Ειδησεογραφικό site

Ό,τι πεις 21 Ιουνίου 2014

123

Είμαι 63 ετών και σας εύχομαι πραγματικά από καρδιάς να είστε όλοι καλά, να έχετε δύναμη και να παραμείνετε εκεί που είστε, δηλαδή στα βήματα του συγχωρεμένου Νίκου μας. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι, να βγούμε έξω, γιατί δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Καταντήσαμε να μην μπορούμε να πάρουμε την εφημερίδα μας, το «Καρφί» μας.

Κυρία Καίτη

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τη στήριξη.

 

Ακούμε πολλά τον τελευταίο καιρό για την κυβέρνηση Σαμαρά και, μεταξύ άλλων, ότι τα φάρμακα στο εξής θα τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Κύριοι, ξέρετε τι θα πει αυτό; Ο λαός έχει φτάσει στο απροχώρητο και η οργή του γίνεται ένα μεγάλο ποτάμι που θα παρασύρει τα πάντα και ό,τι καλό στήθηκε από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου για τους εργάτες και τους συνταξιούχους. Γι’ αυτό η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε κουμάντο στα δικά τους. Κύριοι της κυβέρνησης, από εσάς εξαρτάται το να μείνει όρθια η Ελλάδα μας. Τα παιχνίδια και τα πειράματα τέλος. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο. Καλείται ο κ. Βενιζέλος να επέμβει δυναμικά στους υπουργίσκους του κ. Σαμαρά και να δώσει τέλος σε όλες τις ηλιθιότητές τους. Η ασφάλιση των εργαζομένων έχει πληρωθεί πολύ ακριβά. Τέλος η προ Σικάγου εποχή που ονειρεύονται κάποιοι εκ δεξιών.

Αγανακτισμένος αντιστασιακός, από Βόλο

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι απαιτείται το ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, να βάλει εδώ και τώρα φρένο στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

 

Το καμπανάκι χτύπησε, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο. Η εποχή της ιδεολογίας είναι ξεπερασμένη, εκτός από ορισμένους παλιούς όπως εγώ. Το «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» δεν θα το ξανακούσουμε από κανέναν νέο. Ο κόσμος δεν πάει πλέον σαν τα πρόβατα στο μαντρί, έχει κρίση, θυμάται και τιμωρεί. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος έχει μια υπερφυσική δύναμη που είναι η ψήφος του. Ανεβάζει και κατεβάζει και τις πλέον ισχυρές και δυνατές κυβερνήσεις που εξαφανίζει από προσώπου γης. Προσπαθήστε, λοιπόν, κύριοι, και οι δυο σας τώρα να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια κατάσταση υποφερτή για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους. Πρέπει να πάρουν μια ανάσα, να τους φύγει ο βραχνάς που τους πνίγει, να βγει ξανά ο ήλιος για όλη τη νέα Ελλάδα που εξαγγέλλετε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, στις επόμενες εκλογές, θα κάνετε τον Τσίπρα Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιχάλης Κασσοκεράκης

Από το στόμα σας στα αυτιά των κρατούντων τα ηνία της χώρας.

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να αποκαλείς μέχρι χθες συντρόφους σου πεμπτοφαλαγγίτες. Φασίστες, μεταξικούς, χίτες, ελληνοναζί. Αυτοί, τα περασμένα χρόνια, εφάρμοζαν τη φάλαγγα σε εξόριστους και φυλακισμένους ή έβαζαν κρατουμένους να προδώσουν συντρόφους τους ή να απαρνηθούν τα πολιτικά τους πιστεύω. Αργότερα, η φάλαγγα που γινόταν στα πόδια εξευγενίστηκε με την υπογραφή δήλωσης μετανοίας από τις βασιλοφασιστοχουντικές αρχές. Τέτοιους πεμπτοφαλαγγίτες είχε στα σπλάχνα του και το ταλαίπωρο ΠΑΣΟΚ μετά το μεγάλο Ανδρέα. Εκεί μέσα έπρεπε να μπει και να τα ψάξει ο Βενιζέλος. Σύντροφοι πασόκοι, τώρα που η θύελλα πέρασε και φάνηκε η ξαστεριά του ΠΑΣΟΚ, εμπρός για ένα γερό ΠΑΣΟΚ. Γιατί η ΕΛΙΑ θα βγει ΔΑΚΟΣ.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, Καρφοαναγνώστης

Διάλογος, κοινωνικός αγώνας και ενότητα, χωρίς χαρακτηρισμούς που πληγώνουν την παράταξη.

