Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 26 Ιουλίου 2014

115

Αγαπημένο μου «Καρφί», σας ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά τα βιβλία που έχετε στην εφημερίδα και το κυριότερο είναι τα οδοιπορικά για τα μοναστήρια. Επίσης θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Μην τολμήσει και αλλάξει την ονομασία στο κόμμα!

Αγγελική, από Ηράκλειο

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το μήνυμά σας ελήφθη.

 

 

Αγαπητό μου «Καρφί», πλεόνασμα διαλαλεί και υπερηφανεύεται ο κύριος Σαμαράς, αλλά πού το βρήκε; Από τις περικοπές των μισθωτών και των συνταξιούχων σαν και εμένα. Το επίδομα όμως το πήραν επιτήδειοι και άσχετοι. Εγώ λοιπόν γνωρίζω δύο αδερφές ηλικίας 50 έως 55 ετών, ανύπαντρες, από τις  οποίες η κάθε μία είχε ένα εισόδημα 3.000 δραχμών και ενώ μένουν σε ένα φτωχικό σπίτι, του πατέρα τους, το επίδομα το πήρε μόνο η μία επειδή η άλλη αδερφή θεωρείται φιλοξενούμενη εφόσον έχουν ένα κοινό ρολόι της ΔΕΗ.  Αυτό δεν είναι αδικία;

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, από Θεσπρωτία

Περιγράφετε την τραγική ειρωνεία του κοινωνικού μερίσματος που δεν πήγε ποτέ σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη.

 

Ο Τσίπρας φωνάζει για όλους και για όλα, αλλά για τους πραγματικούς ενόχους τσιμουδιά. Κορόιδο είναι; Αφού στο μέλλον θα γίνουν συνέταιροι. Δεν περνάει ημέρα που να μην ακούσω ή διαβάσω ότι έπιασαν κάποιον ιδιώτη ή δημόσιο υπάλληλο που έκλεψε. Ακούσατε τον Αλέξη να πει ότι θα βάλει τέλος σε αυτή την ασυδοσία; Πάντως εγώ δεν τον άκουσα. Το μόνο που ακούω είναι ότι θα διπλασιάσει τους μισθούς. Και μην ξεχνάμε το Ποτάμι του αριστερούλη Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν ξέρω αν προσέξατε τις δηλώσεις που έκανε στις ευρωεκλογές. Στα τηλεπαράθυρα όπου βρισκόταν δήλωνε ότι το Ποτάμι πρέπει να βγει τρίτο κόμμα για να συνεργαστεί ή με Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Να συνεργαστεί ή με τον έναν ή με τον άλλον για να συνεχιστεί το ίδιο σύστημα. Όσο για τους χρυσαυγίτες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι παλαβοί!!!

Peter Triantaffyllos, Toronto

 

Για τους τελευταίους, τους χρυσαυγίτες, έχουμε να πούμε πως είναι εγκληματικά επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.

 

Φίλε μου καλέ κ. Καμίνη, εμείς οι κάτοικοι των Κάτω Πατησίων δεν σας έχουμε ζητήσει πλατείες και σιντριβάνια. Έχω στείλει το αίτημά μου στον κύριο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέη και σε εσάς προσωπικά και σας ικετεύω να ενδιαφερθείτε για τα προβλήματά μας. Δυστυχώς δεν κάνατε τίποτα, ούτε καν μου απαντήσατε! Έλεος! Επίσης, κάλεσα και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σφραγίδα του πρωτοκόλλου αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα. Για όνομα του Θεού! Έλεος! Αθηναίοι είμαστε και εμείς!

Ευστράτιος Καρύκας, από Θήρα

Δίκαιη αγανάκτηση από έναν Αθηναίο για τις δημοτικές υπηρεσίες που κωφεύουν. Κύριε Καμίνη πάρτε καμιά σκούπα και καθαρίστε την πόλη και το δήμο από τα άχρηστα…

 

Κύριε Διευθυντά, απευθύνομαι σε εσάς. Είχα πει ότι ο Κουβέλης θα γίνει ο Καρατζαφέρης της Αριστεράς. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι: τον Κασιδιάρη τον έβαλαν φυλακή και πολύ καλά του έκαναν. Τον Διαμαντόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον έχουν έξω; Είναι καλύτερος; Επικίνδυνος είναι και αυτός το ίδιο με τον Κασιδιάρη.

