτάνει πουθενά, αλλά δέκα ημέρες το μήνα μένω νηστικός, μόνο με ψωμάκι ξερό. Όλη μου η περιουσία είναι ένα δωμάτιο σπίτι, 130 ετών, και αυτό χωρίς συμβόλαιο, χωρίς χαρτιά. Έχω ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι, ένα ψυγείο –που είναι πάντα άδειο– και ένα μηχανάκι 40 ετών, το οποίο είναι και σαράβαλο. Με αυτό πάω και παίρνω φάρμακα, αφού δεν μπορώ να περπατήσω. Αυτή είναι όλη μου η περιουσία. Γιατί δεν μου έδωσαν εμένα αυτό το κοινωνικό μέρισμα-πλεόνασμα; Τα κρατάνε για να τα φάνε οι απατεώνες; Βιβλιάριο στην τράπεζα δεν έχω, έχω δώσει αλλουνού νούμερο. Εγώ δεν έχω να φάω, θα έχω βιβλιάριο στην τράπεζα;

Γεώργιος Μπέλμπας, από Βυτιναίικα Πύργου Ηλείας

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι υπομονή και κουράγιο. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο του κοινοτικού διαμερίσματος να σας βοηθήσει να υποβάλετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

 

Αγαπητό «Καρφί», βλέπω πλούσια και ανανεωμένα θέματα στην εφημερίδα και χαίρεται η ψυχή μου! Σας διαβάζω από το πρώτο φύλλο που κυκλοφορήσατε και πιστεύω ότι συνεχίζετε αντάξια το έργο σας, στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος Νικόλας. Η προσφορά με τις 20 μεγάλες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, με άγγιξε ιδιαίτερα. Ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα ιστορικά απομνημονεύματα που έγραψαν ιστορία.

Γιώργος, από Παγκράτι

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», σε παρακαλώ, ενημέρωσέ με για αυτό το δίδυμο Κουτσούμπας-Καμμένος. Ο Κουτσούμπας δεν ντράπηκε που πήγε; Οι φίλοι της Δούρου, της Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ δεν ήταν στην παρέα να διαμαρτυρηθούν;

Αναγνώστρια, από Μοσχάτο

Πάντα γράφουμε για όλους και όλα.

 

 

Ο Τσίπρας δεν έχει ούτε μυαλό ούτε φιλότιμο. Στο κόμμα του είναι μόνο αποστάτες. Ένας κανονικός δεν υπάρχει. Ούτε ένας δικός του.

Μαρία, από Μοσχάτο

Ο Αλέξης σίγουρα βλέπει τους δικούς του να λιγοστεύουν, όταν επιχειρεί ανοίγματα στην κοινωνία. Βλέπετε, για ορισμένους της Κομμουνιστικής Αριστεράς η βολή του 4% είναι πολύ καλύτερη από το ρίσκο να εκφράσεις τις αγωνίες της πλειοψηφίας του λαού.

 

 

Κεντροαριστερά: Ευσεβής πόθος ή πραγματικότητα; Απόμακρη, δυσδιάκριτη, χωρίς συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο. Από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα όλοι βολεύονταν με αυτό που υπήρχε. Έπρεπε να χαθούν οι αυτοδυναμίες, η κρίση να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να επιβάλουν ως ιστορική αναγκαιότητα τις συνεργασίες. Και γιατί όχι τη συγκρότηση μιας ενιαίας και μεγάλης Κεντροαριστεράς, σε ρόλο πρωταγωνιστή, κι όχι δορυφόρου ή τσόντας από εδώ κι από κει. Ό,τι έχει ρίζες στην κοινωνία και δεν γίνεται πατερναλιστικά μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Εύκολο; Όχι. Ακατόρθωτο; Όχι. Τι χρειάζεται; Έντιμος, ισότιμος και συνθετικός διάλογος, χωρίς υστεροβουλίες, κουτοπονηριές, προαπαιτούμενα, αποκλεισμούς και εγωκεντρισμούς. Με βάση τα παραπάνω, την ανεστίαστη και θολή εικόνα που έχουμε σήμερα για την Κεντροαριστερά, μπορούμε να την κάνουμε πιο ευδιάκριτη και καθαρή. Αξίζει να προσπαθήσουμε.

Κώστας, από Ζωγράφου

Συμμέτοχοι στις αγωνίες σας και συνοδοιπόροι στις προτάσεις και στους αγώνες σας.

 

 

Ο ανασχηματισμός έγινε γιατί η κυβέρνηση έλαβε το πολιτικό της μήνυμα και κάτι έπρεπε να αλλάξει. Τώρα εάν θα αποφύγουμε τις εκλογές, αυτό είναι άλλο θέμα.

Σπύρος

Ένας ανασχηματισμός δεν φέρνει την άνοιξη για την κυβέρνηση. Χρειάζονται άλλη ρότα και πολιτικές, καθώς και πραγματική αποκατάσταση αδικιών και όχι πελατειακό μοίρασμα πλεονασμάτων.

 

 

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους απόδημους, αλλά θα μιλήσω για όσους από εμάς είχαμε την τύχη (μεταναστεύσαμε) και ήρθαμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Καναδάς. Πριν από περίπου δύο χρόνια μας επισκέφτηκε φίλος από την Ελλάδα για περίπου ένα μήνα. Τον ξεναγήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Την τελευταία βραδιά πριν το γυρισμό του στη γενέτειρα, τον ρωτήσαμε ποιες ήταν οι εντυπώσεις του για τον Καναδά. Δεν τον εντυπωσίασαν τόσο τα αξιοθέατα όσο ο τρόπος που ζούμε. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι ένα μήνα εδώ προσπαθούσε να βρει κάτι στραβό και δεν μπορούσε. Ο Καναδάς έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο. Είμαι εδώ 50 χρόνια και τους τελευταίους μήνες, κάθε λίγο και λιγάκι, έχω πάρε δώσε με γιατρούς και δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν, ούτε για έναν καφέ.