 

Ό,τι συνέβη πριν από 49 χρόνια, με το Γέρο της Δημοκρατίας και τη διάλυση της Ένωσης Κέντρου από την προδοσία του Μητσοτάκη και τους δοτούς πρωθυπουργούς, επαναλήφθηκε με τον Ανδρέα το ’89. Κατά διαβολική σύμπτωση συνέβη και το 2011. Το μόνο λάθος είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιλήφθηκε ότι του την είχαν στημένη. Και δεν έκοψε τον αέρα στον Σαρκοζί που, χορεύοντας πάνω στο τραπέζι του, τα κούναγε όταν ζήτησε δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν και το μετέτρεψαν σε δημοψήφισμα κατά του ευρώ Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο, με τα γνωστά δραματικά γεγονότα που συνεχίζει να ζει ο ελληνικός λαός. Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο Παπανδρέου πρέπει να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου. Μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις να εγκαλέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δράμα που εξελίσσεται εις βάρος των λαών.

Δημοσθένης

Όταν καθίσει ο κουρνιαχτός, η ιστορία θα καταγράψει τα πραγματικά γεγονότα στις Κάννες. Έως τότε η παρελθοντολογία δεν βοηθάει. Χρειάζεται ενότητα και αγώνας όλων, για να ξεπεραστεί η κρίση. Ο καθένας από την θέση του ας συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Σκανδαλίδης και Ρέππας επανήλθαν στις γνωστές τους θέσεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιον ρώτησαν; Τον εαυτό τους βλέποντάς τον στον καθρέφτη; Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι; Δεν βλέπουν τι έπαθαν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ; Ο Βενιζέλος πρέπει να κόψει ή το βήχα ή τα κεφάλια των φαφλατάδων. Κύριοι Σκανδαλίδη και Ρέππα, ο δρόμος είναι ανοιχτός προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν σας εμποδίζει. Μη σπάτε άλλο τα νεύρα μας. Φτάνει πια!

Λάζαρος

Σεβαστή κάθε άποψη, ακόμη και αν διαφωνούμε. Πείτε την άποψή σας χωρίς να προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς. Ας αφήσουμε στο Κίνημα να ανθίσουν όλα τα λουλούδια και οι απόψεις και μετά συλλογικά ας αποφασίσουμε πού θα πάει το καράβι.

 

Αγαπητοί φίλοι του «Καρφιού», κάνω έκκληση σε εσάς γιατί πιστεύω ότι θα δείξετε ευαισθησία στο πρόβλημά μου. Είμαι μια γυναίκα ταλαιπωρημένη που μεγαλώνει με κακουχίες τέσσερα παιδιά μόνη της. Το κοριτσάκι μου είναι 1,5 ετών με στραβισμό και έχει άμεση ανάγκη από γιατρό για να χειρουργηθεί. Έχω έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο καθαρίζοντας σκάλες και παραμένοντας απλήρωτη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, μου έχουν κόψει το νερό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω της εφημερίδας σας.

Ειρήνη Τριανταφύλλου, από Θεσσαλονίκη

Πιστεύουμε ότι πράγματι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν.