Μαρία, από Μοσχάτο

Κάποιος για να προφυλακιστεί πρέπει να το αποφασίσει η Δικαιοσύνη και εφόσον υπάρχουν στοιχειοθετημένες  κατηγορίες. Για τον κ. Διαμαντόπουλο πέραν των επικίνδυνων γραφικοτήτων που εκστομίζει πολλές φορές, εις βάρος του δεν εκκρεμεί καμία κατηγορία από τη Δικαιοσύνη.

 

Αγαπητό «Καρφί», διαβάζω σε μια εφημερίδα τον εξής τίτλο: «Δημοκρατική Παράταξη, νέο κόμμα με προίκα του ΠΑΣΟΚ». Δεν έχω καταλάβει όμως, το ΠΑΣΟΚ αφομοιώνεται από την Ελιά και από τη Δημοκρατική Παράταξη; Συγχωνεύονται με το ΠΑΣΟΚ; Εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, δεν θέλω ούτε Ελιά, ούτε καμία Δημοκρατική Παράταξη.

Ντόρα, από Κατερίνη

Η ουσία είναι στο περιεχόμενο της πολιτικής και στις αξίες της παράταξης και φυσικά στην αναγνώριση της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στον τόπο και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Ο πυλώνας της παράταξης πάντα ήταν και παραμένει το Κίνημα της Αλλαγής.

 

Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι το δέντρο του ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη γερές ρίζες και πρέπει να φροντίσουμε για να ξαναθεριέψει, αν το ποτίσουμε αγωνιστικά και το 8% μαζί με τους εναπομείναντες ψηφοφόρους θα μεγαλουργήσει. Αφού κλαδέψουμε τα ξερά κλαριά των πασοκοτραφέντων υπουργών για να μείνει ο κορμός καθαρός. Αν τινάξουμε τα κιτρινισμένα φύλλα των επίορκων αποστατών και προδοτών του ΠΑΣΟΚ, θα τεθεί θέμα με δήλωση τιμής να μείνουν στο κόμμα όσοι πιστεύουν ότι είναι πασόκοι. Είμαστε πολλοί καθαροί που ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Το δέντρο του ΠΑΣΟΚ είναι δεκαετιών και δεν μπολιάζεται. Ούτε σε Ελιά, ούτε σε κανένα άλλο προτεινόμενο.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, από Χαλκίδα

Ωραία τα λέτε και ποιητικά για το ΠΑΣΟΚ και ελπίζουμε κάποιοι να σας ακούσουν εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε  πως όποιος καθυστερήσει να κάνει τη φορολογική του δήλωση θα πληρώνει 100 ευρώ πρόστιμο. Εγώ έκανα τη δήλωσή μου τον δεύτερο μήνα του 2014 και μάλιστα χωρίς καμία καθυστέρηση. Η φοροτεχνικός μου τότε μου είχε πει πως θα έχω 28 ευρώ επιστροφή. Ακόμη να τα πάρω, ενώ έχουν περάσει 6 μήνες. Αναρωτιέμαι λοιπόν, εμένα τι πρόστιμο πρέπει να μου πληρώσουν; Γι’ αυτούς ισχύουν τα πάντα. Για εμένα; Για όλους εμάς τους πολίτες;

Αναγνώστρια, από Σεπόλια

Χιλιάδες σαν εσάς αναζητούν τη χαμένη αξιοπιστία του ελληνικού κράτους, που είναι ο μεγαλύτερος μπαταξής.

 

Αγαπημένο μου «Καρφί», ακούω και διαβάζω επιτυχίες των ελεγκτικών αρχών για παραβάσεις από το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό είναι πολύ καλό και τελικά έχει αποτέλεσμα και φέρνει έσοδα στο κράτος. Το θέμα μου όμως είναι οι έλεγχοι στις μικρές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, μαγαζιά, λαϊκές κ.ά. που προφανώς δεν ελέγχονται από κανέναν. Η εργασία ανά 12ωρα πληρώνεται με μισθούς 560 έως 660 ευρώ ή τώρα κυκλοφορεί κάτι καινούριο 2 ευρώ την ώρα ή ακόμα χειρότερα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για 4 με 6 μήνες. Πού θα πάει αυτό κ. πρωθυπουργέ και κ. αντιπρόεδρε;

Τροπαιάτης

Ας ελπίσουμε ότι θα ιδρώσει το αυτί των υπεύθυνων και οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Εργασίας θα κάνουν το καθήκον τους και θα προστατεύσουν επιτέλους τους εργαζομένους.