 

Πίτερ Τριαντάφυλλος, από Τορόντο

 

Στον Καναδά οι πολίτες και οι πολιτικοί έκαναν πράξη την επανάσταση του αυτονόητου, δηλαδή την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου στην υπηρεσία όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής και θρησκείας. Στην Ελλάδα ακόμη τρώμε τις σάρκες μας για να ανακαλύψουμε το αυτονόητο.

 

Θέλω να ασχοληθώ με κάποια μηνύματα των αναγνωστών σας.

«Παππού από Κολιάτσου», γράφετε ότι δεν περνάνε τα ψέματα της Δεξιάς. Περνάνε, σεβαστέ Παππού, αφού τα στηρίζει και το δεκανίκι αυτής, ο Βενιζέλος. Κύρια «Φένια», δεν βλέπω για ποιο λόγο να μη συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα κεντροαριστερά κόμματα και ο Γιώργος Παπανδρέου, τη στιγμή που συνεργάζεται με τη ΝΔ ο Βενιζέλος. Κύριε «Μιχάλη Κασσοκεράκη», ο κόσμος πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή στις 25/5/2014, γιατί δεν έκανε χρήση της υπερφυσικής δύναμης που έχει (της ψήφου). Ξέρετε, κύριε «Θόδωρε», δεν θα ακολουθήσει τίποτα ποτέ, γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν ξέρει τη δύναμη της ψήφου. Άρα θα ζει στην εξαθλίωση. Μακάρι να γίνει το αντίθετο. Εγώ όμως τι τους φταίω; Είναι κι άλλα πολλά μηνύματα που θέλουν κουβέντα. Σεβόμενος το χώρο σας σταματώ εδώ.

Γιάννης

Ο διάλογος μεταξύ των αναγνωστών είναι πάντα ευπρόσδεκτος ειδικά όταν γίνεται με περιεκτικά μηνύματα, χωρίς εμπάθειες και σκοπιμότητες. Αυτή είναι και η ζωντάνια της Δημοκρατίας.

 

 

Ο σύζυγός μου είναι 55 ετών και έχει σήμερα 11.600 ένσημα, εκ των οποίων  τα τελευταία 3.700 είναι βαρέα. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και όπως ορίζει το συνταξιοδοτικό σήμερα, πρέπει να δουλέψει μέχρι τα 58 του χρόνια. Ενώ λένε ότι θα κάνουν διορθώσεις για την αναπροσαρμογή, όσον αφορά την περίπτωσή του, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Στην παλαιά συνταξιοδότηση δώσανε χρόνο. Το  ’10 με αυτά τα δεδομένα έβγαινες σε σύνταξη. Δεν πρέπει να σκεφτούν ότι πρέπει να γίνει κάτι για τους ανθρώπους που δουλεύουν 33 χρόνια;

Κυρία Λουκίδη, από Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3863/2010 (νόμος Λοβέρδου) και του
Ν. 4093/2012 (νόμος Βρούτση), εφόσον μέχρι 31/12/2011 είχε πραγματοποιήσει 10.500 μέρες ασφάλισης και έκτοτε, αφού έφτασε τουλάχιστον 10.800 μέρες, μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση του 58ου έτους. Αν οι 10.500 μέρες συμπληρώθηκαν μέχρι 31/12/2012 και έκτοτε συμπληρώθηκαν συνολικά 11.100 μέρες, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τη συμπλήρωση του 59ου έτους της ηλικίας.
Για να είχαν τη σημασία τους τα βαρέα, θα έπρεπε να ήταν 7.500, οπότε
τα όρια ηλικίας θα ήταν πολύ χαμηλότερα.
Κύριε διευθυντά, το 1974 και 1977 ήμουν αντικομουνιστής. Ένα από τότε συνθήματα της Δεξιάς ήταν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας πάρει όχι μόνο το σπίτι αλλά και την κατσίκα». Όχι σπίτι αλλά ούτε κατσίκα δεν είχα. Το 1981, λόγω μεταπήδησης πολλών χουντικών στη Νέα Δημοκρατία, από αντίδραση ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ ότι η οκταετία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ό,τι καλύτερο για τη χώρα μας. Δυστυχώς, Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι γύρω από αυτούς, εκτελώντας εντολές Γερμανίας, όπως ο Καραμανλής, μας χρεοκόπησαν. Το ανθρωπάκι ο Βενιζέλος, για να γλιτώσει το τομάρι του, πούλησε την ψήφο τη δική μου στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση Σαμαρά καλύπτει τα λαμόγια.

Δυσαρεστημένος αναγνώστης

Μπορεί να διαφωνούμε με τη φρασεολογία σας και τη συνωμοσιολογική αντίληψη των πραγμάτων, θα συμφωνήσουμε όμως ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, που ταλανίζουν τη χώρα και απομυζούν το λαό.

 

Συγχαρητήρια, παιδιά, βλέπω την αύξηση της κυκλοφορίας του «Καρφιού» μας και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Θέλω μια χάρη όμως. Εγώ φυσικά θα συνεχίσω να σας στηρίζω, εσείς όμως θα μπορέσετε να κάνετε ένα αφιέρωμα στο νησί της Τήνου ανάλογο με το ένθετο που είχατε βάλει για τα μοναστήρια της Πάτμου;

Κωνσταντίνα, από Άνω Πατήσια

Θα δούμε αν είναι εφικτό να ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.