 

Στις εκλογές η καρδιά του ΠΑΣΟΚ δήλωσε «παρών». Γνωρίζει ότι η κριτική είναι η προσπάθεια να βρεις, να αγαπήσεις, να βελτιώσεις, να χτίσεις και όχι να γκρεμίσεις. Για τους αριθμολάγνους το ποσοστό φαντάζει μικρό. Συνδυαστικά, όμως, είναι σημαντικό για ένα νέο ξεκίνημα. Την ώρα που εμείς δίναμε τη μάχη να κρατήσουμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ, άλλοι, σιωπηλοί και εξαφανισμένοι, περίμεναν στη γωνία και σήμερα έχουν το θράσος να μιλούν για αποτυχία. Για να ικανοποιήσουν αρχηγικές φαντασιώσεις και μωροφιλοδοξίες, στοχοποιούν τον «αρχηγό» (αυτό τους μάρανε) και ως άλλοι Ρωμαίοι Συγκλητικοί ζητούν την «κεφαλήν του επί πίνακι»! Εθισμένοι στον καρεκλοκενταυρισμό, προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον και τείνουν να γίνουν ο δούρειος ίππος και οι ολετήρες της παράταξης. Αυτή η ατέρμονη μιζέρια και κακομοιριά έγινε κατάρα και μας κυνηγά. Η ενότητα, φίλοι, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για το σκοπό…

Κώστας, από Ζωγράφου

Ενότητα πολιτική και κυρίως ψυχική, κάτι που λείπει από τα στελέχη του Κινήματος, τα οποία έχουν χαράξει προσωπικούς δρόμους αγνοώντας τις επιταγές της κοινωνικής ψυχής του ΠΑΣΟΚ.

 

Σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και να αντιδρούμε πάντοτε στα ψέματα που λέει η Δεξιά. Δεν μπορεί να περνάνε έτσι τα ψέματα. Και όχι μόνο να τα λένε, αλλά να τα μεταδίδουν! Είναι έγκλημα και φοβερό πράγμα να χτυπάς αυτό το οποίο μας έδωσε τα πάντα. Πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα, για να ησυχάσουμε κι εμείς. Θα έχουμε και απόδειξη λέγοντάς τους: Γιατί εσείς κλείσατε τη Βουλή;

Παππούς, από Κολιάτσου

Εσείς καλά τα λέτε και εμείς αυτά γράφουμε.

 

Αγαπητό «Καρφί», μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, έλα στην παρέα μας μέχρι να απογοητευτείς. Νομίζαμε ότι οι Έλληνες είναι λαός πολιτικοποιημένος, με αγώνες. Όμως, εκτός ολίγων περιπτώσεων, έστειλε στην Ευρωβουλή ανθρώπους ακατάλληλους. Ενώ άνθρωποι με κύρος, ήθος, γνώσεις και πολιτικό λόγο, που αγωνίζονται όχι για την προβολή, αλλά για την πατρίδα τους, έμειναν απ’ έξω. Αυτό είναι τραγικό. Η Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα;

Ομάδα γυναικών του ΠΑΣΟΚ, από Αγίους Αναργύρους

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι τα τηλεπαράθυρα και το lifestyle εξέλεξαν περισσότερους εκπροσώπους στην Ευρωβουλή.

 

Συμφωνώ με όσα γράφουν οι Θεσσαλονικιός, Συνταξιούχος, Άρης Β. και Φουρτούνης. Αυτά πρέπει να τα πάτε να τα διαβάσουν ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Γι’ αυτό έπεσαν όλοι τους. Επειδή εμείς, οι συνταξιούχοι, δεν πήγαμε να ψηφίσουμε κανέναν τους. Μας τα έκοψαν όλα. Δεν ξέρουν πού κάθονται και μας ταλαιπωρούν, ότι έχουμε τη σύνταξη που έχουμε από το υπουργείο τους; Όλο χαρτιά μάς ζητούν. Δεν μας ρωτούν αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε. Εμείς, όμως, θέλουμε να ζήσουμε. Ας ζήσουν κι αυτοί χίλια χρόνια, αρκεί να κάνουν αυτά που πρέπει.

Ελένη Γραμμένου, από Κέρκυρα

Συμφωνούμε και αυτά αναδεικνύουμε στα ρεπορτάζ.