 

 

Και στο ποδόσφαιρο επικράτησε το μνημόνιο.O ισχυρός βορράς νίκησε τον αδύναμο νότο.

Σπύρος

Κάνουμε και χιούμορ… με τον πόνο  του νότου της Ευρώπης. Δεν νομίζουμε ότι η τρόικα έφτασε έως το ποδόσφαιρο, βγάζει τα εσώψυχά της σε εμάς.

 

Κύριε Διευθυντά, πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όχι όμως για τη ΔΕΗ, αλλά για να διώξουν την Κωνσταντοπούλου, δεν βλέπουν ότι είναι επικίνδυνη; Μέχρι και ο Κασιδιάρης έγινε καλύτερος μπροστά της!

Μαρία , από Μοσχάτο

Με χαμόγελο στα χείλη σας λέμε: «Μην προσωποποιείτε τα πράγματα, όλοι σε αυτή τη ζωή έχουν ένα μερίδιο δημοσιότητας», άντε για την κ. Κωνσταντοπούλου πολλές μερίδες τηλεπροβολής.

 

 

Καταρχάς καταλαβαίνω ότι δεν είμαι ο μόνος από τους αναγνώστες σας που στέλνουν μηνύματα και ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να ασχολείστε με τους ίδιους και τους ίδιους. Όμως σαν πολίτης τούτης της χώρας πονάω αφάνταστα για την κατάντια που την έριξαν κάποια λαμόγια πολιτικοί. Εσείς  από τις σελίδες της εφημερίδας σας φαίνεται πως είστε κολλημένοι με το ΠΑΣΟΚ και με τον Βενιζέλο. Πείτε μου παρακαλώ πού βλέπετε το ΠΑΣΟΚ και τι έχει κάνει ο Βενιζέλος πέρα από το να είναι το δεκανίκι του Σαμαρά; Επίσης πολεμάτε αβυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Γιατί ; Αφήστε να κυβερνήσει πρώτα και θα δούμε. Είμαι 71 χρονών και αν αφαιρέσω τα χρόνια της χούντας, τα υπόλοιπα ποιοι μας κυβερνάνε; Ας δοκιμάσουμε λοιπόν κάτι διαφορετικό.

Γιάννης Ριζαίος

Σεβαστή η άποψή σας, αλλά πονάμε και εμείς για την κατάσταση της χώρας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στηλιτεύουμε τους υπεύθυνους αυτής της κατάντιας.

 

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γεωργιάδη εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, σε πρωινή εκπομπή, απαιτούμε από τον κύριο Βενιζέλο να αξιώσει από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του.

Βένια

Εμείς συμφωνούμε, αλλά μάλλον ο κ. Σαμαράς διαφωνεί και τον στηρίζει.

 

 

Ο κύριος Βενιζέλος μπήκε στο ΠΑΣΟΚ και τώρα με 8% θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Αν έχει τα κότσια, να δηλώσει πως φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και τότε να δημιουργήσει άλλο και να το ονομάσει όπως θέλει, ελιά, μουσμουλιά, δημοκρατική παράταξη κοκ. Να φύγει όμως από το ΠΑΣΟΚ.

Φανατική αναγνώστρια, από Κατερίνη

Θεμιτός ο διάλογος για το μέλλον της παράταξης, αρκεί να μην οδηγεί σε ανθρωποφαγία.

 

Κύριε Διευθυντά, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Εφόσον ξέρουν οι δικαστές πως αν περάσει το 18μηνο της προφυλάκισης των χρυσαυγιτών θα βγουν από τη φυλακή, γιατί δεν επισπεύδουν τη δίκη;

Κωνσταντίνα, από Άλιμο

Την ίδια απορία έχουμε και εμείς, αλλά η Δικαιοσύνη σπεύδει στην Ελλάδα βραδέως.