 

Είμαι 70 ετών και ήμουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του υπουργείου Υγείας, που απευθύνεται στην τρίτη ηλικία. Απογοητεύτηκα πολύ από το φαγητό αλλά και την εξυπηρέτηση. Μικρά και στεγνά γεύματα που δεν σε χορταίνουν καθόλου. Φιλικά πρόσωπα με πηγαίνουν στην εκκλησία πλέον και παίρνω από εκεί το μερίδιό μου. Βλέπετε, από τον ΟΓΑ παίρνω 345 ευρώ το μήνα και δεν μπορώ να έχω πολυτέλειες. Έχω εδώ και έξι χρόνια ιλίγγους, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Όταν βγαίνω έξω, με πιάνουν κρίσεις πανικού…

Μυρσίνη Πετρίδου

Υπομονή, αντοχή και δύναμη να σας ευχηθούμε. Θα αντέξουμε όλοι, όπως και η χώρα, και αυτή την περιπέτεια, αρκεί να υπάρχει αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τους συμπολίτες.

 

Κύριε Αμανατίδη, «ουχ οι επόμενοι αίτιοι, αλλ’ οι άγοντες επί τα μη ορθώς έχοντα» έλεγε ο Θουκυδίδης. Την ευθύνη δηλαδή για τη μη σωστή κατεύθυνση, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εθνική, φέρουν αυτοί που κυβερνούν, κι όχι ο λαός που τους ακολουθεί. Επειδή όμως πιστεύω πως αυτό ισχύει μόνο για τα άλογα όντα κι όχι για τους ανθρώπους, εξέφρασα την ίδια άποψη μεταφορικά για «πρόβατα και τσοπανόσχημους λύκους». Γιατί ο άνθρωπος, προικισμένος με λόγο και νου, συνείδηση και ελευθερία, έχει αυτοδύναμη εξουσία διαθέσεως και πράξεως. Το αντίθετο σημαίνει άρνηση, απαλλοτρίωση της προσωπικότητάς του. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Γιώργος Ποντίκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Για να λέμε και εμείς τα πράγματα με το όνομά τους, συμφωνούμε.

 

Κάλεσα τον πενταψήφιο αριθμό για να γράψω τα φάρμακά μου και ζήτησα το γιατρό στον οποίο πάω πάντα, από τότε που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ. Μου είπαν ότι έχει φύγει από τον ΕΟΠΠΥ και μου έκλεισαν ραντεβού με έναν άλλο. Μετά από πολλές ημέρες, πήγα στο καθορισμένο ραντεβού και ζήτησα τα συγκεκριμένα φάρμακα. Ο γιατρός μού είπε ότι δεν μπορεί να τα γράψει.

Λυκούργος

Ελπίζουμε ο νέος υπουργός να αλλάξει επιτέλους κάτι στην υγεία.

 

Στην ηλεκτρονική συνταγή που βγάζουν οι γιατροί, στο κάτω μέρος του κάθε φαρμάκου βγαίνει μια έντυπη σήμανση που λέει τη λιανική τιμή του. Αν το φάρμακο που έχει γράψει ο γιατρός είναι πιο ακριβό από αυτήν, τότε ο ασφαλισμένος πληρώνει ολόκληρη τη διαφορά συν το 25% της συμμετοχής του. Όπως μου εξήγησε ο φαρμακοποιός, η συμμετοχή του συνταξιούχου μπορεί να ξεπεράσει και το 50%. Έτσι λύθηκε η απορία όλων των εξαθλιωμένων συνταξιούχων, πώς για τα ίδια φάρμακα πληρώνουν διπλάσια χρήματα. Όποιος συνταξιούχος δεν έχει πειστεί και πιστεύει ότι με αυτά που έκανε ο Γεωργιάδης θα είχαμε φθηνότερο φάρμακο, θα το καταλάβει σύντομα. Όταν τον επόμενο μήνα βρει και πάλι τη σύνταξή του μειωμένη και τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο που ετοιμάζουν για τα ακίνητα. Θα είναι ένας φόρος-μαμούθ. Με τις υγείες μας!

Δυναμικός αναγνώστης

Περιγράφετε τη ζοφερή πραγματικότητα, αλλά πριν μας τα πάρουν όλα θα έχουμε χάσει σίγουρα την υγεία μας.

 

Μέσα στα άγρια μεσάνυχτα πέρασαν τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που απαλλάσσει τους διευθυντές των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Δηλαδή τις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλους οργανισμούς από τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια που έδιναν χωρίς κανέναν έλεγχο σε ημέτερους και φίλους, όπως τα κόμματα και τους καναλάρχες. Τα δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά και βγήκαν στο εξωτερικό με τις διάφορες λίστες και την ευλογία της ΤτΕ και του κεντρικού τραπεζικού συστήματος. Δεν θα επιστραφούν ποτέ και το μάρμαρο το πληρώνει ήδη ο ελληνικός λαός. Και επειδή το τέρας είναι αχόρταγο και το πάρτι συνεχίζεται, τους επόμενους μήνες, συνταξιούχοι θα δουν το επικουρικό τους να κάνει φτερά. Λίγο λίγο, πότε εκατό, πότε πενήντα ευρώ, θα αρπάζουν από τις κύριες συντάξεις. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να εξαθλιώσουν την πλειονότητα των νοικοκυριών. Παραμένουν άθικτα τα δικά τους υπερπρονόμια.

Αίαντας

Έχετε απόλυτο δίκιο. Όπως «μαζί δεν τα φάγαμε», έτσι και «μαζί δεν συνεχίζουμε να τα τρώμε», κύριοι…

Είδατε αυτά που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, με τις αλυσοδεμένες γυναίκες να διεκδικούν το υπέρτατο δικαίωμα της εργασίας και το ψωμί των παιδιών τους; Νεαροί αστυνομικοί τής χτυπούσαν αλύπητα με τις ασπίδες τους. Όλα αυτά αποτελούν μαχαιριά στην καρδιά της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και συνταγματικής νομιμότητας, δεν εφαρμόζει ακόμη και αποφάσεις δικαστηρίων και αυθαιρετεί κατάφωρα προκαλώντας οργή και αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Εξαθλιωμένοι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους από τις συνεχείς μειώσεις χωρίς τελειωμό. Αυτά που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες θα δημιουργήσουν εκρηκτικό μείγμα της απόλυτης εξαθλίωσης με τρομακτικές και απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό και τον τόπο.

Θεόδωρος

Όλα όσα συμβαίνουν είναι μαχαιριά στην καρδιά της πατρίδας και της δημοκρατίας. Στη χώρα χρειάζεται η αποκατάσταση του κράτους δικαίου, που έχει καταπατηθεί πρώτα και κύρια από τους πολιτικούς.

 

Με συγχωρείτε για το θάρρος μου, αλλά άκουσα τις προάλλες τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ήθελα να ’ξερα, τα αδέλφια του δεν του λένε τίποτα; Δεν τον συμβουλεύουν; Τι είναι αυτό τώρα για συνεργασία την επομένη με τον ΣΥΡΙΖΑ που, κατά κάποιον τρόπο, ήρθε πρώτος στις εκλογές; Εγώ, όπως κι όλοι μας, μείναμε πιστοί κι είμαστε στο ΠΑΣΟΚ λόγω του πατέρα του, όχι γι’ αυτόν. Και τώρα μας κάνει ρεζίλι; Κάποιος να τον συμβουλέψει, για όνομα του Θεού. Διαφορετικά, ο άνθρωπος ας φύγει από την πολιτική.

Φένια

Θεμιτή η προτροπή σας, αλλά να συμφωνήσουμε ότι, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται ενότητα όλων των δημοκρατικών κόμματων, χωρίς λεονταρισμούς και ψευτομαγκιές, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ και θα αποκαθιστά αδικίες.

Διαβάζω στη σελίδα 58 της 6/6/2014 της εφημερίδα σας μήνυμα του Γιώργου Κ. Είναι απάντηση αυτή που του δίνετε; Δηλαδή στηρίζετε το Κίνημα, για να μας κλέβει τους μισθούς και τις συντάξεις; Στηρίζετε αυτόν που πρώτος έβαλε το χέρι στις τσέπες μας; Και σταματήστε επιτέλους να πετροβολάτε τον Τσίπρα και το κόμμα του. Ήρθε πρώτο ή δεν ήρθε στις 25/5/2014; Σταματήστε να σχολιάζετε κατά το δοκούν και όχι κατά το πρέπον.