 

 

Αγαπητό μου «Καρφί», θα ήθελα να μου πεις αν έχω άδικο που πιστεύω ότι για αυτούς τους ευαίσθητους πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ, μεγαλύτερη αξία έχει ο χώρος παρκαρίσματος των απορριμματοφόρων στο τροπικό δάσος του δήμου παρά μια ανθρώπινη ζωή. Αυτό το λέω διότι δεν έδειξαν την ίδια ανθρωπιά και ευαισθησία όταν το κόμμα τους κατέβασε υποψήφιο δήμαρχο κάποιον που, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, φέρει μεγάλη ευθύνη για τον θάνατο ενός παιδιού. Με την ανοχή του προκειμένου επέτρεπε να λειτουργεί στο Ελληνικό παράνομο λούνα παρκ. Μήπως την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους λόγω κομματικού συμφέροντος τις είχαν σε χειμερία νάρκη;

Απόστολος Λυσιμάχου, από Νέα Ιωνία

Και στο θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι ικανός «να πνιγεί σε μια κουταλιά νερό».

 

Αγαπητό «Καρφί», σας εύχομαι καλό καλοκαίρι! Με αφορμή το Μουντιάλ θα ήθελα να πω πως το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, γιορτή, χαρά, ευχαρίστηση, αλλά και λύπη, ένταση , αγωνία, απογοήτευση και εκτόνωση. Είναι κερδοφόρο και εμπορεύσιμο προϊόν. Δεν χρειάζεται όμως να το μετατρέπουμε σε «πολεμική σύγκρουση». Η ήττα δεν είναι ντροπή, ταπείνωση ή ακόμα εθνική τραγωδία και άλλες υπερβολές που αγγίζουν τα όρια του εθνικού παροξυσμού. Αυτό το αρνητικό φαινόμενο είναι διαχρονικό. Ιστορικές εντάσεις, συμπάθειες, αντιπάθειες, σκοπιμότητες και άλλα τινά επιμελώς κρυμμένα βγαίνουν στην επιφάνεια διαμέσου του ποδοσφαίρου. Ένας αγώνας μεταξύ Ρωσίας – Αμερικής ή Ελλάδας – Τουρκίας έχει και άλλους συμβολισμούς. Η ιδεοληπτική προσέγγιση σε θεωρίες, ιδεολογίες, κοινωνικά στρώματα, κόμματα, θεάματα, θρησκεία και πολιτική μπορούν να γίνουν το όπιο και η τροχοπέδη της σκέψης.

Κώστας, από Ζωγράφου

Κατά βάση συμφωνούμε για τον πραγματικό ρόλο του ποδοσφαίρου και για όσα επιχειρούν να του φορτώσουν… οι έμποροι των ιδεών και των ελπίδων των λαών.

 

Η «Πόπη από Καλλιθέα» προφανώς λέει ψέματα ότι ο Γιώργος σε εκλογές πήρε 48%. Σε ποιες εκλογές έγινε αυτό; Όσο για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, οι γνήσιοι ιδεολόγοι του ξέρουν ποιος φταίει. Το ευτύχημα είναι ότι ο Γιώργος στις τελευταίες εκλογές ήταν απών!

Μάριος, από Καλαμαριά

Καλός ο διάλογος, αρκεί να μην είναι διάλογος μεταξύ κωφών και στο τέλος να οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα για το Κίνημα.

 

Αγαπητό «Καρφί», αν είναι δυνατόν να πηγαίνει αρχηγός κόμματος στο εξωτερικό για να συνομιλήσει με ξένο ηγέτη και να μιλάει τόσο χυδαία για τους αντιπάλους του. Λυπάμαι, αλλά ο Τσίπρας είναι ένα παιδί άμυαλο και επικίνδυνο για τη χώρα του!

Φουντουλοκωνσταντής, από Ηράκλειο

Μικρός είναι και θα μάθει εάν θέλει, όπως λέει, να κυβερνήσει, εκτός εάν θέλει να αποφύγει τα δύσκολα της διακυβέρνησης, όπως «ο διάολος το λιβάνι».