Γιάννης Ριζαίος

Θεμιτή η κριτική σας, αλλά διαφωνούμε. Δεν υπερασπιστήκαμε, ούτε υπερασπιζόμαστε τις περικοπές, αλλά τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος, όπως και τα συμφέροντα του λαού. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας να κριτικάρουμε ακόμα και τους νικητές των εκλογών.

 

Διαβάζω στο διαδίκτυο δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του Βρετανού οικονομολόγου Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος λέει: «Υπήρξε κακή διάγνωση της κρίσης και έγιναν λάθη από τους συμβούλους του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο» και «Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο πρωθυπουργός από τους ηγέτες της Ευρώπης». Μιλάει για ό,τι συνέβη στις Κάννες το Νοέμβριο του 2011 και για το οποίο εσείς δεν ασχολείσθε. Εγώ θα περιμένω, έχω ξαναστείλει σχετικό e-mail.

Γιάννης

Και εμείς επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει σε ρεπορτάζ αντιδράσεις και γεγονότα από τις συναντήσεις των Καννών. Το φύλλο της 14/6/2014 φιλοξενεί στο ρεπορτάζ για την τοποθέτηση Χαρδούβελη απόσπασμα για τα τεκταινόμενα στις Κάννες.

 

Στην πόλη μας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη η εγκυκλοπαίδεια υγείας. Ήρθαν μόνο οι δύο πρώτοι τόμοι, ενώ δεν κυκλοφόρησαν οι υπόλοιποι. Τι μπορώ να κάνω για να τους αποκτήσω;

Αναγνώστης, από Βόλο

Αναζητήστε την εγκυκλοπαίδεια υγείας σε κεντρικά περίπτερα του Βόλου. Κυκλοφορούν από τον 1ο μέχρι και τον 7ο τόμο. Σύντομα θα έρθουν και οι άλλοι τρεις (8ος, 9ος, 10ος), που κυκλοφορούν προς το παρόν σε Αθήνα και Πειραιά.

 

Το υπερθέαμα που έστησε η κυβέρνηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, με την προσαγωγή των χρυσαυγιτών στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των Μιχαλολιάκου, Λαγού και Παππά, έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν, με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και το νέο μνημόνιο. Παράλληλα, το κλείσιμο της Βουλής ένα μήνα νωρίτερα γίνεται για να κουκουλώσει τα σκάνδαλα των υπουργών του, που είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις με στελέχη της Χρυσής Αυγής από τον Μπαλτάκο. Τα γεγονότα αυτά τα ζήσαμε και το 2009, όταν ο «κουρασμένος» έκλεισε άρον άρον τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα των υπουργών του. Φαίνεται ότι, όσα δεινά κι αν υποστεί, ο ελληνικός λαός μυαλό δεν βάζει. Κι αυτοί το γνωρίζουν αυτό, γιατί υπάρχουν ακόμα κορόιδα που τους πιστεύουν.

Αλέξανδρος, από Θεσσαλονίκη

Την τελική ευθύνη για τις επιλογές των ηγετών την έχει ο λαός, όπως και το κόστος το πληρώνει ο λαός.

Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είναι το νέο κύμα ληστρικής επίθεσης που είχαν έτοιμο από καιρό και ανέβαλαν λόγω των εκλογών. Από τις αρχές του 2015 θα αρχίσουν μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, για να εξαφανίσουν και τις κύριες συντάξεις. Αυτό είναι το πρόγραμμα, σιγά σιγά, για να μην εξεγερθούν οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και να πιστέψουν μερικοί ότι θα εξαιρεθούν. Πού πήγαν όλοι εκείνοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι παπαγάλοι-δημοσιογράφοι και τα κανάλια που έσκιζαν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι δεν θα ξαναπειράξουν τις συντάξεις;

Ζάρακας

Εμείς, πάντως, δεν υποσχεθήκαμε τίποτα, αλλά προειδοποιήσαμε για τα επερχόμενα. Και, όπως όλα δείχνουν, οι πολιτικοί δεν άλλαξαν μυαλά ούτε με την κρίση, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν νέοι Μαυρογιαλούροι.

Άρχισαν τα όργανα και πάλι στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ για ΕΛΙΑ δεν θέλω να πω, ποτέ μου δεν ψήφισα άλλο κόμμα πέρα από το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα, όταν ακούω ΕΛΙΑ, γίνομαι Τούρκος. Και βέβαια δεν ψήφισα στις ευρωεκλογές. Έβαλα το ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ μουντζουρωμένο. Τώρα του αρέσει του Βενιζέλου που βγαίνουν άλλα στελέχη και μιλάνε για αλλαγή ηγεσίας; Όταν έβαζε τους δικούς του και λέγανε για αλλαγή ηγεσίας, να φύγει ο Γιώργος; Αυτοί θα χαλάσουν το ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια ψήφιζα. Μάλωνα με όλο τον κόσμο, με όσους ήταν αντίθετοι. Ντροπή τους!

Ντόρα, από Κατερίνη

Ας αφήσουμε τον εμφύλιο σπαραγμό για το τι έγινε στο παρελθόν και ας δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και περά. Συνέδριο ανοιχτό στο λαό για να συζητηθούν όλα για τις πολιτικές, τις προοπτικές και τις ηγεσίες. Δημοκρατικά οργανωμένο, με συλλογικές αποφάσεις που θα σεβαστούν όλοι.

Κύριε διευθυντά, φανατική οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι σήμερα, πρώτη φορά δεν ψήφισα κανέναν. Ο Σαχινίδης και ο Βενιζέλος εφεύραν τα χαράτσια και τα μονιμοποίησαν, έκαναν περικοπές μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα χορηγούνται τα δώρα. Δηλαδή δημιούργησαν δύο κατηγορίες εργαζομένων να μισούν η μία την άλλη. Δεν είναι σοσιαλιστής ο Βενιζέλος με 27 λογαριασμούς στην τράπεζα. Γι’ αυτό ο λαός δεν τον εμπιστεύεται. Ο Δημήτρης Τσοβόλας είπε ότι κακώς περιέκοψαν έως 1.500 ευρώ μισθούς και συντάξεις, ενώ τους πλούσιους ούτε τους άγγιξαν. Τη λίστα Λαγκάρντ ακόμα την ψάχνουν και οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι. Τόσο όμορφη χώρα η Ελλάδα με πολιτικά ρεμάλια.

Όλγα Α., από Παγκράτι

Τις περικοπές και τα χαράτσια τα επέβαλαν οι τροϊκανοί, βοηθούσης και της ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών. Σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ακόμη λένε ότι… ψάχνουν τους μεγαλόσχημους φοροφυγάδες. Άμα τους βρουν, να μας γράψετε.

Νέο μνημόνιο αναγγέλθηκε από το ΔΝΤ, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το έσκιζε κάθε μέρα ο Σαμαράς. Βλέπετε, τα ψέματα που μας έλεγαν είχαν κοντά πόδια. Πριν κατακαθίσει η σκόνη από τις διαβεβαιώσεις της επιτυχημένης πολιτικής τους, που μας έβγαλαν από την κρίση, ήρθε και η δήλωση του Σόιμπλε για δημοσιονομικό κενό και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν. Για απολύσεις και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και νέους δυσβάσταχτους φόρους που κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει. Κι επειδή το story θα συνεχιστεί και πάλι πολύ σύντομα, με τις εθνικές εκλογές που αναπόφευκτα ετοιμάζουν, ας προετοιμαστούμε για να τους δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εις βάρος μας πρέπει να πάρουν τέλος. Και η συνταγή είναι μία: Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο.

Αργύρης

Να επικροτήσουμε όσα γράφετε, αλλά να προσέξουμε ποιον θα βάλουμε στη θέση του Μαυρογιαλούρου, μη μας βγει ο επόμενος χειρότερος.

Όλα καλά και όλα ωραία τα λέτε, όμως το γεγονός ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου «τσιμπάει» τριάντα χιλιαρικάκια το μήνα δεν το αναδεικνύετε. Γαμπρός, μαμά και μπαμπάς, τριάντα χιλιαρικάκια. Και ο συνταξιούχος, τρεις και δέκα. Δεν είμαστε καλά.

Απογοητευμένος αναγνώστης

Εμείς τα γράφουμε όλα για όλους, χωρίς φόβο και πάθος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.