 

 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, επειδή η πολιτική σκηνή διαρκώς φθίνει και τα νέα κόμματα μετά τις εκλογές χάνονται, γι’ αυτό η τελική φάση στο τεράστιο αυτό θέμα θα πρέπει να  ανατεθεί στον ΟΗΕ με το παγκόσμιο κύρος του. Από τα πρώτα θέματα θα πρέπει να είναι η σταδιακή κατάργηση των συνόρων. Το όνομα Μεταξάς  θα πάει στο περιθώριο της ιστορίας αφού βασάνισε τους ανθρώπους. Πέρασαν και χάθηκαν δεκάδες ιδεολογίες γιατί βασίστηκαν σε πελατειακή σχέση. Τα κόμματα  αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και σιγά σιγά διαλύονται. Ξεπερνώντας λοιπόν το φαύλο κύκλο τον εκλογών σύσσωμη η ανθρωπότητα θα βαδίσει στο δρόμο της συμφιλίωσης, απαλλαγμένη από τους άσκοπους εξοπλισμούς που κατατρώνε τις οικονομίες των λαών. Τότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι γιατί ήρθαν στη φύση για να ζήσουν αδελφωμένοι τη σύντομη ζωή.

Αλέξης, από Πατήσια

Η ουτοπία σας μακάρι να γινόταν πραγματικότητα, αλλά ο παράδεισος δεν ευδοκιμεί στη γη.

 

 

 

Θλίψη και αγανάκτηση μου προκάλεσε η είδηση ότι από την εθνική ομάδα μπάσκετ θα απουσιάσουν 6 διεθνείς για διάφορους λόγους. Διερωτώμαι λοιπόν, που παρακολουθώ όλους τους αγώνες, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα αυτοί οι κύριοι δεν θα αγωνίζονται; Τι μέτρα σκέφτεται να λάβει η πολιτεία;

Απόστολος, από Κατερίνη

Λογικό να σας προκαλεί θλίψη η άρνηση κάποιων να ιδρώσουν την εθνική φανέλα.

 

 

Ένα θέμα που με απασχολεί είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι πώς αντιλαμβάνομαι την όλη υπόθεση από τα ΜΜΕ. Στις 7-7-14 ο καθηγητής κύριος Φώσκολος σε μια πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωνε πως ο ίδιος έχει  κοστολογήσει τη ΔΕΗ σε εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Έρχεται λοιπόν το ελληνικό κράτος και πουλάει από ό,τι κατάλαβα τη μισή (μάλιστα της έδωσε και όνομα «μικρή ΔΕΗ») για ενάμισι δισ. εκατ. ευρώ. Εάν αληθεύουν τα νούμερα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία των αιώνων! Ενάμισι δισ. για τη «μικρή ΔΕΗ»; Πόσο μικρή είναι; Ο Φωτόπουλος και μόνο κοστίζει πιο πολύ! Το πρόβλημα που έχω είναι γιατί οι διοικούντες θέλουν σώνει και καλά να την πουλήσουν σε έναν αγοραστή και δεν τη βγάζουν στην ελεύθερη αγορά (Χρηματιστήριο) για να δώσουν την ευκαιρία σε όποιους  Έλληνες θέλουν να αγοράσουν ελληνικό πλούτο.

Αναγνώστης σας, από Τορόντο

Λογικές απορίες και μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για μια πρόθεση πώλησης για την οποία πολλοί αμφιβάλλουν εάν θα βρεθούν αγοραστές.

 

 

Διακρίνω μια ειρωνεία και μία επιθετικότητα όταν αναφέρεστε σε κόμματα εκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Τα άλλα που ψήφισε ο Έλληνας; Και δει τον ΣΥΡΙΖΑ; Που ήρθε και πρώτο; Γιατί τόσο μένος; Τι θα σας κάνει αν είναι το επόμενο κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα; Τώρα δεν την  κυβερνάει ο αποτυχημένος της ΠΟΛΑΝ με δεκανίκι αυτόν που από 38% έφτασε το ΠΑΣΟΚ  στο 4% με τους σώγαμπρους εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενους; Και εν πάση περιπτώσει κάποιοι από τους αναγνώστες σας δεν θα είναι και συριζαίοι; Δεν τους σκέφτεστε αυτούς;
Γιάννης

Οι πολιτικές επιλογές των αναγνωστών είναι πάντα σεβαστές. Ασκούμε κριτική σε όλους, όπως έχετε διαπιστώσει αρκετές φορές και από το κύριο άρθρο στον ίδιο το κ. Σαμαρά, αλλά και στηλιτεύουμε τα λάθη και τον εμφύλιο σπαραγμό στο ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν γλιτώνει από την πένα του «Καρφιού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.